Chlebek z dodatkiem sody zrobiłam jakiś tydzień temu z ciekawości. Nikt wtedy nie przypuszczał, że taki przepis będzie bardzo przydatny. Chleb nie smakuje jak ten na drożdżach, ale może być jego smacznym zamiennikiem. Kto dysponuję takimi składnikami może go upiec :) SKŁADNIKI : 5 całych jajek 50 dag sera ,,z wiaderka'' 20 dag płatków owsianych 10 dag siemienia lnianego
Pani na deserświąteczne, tylko takie codzienne, które śmiało moglibyście wykorzystać właśnie teraz, pod warunkiem, że faktycznie siedzicie w domu i staracie się samodzielnie przygotowywać posiłki. Ja właśnie wyciągnęłam z piekarnika chleb, wcześniej bułki. Mam nadzieję, że na dwa dni spokojnie pieczywa wystarczy, by nie musieć iść do sklepu. Swoją drogą ja i tak nie chodzę. Marcin z racji swojej pracy
Kuchnia w czekoladziepieczarki, papryka, ogórki wszelakie, warzywa, te świeże lub marynowane, rozmaite sosy, np. czosnkowy, tatarski lub pasta ajwar. Gorące tosty podaję ze świeżą rukolą i dobrym kakao. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów szynki 2 ogórki kiszone posiekane w talarki masło, ketchup i musztarda dijon PRZYGOTOWANIE: Kromki rozkładam na blacie, każdą z nich smaruję masłem
Zasmakuj KuchniAwokado i jajko to połączenie idealne! A jak do tego dodamy pysznie mięsisty chleb na zakwasie z absurdalnie chrupiącą skórką, powstanie śniadanie idealne – szybkie, psote, zdrowe i przywprawiające kubki smakowe o przyjemne dreszcze. Taka niedoceniana, a pyszna – prosta kanapka z awokado i jajkiem Read More Artykuł Prosta kanapka z awokado i jajkiem w koszulce ze szpinakiem i granatem
FlymetothespoonOpis Zapiekanka na bułce : Zapiekanka na bułce zna chyba każdy. Tradycyjnie zapiekanki przygotowuje się na bagietce, pszennej bułce typu kajzerka lub bułce. Jeżeli w domowych szafkach zalega nam chleb, który niedługo nie nada się do zjedzenia, również możemy go użyć do zapiekanek. Zapiekanka to pyszny fast food, który możesz zrobić także w domu. Z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet niedoświadczony
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePrzez zaistniałą sytuację siedzimy w domu,staramy się nie wychodzić z domu,a świeże pieczywo by się chciało zjeść.Zebrałam dla was w jeden post mnóstwo przepisów na domowe chleby ,bułki -co tylko chcecie i do tego wszystkie banalnie proste do zrobienia ,na drożdżach suchych ,świeżych,na zakwasie.... zobaczcie sami
Swojskie jedzonkoSuper wilgotny i bardzo puszysty domowy chleb owsiany zaskoczy Cię swym niezwykłym smakiem. To chlebek, który upieczesz bez zakwasu. A do tego nie musisz wyrabiać ciasta na chlebek. Wystarczy wszytko wymieszać. - przepis nawet dla początkujących - na drożdżach świeżych lub suszonych - tylko kilka minut szykowania składników
AniaGotuje.plmięso będzie miękkie. Gdy oba mięsa będą miękkie połączyć je. Wlać pozostały bulion. Zagotować. Doprawić do smaku paprykami, majerankiem, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zagotować. Podawać z chlebem lub ziemniakami. Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody, dodać do zupy gulaszowej
królestwo garówChleb domowy, smaczny zdrowy. Z mąki razowej przygotowany z chia i otrębami żytnimi zmieszany. Składniki na foremkę ok. 25/12 cm: 30 g świeżych drożdży, 400 ml ciepłej wody, 1 płaska łyżeczka cukru, 400 g mąki pszennej razowej, 100 g otrębów żytnich, 60 g nasion chia, 1 łyżeczka soli. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem cukru. Mieszamy z otrębami
Moniki SmakołykiChlebek bananowy niczym nie przypomina chleba, który nam znany jest w Polsce. Jest to zwykłe, słodkie ciasto bananowe, które zachwyca smakiem i aromatem nie tylko w Stanach Zjednoczonych ale już chyba na całym świecie. Puszyste, wilgotne, aromatyczne, a do tego takie łatwe w przygotowaniu - poradzą sobie nawet dzieci, ponieważ składniki wystarczy wymieszać widelcem. Pieczony w formie keksówce, z wyglądu przypomina
Kocham..lubię..gotuję..Teraz jest inaczej. Opisywany robot planetarny znacznie ułatwił i usprawnił moją pracę. Dzięki hakowi do zagniatania gęstych ciast mogę w nim spokojnie przygotowywać najróżniejsze wypieki, np. domową pizze czy chleb. Oszczędza, to nie tylko mój czas, ale i dużo siły Wysokie obroty robota planetarnego marki Ariete w połączeniu z odpowiednią końcówką do ubijania są idealne, gdy przygotowuję bezę, ubijam pianę
Słodkie okruszkicebulowa: 1,5 kg cebuli 5 łyżek masła 1 łyżka mąki 1 -1,5 litra bulionu liść laurowy 6 szt ziela angielskiego sól pieprz do podania: kromki bułki lub chleba tarty ser żółty Jak zrobić zupa cebulowa z grzanką: Najpierw cebulę obieramy i siekamy. Potem dusimy na roztopionym maśle aż stanie się miękka i szklista (nie możemy jej przypalić
Dorota SmakujeDziś absolutny powrót do dzieciństwa, czyli domowe zsiadłe mleko, najlepsze i prawdziwe ze świeżego mleka. Wspaniałe w smaku. Do pajdy chleba, ziemniaków smażonych z cebulą, pieczonych lub wybranych dań obiadowych. Obecnie, zsiadłe mleko można przygotować także z mleka pasteryzowanego (np. dodać do niego niewielką ilość kefiru), choć ja podchodzę do tematu bardzo tradycyjnie – albo robię je ze świeżego mleka
Zasmakuj KuchniPodsmażamy przez kilka minut na małym ogniu. Dodajemy paprykę słodką i zioła prowansalskie. Dodajemy soczewicę oraz pomidory z puszki. Gotujemy do momentu aż większość wody wyparuje. Podajemy ze świeżym chlebem. Inne przepisy z wykorzystaniem CHORIZO: Paella z chorizo i kukurydzą Makaron z chorizo i suszonymi pomidorami
Czarnawisienkamoim blogu znajdziecie dużo przepisów na domowe pieczywo, tym razem mam dla was Chleb na zakwasie z ziarnami. Pyszny ,wilgotny ,długo zachowuje swoją świeżość i gwarantuję ,że nie będziecie mogli mu się oprzeć ,jak już raz spróbujecie .Zapraszam po przepis
Swojskie jedzonko