chleb - 25827 przepisów (strona:1042/1722)

Bigos z wędzonym tofu 77

zalać wodą i dusić ok 45 minut aż kapusta zmięknie. Na oleju podsmażyć tofu pokrojone w kostkę. Tofu i koncentrat dodać do kapusty, dusić jeszcze 10 minut. Podawać z chlebem

Smaczny zeszyt
śniadanie smaczne i pożywne... 114

Składniki: LE COQ DE FRANCE Francuski ser miękki "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, chleb razowy wieloziarnisty - ile potrzeba, masło - ile potrzeba, ćwikła - ile potrzeba Smaczne, pożywne i lekkie śniadanie, ser jest bardzo miękki, aromatyczny, dla amatorów serów pleśniowych idealny.....SMACZNEGO!!! Mam przyjemność testować produkty "zobacz TUTAJ" , paczkę dostałam do testowania od "zobacz TUTAJ" i jest organizatorem Kampania Wielki Test ALDI

W Mojej Kuchni Lubię
Zimowy dżem z gruszek 97

zimowy dżem z gruszek.  Bardzo aromatyczny, pełen rozgrzewających dodatków, które nadają mu przytulności, tak bardzo pożądanej w chłodne i ciemne dni.  Idealny na miękkiej chałce, chrupiącej kromce chleba lub jako dodatek do deski serów.  Świetnie komponuje się z wyrazistymi serami pleśniowymi.  Gruszki są wciąż dostępne, dlatego warto poświęcić chwilę, aby zamienić je w ten pięknie pachnący

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kanapka z pastrami 156

Kanapka z pastrami to danie, które jest bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych. Jednak coraz częściej spotykane jest również w Polsce, w dobrych restauracjach serwujących wołowinę. Niedawno

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
JAK JEDZĄ MAROKAŃCZYCY? 77

pośpiechu, z rodziną czy też znajomymi. Wtedy również podaje się jakąś tradycyjną potrawę, w dużo większej ilości niż na obiad i przygotowana jeszcze bardziej na słodko. Może też być chleb domowej roboty z białym serem. Oczywiście wszytko zmienia się w okresie Ramadanu – jest to czas, kiedy w ciągu dnia nie je się i nie pije ( ale nie tylko! ). Kolacja

Ostra na Słodko
Pierogi z jabłkami – kuchnia podkarpacka 151

zamienia w nasze wczoraj. I wcale nie stoi to w opozycji do faktu, że poszukując dawnych smaków nigdy nie osiągamy ideału – pierogi nigdy nie są takie, jak u mamy, chleb nigdy taki, jaki piekła babcia. Warto jednak szukać smaków przeszłości, żeby próbując niemal zapomnianych potraw choć na chwilę przenieść się do innego czasu i do chwil bliskich sercu

Trzeci talerz
Bigos cygański 101

smaku solą i cukrem. Przelałam sos do wcześniej usmażonych pulpecików. Wszystko razem jeszcze podgrzewałam ok. 5 minut. Oprószyłam pieprzem kiedy wyłączyłam ogień pod patelnią. Oprószyłam natką pietruszki. Podawałam z chlebem, można podawać również z ulubioną kaszą bądź ryżem. Notatki: * zamiast surowej papryki można dodać paprykę konserwową Smacznego! Lidka   Artykuł Bigos cygański pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Lody arachidowe - Grycan 77

kokosowy (ekstrakt z kokosa – 70%, woda), woda, substancja słodząca (ksylitol), palone i mielone orzeszki arachidowe - 13%, syrop daktylowy, tapioka, błonnik rozpuszczalny, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar), sól. Masa netto: 300g (500 ml) Wartości odżywcze: 100g/ 213 kcal, tłuszcz – 12,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6,7g, węglowodany – 24,6g w tym cukry

Candy Pandas
SZYBKIE PODPŁOMYKI 120

Pyszne, szybkie podpłomyki, to idealna alternatywa dla domowego chleba. Nam posmakowały tak bardzo, iż były już 2 razy i to dzień po dniu. Bajeczne, błyskawiczne, przepyszne, nic tylko zakasać rękawy i w dosłownie pół godziny, możemy wyczarować domowe pieczywo. Inspiracją był ten przepis Składniki: - 240-250g mąki orkiszowej typ700 lub 450 lub pszennej typ650 - 100ml (g) letniej wody

Smaczne Zdrowe
Przepis na kanapki croissants 156

smaki wolą jednak kanapki croissants z obfitą wkładką. Kanapki to bardzo fajne danie na śniadanie lub kolację. Jemy w domu często kanapki i wtedy wymyślam wypasione kanapki z różnego chleba, kanapki na gorąco czy kanapki na zimno . Kanapki croissants 4 porcje Składniki: 4 croissants 200 g wędzonego na ciepło łososia garść sałaty 1 mała czerwona cebula 2 małe awokado

codojedzenia
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 72

sadzone, smażone, w koszulce. Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również korzystać z jajek przepiórczych (w sprzedaży dostępne są jaja świeże i marynowane), kaczych

codojedzenia
Przepisy na Sylwestra w domu! 106

Panów, jeśli wolą mocniejsze trunki. O to moje podpowiedzi, na różne typy imprezy Sylwestrowej! PRZEKĄSKI NA SZYBKO "NA RAZ"! Na domówkach sprawdzają się zawsze pasty, czy to te do chleba, krakersów, chlebków pita czy warzyw. Pasty, której nie może zabraknąć to guacamole, podaję Ci dwa przepisy na tą pastę. Wystarczy, że kupisz bagietkę, pokroisz na plastry, skropisz oliwą z oliwek

SMYKWKUCHNI
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 96

naszym blogu widzimy, że Wy również lubicie nadziewanego kurczaka. Nasz przepis na kurczaka faszerowanego wątróbką to absolutny hit Niedzielnego Kucharza. Gorąco polecamy Wam też przepis na k urczaka faszerowanego chlebem – klasyk amerykańskiej kuchni, prosty, a naprawdę niesamowity. Jak pieczemy kurczaka Dzisiejszy przepis wzięliśmy od Karola Okrasy . Zmieniliśmy w nim tylko jedno: kurczaka pieczemy bez przykrycia. Za to obracamy go podczas

Niedzielny kucharz