Szybkie ciasto 136bardzo szybkie ciasto, które robię dość często, kiedy mam ochotę na coś zamiast chleba. Upieczone odkładam na drugi dzień, kroję w kromki i smaruję dżemem, miodem czy nawet słodkim serkiem. Pyszności! Składniki - 4 jaja - niecała szklanka cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - pół kostki masła czyli 100 g – rozpuść, wystudź - niecałe 2 szklanki mąki pszennej Cukier z jajami utrzyj na puch
Z Kuchni Do Kuchni
Fougasse najlepszy przepis! 205która lubi domowe wypieki! Przepis na fougasse znajdziesz w mojej najnowszej książce elektronicznej tj. e-book pt. "Domowe Pieczywo" Ten e-book to zbiór wiedzy o wypieku domowego chleba, który wypiekam w moim domu od 2007 roku ;-) przez te lata nabrałam dużo doświadczenia. Polecam każdej jednej osobie! SKLEP SMYKWKUCHNI Więcej o e-booku poczytasz tutaj
SMYKWKUCHNI
Niezbędnik grillomaniaka 166jednoczesne monitorowanie temperatury i stopnia wypieczenia aż czterech porcji mięsa. Termometr iGrill kompatybilny z aplikacją na smartfony Gourmet BBQ System Gofry z grilla, węgierska zupa gulaszowa albo chleb z garnka żeliwnego pieczony na grillu? Takie możliwości zapewnia Gourmet BBQ System. Korzystając z niego przygotujesz na grillu wszystkie te dania, które to zazwyczaj przyrządzasz w swojej domowej kuchni. Gourmet
Cztery Fajery
Krem z kaszy manny z owocami 172inne dodatki. Do pucharków nakładamy warstwę kremu, warstwę owoców i warstwę kremu. Przybieramy startą czekoladą i owocami. Artykuł Krem z kaszy manny z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka 150delikatniejszą skórkę i można go nie obierać. Bób dodajemy do pozostałych składników. Posypujemy siekanym koperkiem. Danie podajemy na gorąco z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakowało podane z chlebem na kolację. Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych specjałów
Trzeci talerz
Pieczeń mięsna z kurkumą i pestkami dyni. 159sklepowa najnormalniej w świecie nam się przejada. Dziś mam propozycję na pieczeń z kurkumą i pestkami dyni. Smakuje świetnie na ciepło z sosem lub na zimno położona na kromkę chleba. Zapraszam! Składniki; 1 kg mięsa mielonego z łopatki 3 cebule 2 łyżeczki soli Skworcu 1 łyżeczka cukru trzcinowego Skworcu 2 łyżeczki kurkumy Skworcu pół
Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka bałkańska 148jeszcze raz na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. Twaróg kruszymy na mniejsze części, dodajemy do miski z ogórkami. Całość zalewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Podajemy z kromką chleba lub z bagietką
Smaki Na Talerzu
Solanka – salsola soda – agretti 160Solanka to włoskie warzywo, trawa śródziemnomorska rosnąca w rejonie Morza Śródziemnego. Babka pierzasta , potocznie zwana chlebem zakonników , brodą zakonnika barba di frate . Jest to bardzo zdrowe warzywo, zawiera dużo witaminy A, B, C, sole mineralne, żelazo i wapń. Można ją spożywać podobnie jak szpinak na surowo lub po obróbce cieplnej (gotowaną, duszoną, smażoną). Proponuję solankę z jajkami w koszulce
królestwo garów
Zupa jabłkowa – kuchnia podkarpacka 220mniej dostatnich domach zupy owocowe gotowano ponieważ były tanie, składniki łatwo było pozyskać we własnym ogrodzie, a przygotowanie dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły
Trzeci talerz
Sałatka z botwinki 198możesz użyć również zwykłych lub podłużnych buraków. Jeśli nie wiesz z czym ją spałaszować, to polecam Ci klasyczny hummus , którym posmarujesz np. podpłomyki lub domowy, bezglutenowy chleb gryczany . Dla każdego, coś dobrego 😊 Sprawdź również moje pozostałe przepisy na sałatki ! Artykuł Sałatka z botwinki pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman
Bułki mleczne (na paście tangzhong) 153Przepyszne i delikatne bułeczki mleczne, w formie przypominające chlebek. Świetnie się sprawdzają pokrojone na kromki, niczym chleb tostowy. Przygotowane są na bazie japońskiej metody tangzhong - czyli paście z zaparzonej mąki, dzięki której pieczywo jest niezwykle lekkie i puszyste. Można również ciasto podzielić na więcej części i upiec tradycyjne bułeczki. Przepis pochodzi z grupy Piekarnicza Brać, podany przez Ewelinę. Dziękuję
Kocham..lubię..gotuję..
Salatka z pomidorów ze smażoną mozzarellą 148oleju. Wyciągamy na ręcznik papierowy gdy będzie zarumieniona. Na pokrojonych pomidorach układamy mozzarellę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. Sprawdź również przepis na: Panzanellę czyli sałatkę z chleba i pomidorów oraz Prawdziwą sałatkę grecką
Czarnawisienka
Bezglutenowe gofry z bobu 241słodko to ta wersja jest dla Was. Gofry z bobu możecie podać z wytrawnymi dodatkami: pastą z suszonych pomidorów, sadzonym jajkiem, jajecznicą, czy też użyć ich jako zamiennika chleba i podać z wędliną lub serem. Ja czasem lubię przygotować sobie większą porcję gofrów, zrobić z nich kanapki i zapakować do pracy, jako drugie śniadanie Poeksperymentujcie i znajdźcie swoje ulubione połączenie
365 dni dookoła kuchni
Jagodzianki rosnące w nocy 154stopniach, do zrumienienia – około 15-20 min. Studzimy na kratce. Jak jagodzianki ostygną, smarujemy je lukrem Artykuł Jagodzianki rosnące w nocy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku