tego deseru. ;-) 50g ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 1 banan 2 łyżki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 400ml jogurtu naturalnego 100g ekologicznej konfitury z czarnej porzeczki Symbio 10 sztuk kruchych ciastek kokosowych 1. Przygotowujemy krem jaglany: kaszę jaglaną gotujemy z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Blendujemy na gładki krem wraz z bananem i 100ml jogurtu naturalnego. 2. Ciastka kruszymy
Szefowa kuchnimąki używam ( a najlepiej, jeśli nie użyję jej w ogóle!). Staram się, by każde z moich dań było wręcz naładowane witaminami i dobrocią. Jeśli smażę, to TYLKO na oleju kokosowym (swoją drogą, jestem już nieźle od niego uzależniona). Staram się hodować wszelkiego rodzaju zioła sama, zamiast kupować spryskiwane, nieorganiczne doniczki w sklepie (choć większość moich roślinek nie jest chyba
Gotowanie to kochanieTłuszcze: 5,6 g Węglowodany: 21,7 g Składniki: 260 g marchewki startej na grubych oczkach 40 g mąki orkiszowej 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 10 g oleju kokosowego (1 łyżka) 2 duże jajka XL 60 g miodu wielokwiatowego mniszkowego 3 g świeżego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 20 g orzechów pecan 20 g suszonych jagód inkaskich
Zdrowie na języku :Pznika też w tempie ekspresowym. Razem ze mną tę granolę, czy też musli zrobiła też Edytka . Składniki: 250 g płatków owsianych 40 g zarodków pszennych 30 g wiórów kokosowych 100 g pestek dyni 80 g migdałów 70 g orzechów laskowych 1,5 łyżki oleju 1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki syropu klonowego (dałam z agawy) 140 g rodzynków
Sto kolorów kuchniPomarańczowa muffina z makiem*; twarożek z pomarańczą** *ze startą skórką pomarańczową, sokiem pomarańczowym, aromatem pomarańczowym, olejkiem kokosowym **ze startą skórką pomarańczową i aromatem Dawno jej u mnie nie było w tej większej wersji, także trzeba było odpalić w końcu piekarnik w te ferie :P Nie próbuję analizować kształtów tej muffiny.. bo nie potrafię, jakby jakiś wulkan
More food, love and dreamsszklanki wody- z samym mlekiem naleśniki będą zbyt twarde. Miksujemy wszystko razem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej smietany. Smażymy na złoto z obydwu stron. Ja smażyłam na oleju kokosowym. Nie pali się! Nadzienie -rozpuszczona czekolada Gianduiotto , jak nie posiadamy ,najlepiej czekolada gorzka - Dżem z truskawek 100% owoców Owocowa Rozkosz płatki migdała Skworcu Posmaruj jeden naleśnik dżemem truskawkowym
Z Kuchni Do Kuchniinfekcje wpływie kaszy jaglanej pisałam już wcześniej i można sobie przeczytać tutaj. Dzisiaj wpis na prosty a la budyń z kaszy jaglanej, który... Budyń jaglany z bananem i mlekiem kokosowym is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo PiekłoCZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około 200 ml wódki 2 gorzkie czekolady (można dać 1 gorzką i 1 mleczną) 200 ml śmietany 30% do dekoracji: wiórki kokosowe, kolorowa posypka WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki na biszkopt muszą być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, spód blaszki 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić
Passions hobbies lifeMleko UHT, czyli mleko które nie ma sobie żadnych bakterii ani ich form przetrwalnikowych dość dobrze toleruje i głównie takie spożywam. Czasami wybieram mleka sojowe lub ryżowe, sama przygotowuje kokosowe lub migdałowe. Dzisiaj na stole cappuccino czekoladowe! SKŁADNIKI: - espresso (około 60 ml) - spienione mleko sojowe o smaku czekolady około 120ml Do espresso wlej spienione mleko, tak aby powstało dużo puszystej
SMYKWKUCHNInatrafić i sprawdzimy w nich ceny jakich żądają za 9 najpopularniejszych produktów zdrowotnych minionego roku ( Ksylitol, Sól himalajska, Czystek, Ostropest plamisty, Pestki moreli gorzkiej, Młody jęczmień, Nasiona chia, Mąka kokosowa i Sok z aloesu). Sprawdzimy jak kształtują się ceny dla klienta nastawionego na ekonomiczny zakup i szukającego większych opakowań (1KG) a także na tego który chce kupić przeciętne opakowania
Kuchnia PROzdrowotnasmarujemy na wierzchu i po bokach kremem pomarańczowym. Ozdabiamy wedle uznania, w tym przypadku są to gwiazdki z bitej śmietany wyciśnięte szprycą i kakaowa posypka. Boki są posypane wiórkami kokosowymi
tojestpyszne.blogspot.comPączki Pączki z twarogu Pączki z nadzieniem kokosowym Churros Pączki hiszpańskie
Ala piecze i gotujeRurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki
Ala piecze i gotujemałym rondelku ze śmietanką. Podgrzewamy na bardzo małym ogniu aż czekolada się rozpuści a składniki połączą. Polewę wylewamy na upieczone ciasto dekorujemy ulubiona posypką lub orzechami/migdałami/wiórkami kokosowymi
Pyry na Gazorzechów włoskich 100g makie pełnoziarnistej typ 2000 140g cukru trzcinowego muscovado 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g czekolady (mlecznej lub gorzkiej wg gustu) 30g masła posiekane orzechy, wiórki kokosowe, posypka wg gustu WYKONANIE: Orzechy mielimy w blenderze lub młynku do kawy. Nie muszą być zmielone na pył. Będą sympatycznie chrupać między zębami. Cukinię obieramy ze skórki ścieramy na tarce
Pyry na Gaz