kokosowe - 19941 przepisów (strona:1044/1330)

Kokoski 695

naprawdę proste! Składniki: 3 jajka 17 dag cukru 17 dag mąki pszennej 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: ok. 2 opakowania wiórek kokosowych Wykonanie: Jajka z cukrem dobrze utrzeć, dodać resztę składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto(...)pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki. Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki 50 g masła o temperaturze pokojowej (około 5 łyżek) 2-3 łyżki cukru pudru W małym rondelku zagotować 250 ml śmietanki, zdjąć

Blondynka Gotuje
Ciasto Biedronka 195

budyń śmietankowy na 3/4 l gotujemy w 1/2 litrze mleka ( możemy budyń zrobić sami) 1/2 litra mleka 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła Dodatkowo: 1/3 słoika dżemy truskawkowego wiórka kokosowe galaretka truskawkowa rozpuszczona w 250 ml wody Wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko, zostawiając 3/4 szklanki, w której rozpuszczamy proszek budyniowy. Do rondelka wsypujemy cukier i gotujemy. W momencie, w którym(...)wykładamy masę budyniową. W górnym blacie biszkoptowym małą okrągłą foremką wycinamy kółeczka, serduszka, co będziemy chcieli. Powycinamy blat układamy na masie budyniowej. Wierzch smarujemy kremem budyniowym, który oprószamy wiórkami kokosowymi. W powstałe otworki wlewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu

Blondynka Gotuje
Granola z Czekoladą w Karmelowym Sosie 204

albo cukrem trzcinowym, sami decydujemy ile i jakiego cukru dodamy.  Składniki na 2 średnie miski: 3 szklanki płatków owsianych 100 g migdałów w płatkach Skworcu 80 g chipsów kokosowych Skworcu 45 g orzechów laskowych Skworcu 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu 100 g masła 3 łyżki miodu 60 g suszonej miechunki Skworcu 100 g gorzkiej czekolady 2/3 szklanki cukru(...)trzcinowego Skworcu Wykonanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane, migdały w płatkach,chipsy kokosowe,sól i cynamon. Orzechy laskowe kroimy na mniejsze kawałki i dorzucamy do miski z płatkami. Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy na bok. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni i w czasie nagrzewania do rondelka wkładamy masło, gdy zacznie się roztapiać wsypujemy cukier trzcinowy i mieszamy

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowy 23138

szkl. maki tortowej  1/3 szkl. kakao  Krem 3 szkl. mleka  5 czubatych łyżek mąki pszennej 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobnych wiórków kokosowych  7 łyżek cukru 3-5 łyżek serka waniliowego, gęstego  1 małe masło roślinne (250 g)  1/2 kostki masła  4 łyżki kakao 1 łyżka spirytusu 3 łyżki kawy rozpuszczalnej(...)wyjęciu z piekarnika upuścić z wysokości ok. 60 cm na podłogę lub bla t kuchenny. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części.  Krem Ugotować z mleka, mąk, wiórków kokosowych i cukru budyń. Ostudzić masę.  Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać po łyżce zimny budyń i rozpuszczone kakao z kawą, 1 łyżkę spirytusu oraz 5 łyżek serka waniliowego gęstego. Wszystkie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Placek Jojo (Stefanka) 527

miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej Masa 3/4 l mleka 7 łyżek kaszy manny 1 szkl. + 2 łyżki cukru 200 g masła ekstrakt waniliowy lub migdałowy 2-3 łyżki wiórków kokosowych (można pominąć) Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżki gorącej wody 2 łyżki kakao 2 łyżki masła Przygotowanie Ciasto. Zagnieść ciasto kruche z podanych składników. Podzielić(...)części, każdą część ciasta wyłożyć na blaszkę i dobrze rozwałkować (natłuszczoną lub na papier do pieczenia) i upiec na złoty kolor. Krem. Mleko zagotować, wsypać kaszę, cukier i wiórki kokosowe. Zamieszać i całość chwilę pogotować aż zgęstnieje. Zestawić z ognia, ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ugotowaną, przestudzoną masą, dodać ekstrakt waniliowy. Placki przełożyć przygotowanym kremem. Polewa czekoladowa. W małym

