kokosowe - 19941 przepisów (strona:1039/1330)

Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 210

biscotti z kolorowym pieprzem. 6. Trufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały wszystkim uczestnikom

KUCHARNIA
Kochamy GENIALNE rozwiązania! 2- składnikowe ciasteczko-krakersy z siemieniem lnianym 255

LNIANYM Składniki: 1/2 szklanki siemienia lnianego 1 spory banan, rozgnieciony 2 opcja: 1/2 szklanki siemienia lnianego 1 spory banan ok.3 łyżki ziaren sezamu Przygotowanie: Formę na muffinki nasmaruj olejem kokosowym lub innym tłuszczem. W misce rozgnieć banana, dodaj siemię, dobrze wymieszaj. Nakładaj po ok. pół łyżki do każdego wgłębienia na muffinkę, wygładź powierzchnię masy. Piecz w temp.180-200 stopni Celsjusza przez

Gotowanie to kochanie
Lady Laura 479

mleka zagęszczonego niesłodzonego Mlekovita 5 łyżek żelatyny   dowolny aromat/cukier waniliowy/nasiona z laski wanilii ok 1/2 szk mleka Polskiego Mlekovita  ja dodałam sporo syropu barmańskiego o smaku  kokosowym wiec nie dawałam normalnego mleka.  opakowanie mini murzynków  bita śmietana i czekolada do dekoracji   Wykonanie: Galaretkę plus łyżeczkę żelatyny zalać 3/4 szkl . zimnej przegotowanej wody i odstawić

Malinowe Pocałunki
Bounty,czekoladowe kulki 134

Przepis z blogu Dagmary .================== Skladniki na okolo 25 kulek: * 200 g wiórków kokosowych * 100 ml smietany kremówki * 70 g cukru pudru * 70 g masla * opcjonalnie: kilka kropli aromatu rumowego * 200 g mlecznej czekolady (mi wystarczylo okolo 130 g) ===================WYKONANIE.....W naczyniu wymieszac wiórki z cukrem pudrem. W malym garnuszku podgrzac kremówke i maslo, az maslo sie rozpusci. Rozpuszczona miksture wlac

w mojej kuchni
chleb z samych ziaren,pychotka! 142

płatków owsianych, tradycyjnych 4 łyżki nasion babki płesznik (lub 3 łyżki proszku z tych nasion)* 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego (lub szczypta stewi) 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego lub masła ghee 350 ml wody 2 łyżki nasion chia (szałwia hiszpańska) W naczyniu wymieszać suche składniki: nasiona babki płesznik, sól, chia,słonecznik, siemię lniane, orzechy, płatki owsiane

w mojej kuchni
Sernik pod kokosową pierzynką 124

temperaturze 180ºC. Po tym czasie sernik wyjąć z piekarnika. Chwilę wcześniej pozostałe białka (w liczbie 6) ubić na sztywno z mniej niż pół szklanki cukru. Dodać 100 g wiórków kokosowych, wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na dodatkowe 15 miut, aż pianka się zezłoci. Smacznego

w mojej kuchni
makośliwka ciasto ------ Cake makośliwka 599

Składniki: ciasto 100 g mielonych migdałów bez skórki  100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Powidła śliwkowe z czekoladą tutaj TUTAJ

w mojej kuchni
Kokosowy białkowiec 165

szklanka białek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka  wiórków kokosowych 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy pół łyżeczki soli łyżeczka proszku do pieczenia  Rozpuszczamy margarynę. Do miski wsypujemy wszystkie sypkie składniki i dokładnie ze sobą mieszamy. Dolewamy stopioną i wystudzoną margarynę i dokładnie mieszamy. Pianę ubijamy na sztywno i  łączymy ze składnikami w misce. Przelewamy

Humanistka w kuchni
Pomarańczowa Owsianka 191

dodajemy miód i pozwalamy mu się dobrze połączyć z naszą owsianką, potem wszystko mieszamy do powstania naszej ulubionej konsystencji. Na dole miseczki ułożyłam kawałki pomarańczy, które zalałam owsianką. Udekorowałam kokosowymi wiórkami oraz migdałami. Miłego dnia

Chocolate Stop Tempting
WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM prawie BEZ GOTOWANIA 182

tajemniczy składnik ;) czyli kawałek świeżego korzenia imbiru, długości około 2 cm. No i jeszcze przydałby się jakiś tłuszcz; u mnie ostatnio do wszystkich zup idzie łyżka  OLEJU KOKOSOWEGO . I teraz - jeśli ktoś ma duży blender kielichowy, to najłatwiej będzie zmiksować wszystko za jednym zamachem z ugotowaną już "zupą", a jeśli ktoś nie ma takiego, trzeba zblendować to wszystko jakoś

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 213

jest już ok, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Praktyka czyni mistrza :) Do ciasta można dosypać różnych rzeczy - cukru waniliowego albo amarantusa ekspandowanego  (polecam! bardzo zdrowe ziarenko) albo wiórków kokosowych albo jeszcze czegoś innego, co tam kto lubi i co mu przyjdzie do głowy. Dobre jest też z dodatkiem zmielonego siemienia lnianego (lekko orzechowy posmak, mniam!) ale trzeba uważać, żeby

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Wegańskie MAKÓWKI LUKSUSOWE 189

układamy kolejno: - warstwę pokrojonej bułki, którą polewamy śmietanką, dobrze ją rozprowadzając - warstwę masy makowej - warstwę bułki - śmietankę - mak - i jeszcze raz tak samo - i na górę kołderka z wiórków kokosowych - i na kilka godzin do lodówki - i nie możemy się doczekać, żeby do michy tej się dobrać :) Ważna uwaga - NIE OSZCZĘDZAJCIE NA WANILII - nie zamieniajcie jej na cukier wanilinowy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Wegańska Wielkanoc - MENU 170

chrzanem powtórka - ziemniaki - oczywiście sałata :)) i grzyby marynowane na zagrychę - tort czekoladowo-wiśniowy - powtórka z moich urodzin - bossski! - babka łaciata - bez jajek, mleko sojowe - motyl bananowy - babeczki zielone (szpinakowo)-kokosowe - przepis  tuta

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
KLUSKI JAGLANE, BEZGLUTENOWE 222

mleka, bez glutenu, pyszne, zdrowe, wegańskie dańskie. Nam najbardziej smakowały w wersji na słodko, polane masełkiem i posypane ksylitolem...mniam... :-) Na drugi dzień była wersja podsmażona na oleju kokosowym z dodatkiem masła, te były również smaczne ale te na słodko, były naj, naj, naj... :-) Przepis znaleziony u Olgi Smile  . Składniki: - 1,5 szklanki suchej kaszy jaglanej - 4 szklanki

Smaczne Zdrowe
Babeczki z mikrofalówki 130

Warto obserwować co się dzieje z babeczkami. Jeśli ciasto w foremkach się podniesie, trzymamy dosłownie parę sekund i wyciągamy :). Gotowe babeczki można polać polewą czekoladową i posypać np. wiórkami kokosowymi. Zresztą przyda się tu inwencja twórcza, bo zdobienie babeczek to bardzo ciekawe zajęcie :) Smacznego

KasiekGotuje