chleb - 26576 przepisów (strona:1035/1772)

Szybkie ciasto 129

bardzo szybkie ciasto, które robię dość często, kiedy mam ochotę na coś zamiast chleba. Upieczone odkładam na drugi dzień, kroję w kromki i smaruję dżemem, miodem czy nawet słodkim serkiem. Pyszności! Składniki - 4 jaja - niecała szklanka cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - pół kostki masła czyli 100 g – rozpuść, wystudź - niecałe 2 szklanki mąki pszennej Cukier z jajami utrzyj na puch

Z Kuchni Do Kuchni
Fougasse najlepszy przepis! 192

która lubi domowe wypieki! Przepis na fougasse znajdziesz w mojej najnowszej książce elektronicznej  tj. e-book pt. "Domowe Pieczywo" Ten e-book to zbiór wiedzy o wypieku domowego chleba, który wypiekam w moim domu od 2007 roku ;-) przez te lata nabrałam dużo doświadczenia. Polecam każdej jednej osobie! SKLEP SMYKWKUCHNI Więcej o e-booku poczytasz tutaj

SMYKWKUCHNI
Niezbędnik grillomaniaka 151

jednoczesne monitorowanie temperatury i stopnia wypieczenia aż czterech porcji mięsa. Termometr iGrill kompatybilny z aplikacją na smartfony Gourmet BBQ System  Gofry z grilla, węgierska zupa gulaszowa albo chleb z garnka żeliwnego pieczony na grillu? Takie możliwości zapewnia Gourmet BBQ System. Korzystając z niego przygotujesz na grillu wszystkie te dania, które to zazwyczaj przyrządzasz w swojej domowej kuchni. Gourmet

Cztery Fajery
Krem z kaszy manny z owocami 158

inne dodatki. Do pucharków nakładamy warstwę kremu, warstwę owoców i warstwę kremu. Przybieramy startą czekoladą i owocami. Artykuł Krem z kaszy manny z owocami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka 139

delikatniejszą skórkę i można go nie obierać. Bób dodajemy do pozostałych składników. Posypujemy siekanym koperkiem. Danie podajemy na gorąco z ziemniakami, ale równie dobrze będzie smakowało podane z chlebem na kolację. Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Bób z pstrągiem – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA gdzie znajdziecie więcej regionalnych specjałów

Trzeci talerz
Pieczeń mięsna z kurkumą i pestkami dyni. 152

sklepowa najnormalniej w świecie nam się przejada. Dziś mam propozycję na pieczeń z kurkumą i pestkami dyni. Smakuje świetnie na ciepło z sosem lub na zimno położona na kromkę chleba.  Zapraszam! Składniki; 1 kg mięsa mielonego z łopatki 3 cebule 2 łyżeczki soli   Skworcu 1 łyżeczka cukru trzcinowego  Skworcu  2 łyżeczki kurkumy   Skworcu  pół

Radość kipiąca uśmiechem.
Sałatka bałkańska 139

jeszcze raz na pół. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w kostkę. Twaróg kruszymy na mniejsze części, dodajemy do miski z ogórkami. Całość zalewamy przygotowanym sosem czosnkowym. Podajemy z kromką chleba lub z bagietką

Smaki Na Talerzu
Solanka – salsola soda – agretti 153

Solanka to włoskie warzywo, trawa śródziemnomorska rosnąca w rejonie Morza Śródziemnego. Babka pierzasta , potocznie zwana chlebem zakonników , brodą zakonnika barba di frate . Jest to bardzo zdrowe warzywo, zawiera dużo witaminy A, B, C, sole mineralne, żelazo i wapń. Można ją spożywać podobnie jak szpinak na surowo lub po obróbce cieplnej (gotowaną, duszoną, smażoną). Proponuję solankę z jajkami w koszulce

królestwo garów
Zupa jabłkowa – kuchnia podkarpacka 205

mniej dostatnich domach zupy owocowe gotowano ponieważ były tanie, składniki łatwo było pozyskać we własnym ogrodzie, a przygotowanie dania zajmowało niewiele czasu. Aby zupa była treściwsza podawano ją z chlebem, makaronem, czasem z ryżem, a nawet z ugotowanymi ziemniakami. Zazwyczaj zupy owocowe gotowano ze śliwek lub z wiśni, ale też z jagód, jabłek, czereśni czy truskawek. Trzymano się jednak reguły

Trzeci talerz
Sałatka z botwinki 181

możesz użyć również zwykłych lub podłużnych buraków. Jeśli nie wiesz z czym ją spałaszować, to polecam Ci klasyczny hummus , którym posmarujesz np. podpłomyki lub domowy, bezglutenowy chleb gryczany . Dla każdego, coś dobrego 😊 Sprawdź również moje pozostałe przepisy na sałatki ! Artykuł Sałatka z botwinki pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Bułki mleczne (na paście tangzhong) 144

Przepyszne i delikatne bułeczki mleczne, w formie przypominające chlebek. Świetnie się sprawdzają pokrojone na kromki, niczym chleb tostowy. Przygotowane są na bazie japońskiej metody tangzhong - czyli paście z zaparzonej mąki, dzięki której pieczywo jest niezwykle lekkie i puszyste. Można również ciasto podzielić na więcej części i upiec tradycyjne bułeczki. Przepis pochodzi z grupy Piekarnicza Brać, podany przez Ewelinę. Dziękuję

Kocham..lubię..gotuję..
Salatka z pomidorów ze smażoną mozzarellą 139

oleju. Wyciągamy na ręcznik papierowy gdy będzie zarumieniona. Na pokrojonych pomidorach układamy mozzarellę. Całość doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz ziołami. Sprawdź również przepis na: Panzanellę czyli sałatkę z chleba i pomidorów  oraz Prawdziwą sałatkę grecką

Czarnawisienka
Bezglutenowe gofry z bobu 234

słodko to ta wersja jest dla Was. Gofry z bobu możecie podać z wytrawnymi dodatkami: pastą z suszonych pomidorów, sadzonym jajkiem, jajecznicą, czy też użyć ich jako zamiennika chleba i podać z wędliną lub serem. Ja czasem lubię przygotować sobie większą porcję gofrów, zrobić z nich kanapki i zapakować do pracy, jako drugie śniadanie Poeksperymentujcie i znajdźcie swoje ulubione połączenie

365 dni dookoła kuchni
Jagodzianki rosnące w nocy 147

stopniach, do zrumienienia – około 15-20 min. Studzimy na kratce. Jak jagodzianki ostygną, smarujemy je lukrem Artykuł Jagodzianki rosnące w nocy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania