kokosowe - 19941 przepisów (strona:1049/1330)

KORA ORZECHOWA 221

Podobno przepis na to pyszne ciasto pochodzi od Siostry Anastazji, chociaż chyba trudno dociec, kto był tak na prawdę pierwszym autorem  przepisu. Ja znalazłam

Walijskie Pichcenie
Domowe musli piernikowe 188

Przygotowania do świąt ruszyły pełną parą, więc i śniadanie dla mojej siostry też musiało być w świątecznych smakach :)~ Granola z miodem i przyprawą do piernika ~Składniki

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga – danie konkursowe 427

wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka . Krok 4Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi

CoolinarniePL
Pierniczki 137

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami… To już ostatni dzwonek by upiec pierniczki. Pyszne i pachnące, które będą dekorowały Świąteczny stół. Po upieczeniu są

Oryginalny smak
Śnieżna morelka 176

I kolejne kuleczki, które mogą posłużyć za cukiereczki na choinkę. Wystarczy ładny papierek kawałek sznurka i gotowe. Pyszne, mleczne i nie za słodkie.Składniki:1/2 szklanki

Moje pyszne gotowanie
Ciastka owsiane z bakaliami 179

miodu1/4 szklanki brązowego cukru (można zastąpić zwykłym)2 duże jajka1/4 kostki masła1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 200g dowolnych bakalii (u mnie orzechy włoskie, rodzynki, żurawina, wiórki kokosowe)1. Płatki owsiane, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i posiekane bakalie wrzucamy do miski, mieszamy łyżką.2. Dodajemy jajka, rozpuszczone i wystudzone masło oraz miód (jeśli miód

Szefowa kuchni
Domowy marcepan 179

piernika lub innych świątecznych (i niekoniecznie) wypieków :)Migdałowa masa*:* migdały- 200 g* cukier puder- 160 g*** woda- 70 ml* aromat migdałowy- 1 łyżeczkaPolewa:* biała czekolada- 150 g* olej kokosowy- 2 łyżki (można zastąpić kremówką)* barwnik czerwony***Masa migdałowa:Migdały w skórce zalać wrzątkiem i po 5 minutach 'wyciskać ze skórki'.Ułożyć na patelni i trzymać na małym płomieniu tylko

Kraina Miodem Płynąca
Waniliowe naleśniki, bez glutenu 160

Naleśniki- 10 szt.:* mąka jaglana- szklanka* mleko- szklanka* jajko- 2szt.* siemię lniane zmielone- 1 łyżka + 1 łyżka wrzątku** syrop z agawy (lub cukier)- 3 łyżki* wanilia- 1/3 laski* olej kokosowy do smażenia Ciasto przygotować tak samo, jak na zwykłe naleśniki- klik.Zmielone siemię lniane zalać łyżką wrzątku, wymieszać i dodać do ciasta.Ziarenka z laski wyskrobać i również połączyć

Kraina Miodem Płynąca
Kutia 139

pszenicy do kutii-25 dkg maku-3 czubate łyżki miodu-cukier do smaku-po 10 dkg orzechów włoskich i laskowych, moreli suszonych, rodzynek, migdałów i wiórków kokosowych-500 ml słodkiej śmietany 30 - 36%-aromat migdałowy-szczypta soli   Pszenicę wsypujemy do sitka i dokładnie płuczemy wodą.Wsypujemy do garnka, zalewamy wodą na ok. 2-3 cm ponad poziom

Maminek kulinarny
Zupa krem z młodej marchewki-expresowa 132

zmieknie,ale sie nie rozgotuje.Zblendowac,rozlac do miseczek.Smacznego!Gdybyscie mieli ochote na zupe krem z marchewki w bardziej wyrafinowanej odslonie,zapraszam na rownie szybka zupe krem z dodatkiem mleka kokosowego i soku z pomaranczy,tutaj klik

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i z kruszonką 182

Pyszne ciasto z porzeczkami i bardzo smaczna kruszonka z dodatkiem czekolady.Najlepsze jest to,ze mozecie je upiec nie majac ani jednego jajka w lodowce.Tak,to ciasto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z selera-dwa warianty 137

gladki krem.Doprawic galka muszkatalowa.Serwowac z szynkowymi czipsami,szczypiorkiem i platkami migdalowymi..UWAGA: dodatek 100 ml bialego wytrawnego wina bardzo uszlachetni smak zupyW drugim wariancie dodatek 200 ml mleka kokosowego czyni zupe aksamitnie gladka.Mleko jednoczesnie wydobywa delikatny smak selera.Podac ze szczypiorkiem i prazona cebulka.Sama nie wiem ,ktora smaczniejsza.Pierwsza na pewno idealnie dietetyczna.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Barszcz czerwony zabielany na zakwasie buraczanym-wegeteriański wg Kuchni Polskiej 144

Zupy sa pracochlonne,bo wymagaja czasu..Do tych zup nalezy przygotowanie czerwonego barszczu.Trud sie jednak oplaci,a przepis ten zadowoli i wegetarian i miesozercow.To kwestia dodania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z pasternaku z orzechami włoskimi 138

Pasternak niegdys krolowal na polskich stolach.Warzywo to przegralo kilkaset lat temu z ziemniakiem i wloszczyzna sprowadzona do Polski przez krolowa Bone.Nadal rzadko sie pojawia na naszych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczny łosoś pieczony w cieście francuskim z duszonym porem z curry 235

Tak podana rybe mozna spokojnie wlaczyc do swiatecznego menu,bo nie tylko wyglada niezwykle dekoracyjnie ale i smakuje doskonale.Losos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!