coolinarnastrefa.blogspot.com
Isaura (Cielaczek) 377

sera twarogowego, półtłustego (kostka = 250 g) 2 jajka 2 łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego (w proszku) 125 g masła roślinnego (pól pudełka) 0,5 szkl. cukru 2 łyżki drobnych wiórek kokosowych cukier waniliowy PRZYGOTOWANIE Ciasto kakaowe. Margarynę, cukier, kakao i mleko rozpuścić na małym ogniu w rondelku. Gdy wszystkie składniki połączą się, zestawić z ognia i wystudzić. Do zimnej masy dodawać(...)pieczenia. Masa serowa. Masło utrzeć do białości, dodać cukier, cukier waniliowy, żółtka i ser. Utrzeć dokładnie aż znikną kryształki cukru. Na końcu dodać budyń w proszku i wiórki kokosowe. Całość zmiksować. Gotową masę serową wyłożyć kupkami na ciasto kakaowe, tworząc łatki (stąd druga nazwa tego ciasta cielaczek :)).  Pieczenie. Ciasto piec w temperaturze 180oC przez ok. 50 min. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Cycki murzynki 22283

25x30 cm} Temperatura pieczenia: 180°C | Czas pieczenia: ok. 30-35 min. Ciasto makowo-kokosowo-bezowe 6 białek (dałam 5) 1 szkl. cukru (użyłam 3/4 szkl.) 1 szkl. wiórek kokosowych (dałam niepełną) 1 szkl. suchego maku (dałam niepełną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem 1 op. budyniu śmietankowego (można wykorzystać również krem karpatkowy) 2 szkl. mleka (do przygotowania budyniu(...)łyżki wrzącej wody ok. 1 łyżki margaryny 2-3 łyżki czubate śmietany 18% kilka kostek czekolady (opcjonalnie Przygotowanie Ciasto. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać cukier, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Ciasto piec ok. 30-35 min. w temp. 180°C. Krem. Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu z 0,5 szkl. cukru. Plasterki ananasów pokroić w drobną

coolinarnastrefa.blogspot.com
Deser z kaszy jaglanej 219

szkl. wody 0,5 szkl. soku pomarańczowego (można zastąpić wodą) ekstrakt waniliowy 1 łyżka miodu/syropu z agawy/stewii//ksylitolu/cukru trzcinowego (ilość można dopasować do własnych upodobań) 3 łyżki wiórków kokosowych owoce, najlepiej świeże: np. truskawki, maliny, śliwki, banany lub owoce z puszki np. mandarynki, ananas, brzoskwinie, nektarynki Przygotowanie Kaszę opłukać zimną wodą, a następnie przelać wrzątkiem (pozbywamy się w ten sposób(...)posmaku goryczki). Kaszę zalać wodą i sokiem. Dodać wiórki kokosowe i aromat waniliowy. Gotować ok. 20 minut do miękkości. Ugotowaną kaszę lekko ostudzić a następnie zmiksować przy pomocy blendera. Układać naprzemiennie w miseczce owoce i kaszę. Podawać od razu.   Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kuleczki owsiane, smaczne i zdrowe (bez pieczenia) 279

efekt jak dla mnie rewelacyjny. Polecam! Kuleczki owsiane, smaczne i zdrowe (bez pieczenia) PRZEPIS {źródło: link , na ok. 20 kuleczek} Składniki 1 szkl. płatków owsianych 1 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. masła orzechowego 1/2 szkl. otrębów pszennych lub zmielonego siemienia lnianego 1/3 szkl. miodu  1 łyżeczka ekstraktu waniliowego łyżeczka amaretto/rumu (opcjonalnie jak ktoś lubi) Przygotowanie Wszystkie składniki wymieszać dokładnie(...)czasie powinno być łatwiej lepić kulki). Formować niewielkie kuleczki ("na jeden kęs"). Część kuleczek obtoczyłam w startej czekoladzie gorzkiej (można obtaczać również w wiórkach kokosowych, czekoladzie mlecznej lub drobno posiekanych orzechach). Przechowywać w lodówce do tygodnia w szczelnym pojemniku. Inne warianty: Powyższy przepis można dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Zamiast masła orzechowego można dodać masło migdałowe. Przykładowe dodatki: suszone

coolinarnastrefa.blogspot.com
Raffaello 415

szkl. mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanejcukier waniliowy 1 szkl. cukru 30 dag masła roślinnego ( uzyłam masło zambrowskie ) 20 dag wiórków kokosowych 2 duże paczki krakersów Wykonanie : W 1/2 szkl. mleka mieszamy żółtka z mąką pszenną i ziemniaczaną. Pozostałe 2 szkl. mleka nalezy zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemyzmiskowane żółtka z mąką i gotujemy(...)budyń. Czekamy , aż budyń przestygnie. Miksujemy masło , dodajemy budyń a nastepnie dodajemy wiórki kokosowe. Formę wykładamy papierem , układamy krakersy , na to nakładamy masę i znowu krakersy i masę . Powinno wyjśc 4 warstwy. Pychotka

