chleb - 26516 przepisów (strona:1049/1768)

Ser biały 127

odkapała. Gazę można związać, aby utworzyła się serowa kula. Z 1 litra mleka otrzyma się około 200 g białego serka oraz 500 ml serwatki, którą można wykorzystać do upieczenia chleba . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ser biały pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem 98

Każdy z nas lubi powracać do smaków dzieciństwa, jednym z nich jest twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem . Z niecierpliwością obserwowałam, jak w przydomowym, wiejskim ogródku rosną

niecodziennikpary
Pasta z bakłażana i selera naciowego 124

Pasta z bakłażana i selera naciowego jest przykładem, że w dobrze prowadzonej kuchni nic się nie zmarnuje. Prowadząc stronę, musimy pamiętać o dodatkowych produktach do zrobienia

niecodziennikpary
Jajka po szkocku 105

jest to danie ściśle związane z Wielkanocą. Jajka w mięsnej panierce sprawdzą się zarówno na ciepło od razu po przygotowaniu, jak także na zimno jako dodatek do chleba. Udostępnij Składniki na jajka po szkocku 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 6 jajek wielkości S 1 / 2 pęczka szczypiorku 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 2 czubate łyżeczki chrzanu ze słoiczka

niecodziennikpary
Gulasz z ciecierzycą 149

około 60 minut. Dodaję odsączoną z zalewy ciecierzycę i gotuję jeszcze około 30 - 45 minut, aż mięso będzie bardzo miękkie. 5. Gulasz z ciecierzycą podaję z ryżem, płaskim tureckim chlebem lub ziemniakami, posypany natką pietruszki. Afiyet olsun - smacznego! Kuchni tureckiej dopiero się uczę. Mimo, że w naszym compoundzie w Al-Khobar mieszkało kilka tureckich rodzin i w każdy piątek

Cztery Fajery
Biały chleb na zakwasie - najlepszy 120

Taki chleb nigdy się nie nudzi,bo jest neutralny w smaku.Banalny do zrobienia .Bardzo długo zachowuje świeżość i nie kruszy się. .Porcja jest na duży bochenek ale spokojnie będzie świeży wystarczająco długo , żeby cały zjeść,gorąco polecam....szczególnie teraz kiedy siedzimy w domu. #zostańwdomu

Swojskie jedzonko
Muffiny z czerstwych bułek 166

pytanie co zrobić z czerstwych bułek. Do zrobienia babeczek bardzo dobrze nadaje się czerstwe pieczywo sprzed kilku dni, albo zupełnie wysuszone bułki. U nas w domu zbieramy kawałki niedojedzonego chleba i pakujemy do dużego wora. Kiedy nazbiera się go już dużo, wykładamy na blaszkę do pieczenia i suszymy przez godzinę w piekarniku nastawionym na 100 stopni. Potem ścieramy bułki

Niedzielny kucharz
Kapusta z fasolą i grzybami – kuchnia podkarpacka 201

kapusta na bogato. Poza fasolą są tam również suszone grzyby oraz boczek i cebula. Jest to kompletne danie nie wymagające żadnych dodatków, jednak współcześnie podawane jest dodatkowo z chlebem lub ziemniakami. Przepis pochodzi ze skarbnicy podkarpackich przepisów, a ściślej mówiąc z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”, wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „ProCarpathia”. Kapusta z fasolą

Trzeci talerz
Wegański paprykarz szczeciński 138

rybą, czyli wegański paprykarz szczeciński. Dla mnie pierwsze skojarzenie jakie z nim mam to brzydka puszka, z której po otworzeniu wyłaniała się ryżowo-rybna pasta do smarowania na chlebie. Nie powiem, żeby mi to nie smakowało. Dawniej co jakiś czas po tego typu hiciory sięgałem nie ze względu na cenę, a na smak. Moim zdaniem połączenie smaków w paprykarzu jest

Blendman
Wędliny w słoiku 161

jeść coś trzeba. Natomiast gdy zostanie Wam np. mięso gotowane, czy pieczone to polecam je zmiksować i przełożyć do słoika, wystarczy pasteryzacja i mamy pyszne, domowe smarowidło na chleb, bez konserwantów i innych zagadkowych dodatków. Mam zawsze w lodówce 1 czy 2 słoiki domowego pasztetu w słoiku z pysznym smalczykiem, który wytapia się podczas pasteryzacji mięsa. Taki pasztet ze słoika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zakwas żytni na chleb 279

pleśń, musimy go niestety wyrzucić i zacząć wszystko od początku. 5. Przez następne dwa dni dokarmiamy zakwas tylko RANO, WIECZOREM jedynie mieszamy. 6. Szóstego dnia możemy przystąpić do pieczenia chleba. Jeżeli jednak zmienimy zdanie, zakręcamy słoik i wstawiamy go do lodówki. W razie potrzeby, ponownie dokarmiamy zakwas i po około 3 godzinach powinien być gotowy do użycia. 7. Jeżeli przez

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem 118

Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem       Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem to genialne

Kuchnia na wzgórzu
Młoda kapusta z koperkiem – lekki wiosenny bigos 105

chcemy, żeby rozgryzło je któreś z dzieci!). Ja jadam ją saute, ale młoda kapusta świetnie się nadaje jako warzywny dodatek obiadowy albo na kolację z niewielką kromeczką chleba. Jeśli lubicie klasykę, to z pewnością uwiedzie Was trio młody ziemniaczek, młoda kapusta i kotlet schabowy albo jajko sadzon e. Przepis na kapustę już macie 1 porcja to ok. 210 kcal , węglowodany

Dietolog
Kruche ciasteczka jak za dawnych lat 162

blasze wyłożnej papierem do pieczenia i pieczemy do zrumienienia w 180 stopniach. Delikatnie wykładamy i studzimy. Artykuł Kruche ciasteczka jak za dawnych lat pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania