Testaroli ze świeżym pesto
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Testaroli ze świeżym pesto
Testaroli to starożytny makaron lub chleb, pochodzący z cywilizacji etruskiej. Cywilizacji starożytnych Włoch. Książka „Rustico: Regional Italian Country Cooking” stwierdza, że testaroli jest „bezpośrednim potomkiem owsianki z epoki neolitu, które wylano na gorące kamienie w celu gotowania”. Jest rodzimym daniem południowych Ligurii i północnych regionów Toskanii we Włoszech. Według artykułu opublikowanego przez The Wall Street Journal jest to „najwcześniej zarejestrowany makaron”.Nazwa Testaroli pochodzi od słowa Testo...
Czytaj dalej na blogu RafalCookAutor
Rafał
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, placki, chleb, naleśniki, naleśnik, owsianka, obiad, mięso, pasta
Inne przepisy z RafalCook
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję