kokosowe - 19941 przepisów (strona:1038/1330)

Aromatyczna jaglanka z cynamonem i prażonymi jabłkami 257

błonnika . SKŁADNIKI: 50g kaszy jaglanej przed ugotowaniem 50ml mleka 0,5% lub napoju sojowego bez cukru 150g jabłka obranego ze skórki 15g rodzynek 5g siemienia lnianego 5g wiórków kokosowych cynamon PRZYGOTOWANIE: Jabłko pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka, zalać wodą- tak, aby przykryła jabłka i prażyć na małym ogniu przez około 10 minut W razie konieczności odlać nadmiar wody

peanutbuttermonster
Muffinki z drażami kokosowymi 143

mąki 100 g cukru 1 jajko szczypta soli 50 ml oleju 200 ml mleka 2 łyżki proszku do pieczenia dowolny dodatek - w tym przypadku są to draże kokosowe Mąkę należy rozmieszać solą, proszkiem i cukrem. W drugim naczyniu jajko utrzeć z mlekiem i olejem. Następnie stopniowo dodawać sypkie produkty. Na koniec dodajemy nasz dodatek w tym przypadku draże. Nakładamy masę

Kolejny blog o gotowaniu
Rafaello w malinowej otulinie 126

Składniki: 1.5 paczki krakersów 5 opakować puddingu waliliowego bez cukru 1 litr mleka 1/2 kostki masła 2 łyżki cukru 200 g wiórek kokosowych blaszka do pieczenia ( ja wybrałam taką 30x25 ) Dodatki: Kakao, maliny, jogurt truskawkowy, cytryna, skórka z cytryny Przygotowanie: Blaszkę wykładamy krakersami, jeden obok drugiego. Z 1 litra mleka odlewamy 1 szklankę, a pozostałe mleko gotujemy

ClauditteMissCooking
Sernik Tradycyjny po mojemu. 134

temperaturze 180 stopni. Ale w moim piekarniku czas zawsze jest dwa razy dłuższy niż normalnie.  Ciasto udekorowałam polewą z gorzkiej czekolady E.Wedel, Mieszanką suszonych owoców: ananas płatki kokosowe papaja i posiekanych migdałów oraz musli z czekolada Sante

ClauditteMissCooking
,,Błękitna Laguna’’ 29910

proszek do pieczenia i mak. Mieszamy, wylewamy na blachę o wymiarach 25/36. Pieczemy do 30 minut w 180 stopniach. Ptasie mleczko: Galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku. Mleko kokosowe ubijamy razem ze śmietaną, a następnie dodajemy tężejącą galaretkę niebieską. Galaretka: Galaretki przygotowujemy w 3 szklankach wrzątku. Tężejącą galaretę wylewamy na wierzch. Całość wkładamy do lodówki

Podróż w kulinaria
877. (Idealne) marchewkowe gofry. 178

Marchewkowe gofry* z anansem i rodzynkami*, ricotta *z olejem kokosowym  *w środku, potem więcej ananasa Nie skromnie mówiąc, mistrzostwo. Grube. Idealne w smaku. Niebo. Dzisiaj trochę nauki, trochę przyjemności. Kompromis musi być ;) Przepis: ok.60g marchewki startej na małych oczkach jajko ok.50ml mleka łyżeczka olejku kokosowego/masła (rozpuszczonego) 55g mąki cynamon, szczypta soli coś do posłodzenia szczypta sody oczyszczonej

More food, love and dreams
Orzeszki 163

mleka w proszku W rondelku podgrzewamy mleko z masłem i cukrem, do momentu rozpuszczenia cukru. Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Do masy można dodać orzechy, bakalie, wiórki kokosowe, nutellę

Salonik smaków
Marchewkowe ciasteczka 167

bardzo dobre ciasteczka marchewkowe, które są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Można je przygotować razem z dzieckiem w  wolnym czasie. Składniki: 7 małych marchewek 35 g wiórków kokosowych  75 g miodu  70 g mąki  2 jajka  1 łyżeczka cynamonu  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 170'C.  Marchewki obieramy

cookpl
DOMOWA BIAŁA CZEKOLADA 3022

Dziś w wersji "czystej" bez dodatków. Miłośnikom takiej dawki słodkości podpowiem tylko, że gdyby chcieli skorzystać z przepisu polecam moją wersję wzbogacić o suszoną żurawinę, posiekane pistacje czy wiórki kokosowe.  Jest pysznie! :)) Składniki: 400g śmietan y 36% 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy Wykonanie:  Śmietanę wraz z cukrem i cukrem waniliowym wkładamy do garnka (najlepiej z grubym dnem

Walijskie Pichcenie
CIASTKA JAGLANE Z ORZECHAMI 201

super ściągnięte i chrupiące. Najlepiej przechowywać je w metalowej puszce. Z podanych składników wychodzi ok.50 sztuk. Przepis znaleziony tutaj  . Składniki: - 250g mąki jaglanej - 150g mąki kukurydzianej - 200g wiórków kokosowych - 4 łyżki mąki ziemniaczanej - 200g rozdrobnionych orzechów (u mnie niesolone pistacje, laskowe i włoskie) - 200g ksylitolu lub cukru trzcinowego - 250 zimnego masła lub margaryny bezmlecznej (dałam masło) - 150ml jogurtu naturalnego

Smaczne Zdrowe
Azjatycki rosół na dorszu 147

zrównoważone. Niezależnie od tego czy są to dania łagodne czy piekielnie ostre w każdym znajdziemy harmonijne połączenie kwaśnego, słodkiego, słonego i ostrego. W praktyce jest to limonka, słodkie mleczko kokosowe, wszechobecny sos rybny (Tajowie nie używają soli do doprawiania potraw) i pikantne chili. Potrawy są serwowane w małych porcjach, stąd w tradycyjnej kuchni tajskiej do jedzenia używa się łyżki

SzczyptaSmaQ
CZERWONO, CIEPŁO, OSTRO 155

Codzienna porcja warzyw i ulubionych przypraw niezmiennie wprowadza mnie w dobry nastrój . Dziś mój pomysł na zupę z czerwonej soczewicy. Robię ją w kilku wersjach, dziś podaję bez mleka kokosowego. Proporcje są bardziej "na oko", bo w przeciwieństwie do pieczenia ciast, gotując zwykle używam wyłącznie takiej "naocznej" miary . SKŁADNIKI 3-4 PORCJE 1 duża cebula 1 szklanka czerwonej soczewicy

KUCHARNIA
Od niechęci po fascynację. Marchewka. 340

wyobrażam sobie by mogło jej zabraknąć w mojej kuchni. Lubię ją jako dodatek, ale ostatnio jeszcze bardziej, gdy dominuje. Tak jak w zupie z marchewki z kuminem i mleczkiem kokosowym lub jak w odkrytej ostatnio sałatce, która w upalne dni wystarcza na lekki lunch lub obiad.   Brak mi słów, by opisać jak bardzo jest pyszna! Cudownie łączy tyle

KUCHARNIA
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 161

żadnej filozofii, ale koniecznie na filo:)  A jeśli macie ochotę na rabarbar w innej wersji, polecam zamieszczone zeszłego lata przepisy na:  Migdałową tartę z rabarbarem - klik Krem kokosowy z rabarbarem - klik Lody rabarbarowe z imbirem - klik  RABARBAR NA CIEŚCIE FILO  1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta filo  3-4 łyżki stopionego masła 3 łaski rabarbaru

KUCHARNIA