Słodkości i nie tylko
Muffinki kakaowo - serowe 377

rodzinny   Składniki: 1 i 1/2 szkl. mąki 1 i 1/2 szkl. cukru 3 łyżki kakao kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy ( 16g ) 4 jajka wiórki kokosowe do dekoracji Na masę serową: 50 dag sera białego ( użyłam 2 kostki ) 4 jajka 1/2 szkl. cukru budyń waniliowy Przyrządzanie : Margarynę , cukier, kakao, cukier waniliowy i 5 łyżek wody gotowac(...)mąkę , proszek do pieczenia i pianę z białek. Ser przełożyc do miski, połączyc z jajkami , 1 szkl. cukru, masłem , budyniem. Gotowe muffinki polewamy wcześniej odstawioną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi  Następnie przelewamy do formy muffinkowej na zmianę  łyżkę ciasta kakaowego , łyżkę sera i znowu łyżkę ciasta ciemnego. ( łyżki nie za duże bo może zabraknąc ciasta ciemnego

Słodkości i nie tylko
Ciasto " Czerwone oczka " 402

łyżki wody 2 łyżki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru Ponadto: - 2 op. galaretki truskawkowej ( galaretki mi zostało ale 1 może nie starczyc ) - tłuszcz do blaszki - wiórki kokosowe do posypania wierzchu Sposób przygotowania : Biszkopt: Składniki podzielic na pół i upiec dwa biszkopty, jeden jasny , drugi ciemny. Białka ubijac , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypac mąkę wymieszaną z proszkiem(...)Jasny biszkopt posmarowac masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroic kieliszkiem otworki i przykryc masę. W otworki wlac tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polac polewą czekoladową i posypac wiórkami kokosowymi

Słodkości i nie tylko
Królewiec 1193

zamiast mąki dałam 3 łyżki budyniu śmietankowego ) 1 łyzka mąki pszennej Polewa czekoladowa : 3 łyzki kakao 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki wody albo mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Sposób przygotowania: Biszkopt: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko. Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy mikserem na puszysty krem. Mieszamy łyżką i stopniowo dodajemy porcje(...)jednolita. Królewiec: Połowę gorącej masy budyniowej wylewamy na jeden płat kruchego ciasta. Przykrywamy biszkoptem. Resztę masy rozprowadzamy na biszkopcie. Przykrywamy drugim płatem kruchego ciasta. Polewamy polewą. Możemy posypac wiórkami kokosowymi na wierzchu. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Murzynek z masą jogurtową 53509

łyżka cukru pudru ( dałam 2 łyżki ) Polewa czekoladowa: 3 łyżki mleka 2 łyżki margaryny 2 łyżki kako 2 łyżki cukru Ponadto : tłuszcz do blaszki papier do pieczenia wiórki kokosowe do posypania na wierzch ciasta Sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę , olej, wodę , cukier i kakao podgrzewac na małym ogniu , cały czas mieszając , do chwili gdy powstanie gęsta jednolita masa. Do ostudzonej masy(...)rozpuszczą dodajemy margarynę i mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Murzynek z masa jogurtową. Ostudzone ciasto przekroic wzdłuż. Płaty ciasta przełożyc masą. Polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego życzę

Słodkości i nie tylko
Ciasto z budyniem i jagodami 338

mąki 60 g cukru 250 g masła 1 jajko  + ( opcjonalnie 2 żółtka ) 300 ml mleka 100 g miałkiego cukru 1 op. budyniu waniliowego 30 g wiórków kokosowych 20 dag jagód ( mogą też byc maliny , borówki ) 1 op. galaretki jasnej np. brzoskwiniowej Sposób przygotowania: Mąkę z cukrem pudrem przesiac na stolnicę. Wbic 1 jajko i dodac 150 g pokrojonego(...)ominęłam.) Krem należy zmiksowac ze 100 g pokrojonego na kawałki masła.Składniki utrzec na gładką masę . Tak przygoptowany krem rozsmarowac na upieczonym i ostudzonym spodzie.5. Wierzch ciasta opruszyc wiórkami kokosowymi. Jagody umyc i wyłożyc na krem. Galaretkę przygotowac według opisu na opakowaniu i tężejącą wylac na wierzch tarty. Ciasto wstawic na ok. 4 godz. do lodówki do całkowitego stężenia

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania