jedynie wyobraźnia Mój synek wymyślił już nie jedną wersję opowieści o mieszkańcach tego małego miasteczka. Miasteczka, które tętni życiem. To ktoś pędzi ze śmieciami, za rogiem piekarz rozwozi chleb, dzieci bawią się na karuzeli, ktoś inny pakuje rzeczy do samochodu w deszczu czy jedzie na motorze. A za ścianą… Tu dzieje się najwięcej Tak, tak tu można zobaczyć wszystko
Słodkie okruszkipapierowy. Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane sosem owocowym. Sos Składniki sosu zblendować na gładką masę. Artykuł Pyszne placki z jabłkami na mleku zsiadłym pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekka i orzeźwiająca sałatka z mango awokado, rukolą, granatem i serem feta. Świetnie smakuje z grzankami z chleba tostowego. Idealna dla osób lubiących słodko-słone połączenia. Składniki: 1 mango 1 awokado 2 garście rukoli 200 g sera feta 1/2 granata 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka syropu klonowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Rukolę
Przepiski.plsamej patelni usmażyć jajka sadzone na małym ogniu, do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko nadal pozostanie płynne. Posolić do smaku. Odstawić z ognia. W międzyczasie podgrzać kromki chleba tostowego w opiekaczu. Z tak przygotowanych składników przygotować kanapki, układając kolejno: kromka pieczywa, pasta z awokado, jajko sadzone, 2 plasterki bekonu i ponownie kromka pieczywa. Smacznego :) linkwithin_text='Zobacz również
Świat Domowej Kuchniwzrosła o 400 tys. Nie zanosi się, abyśmy ten wynik poprawili :) Składniki: - jakiś pasztet - cebula Wykonanie: Cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy. Dodajemy pasztet i dalej podsmażamy. Podajemy z chlebem i musztardą, ale jak kogoś stać, to może być też ketchup
Kryzysowa Książka Kucharskarazu bez niczego, tylko obrane kawałki, smaczny był bardzo. Poszłam do sklepu który mam pod domem i zakupiłam jeszcze jednego aby zrobić tę pyszną pastę. Idealna do chleba, idealna do warzyw, w pojemniczku do pracy czy szkoły. Ma mnóstwo kwasów omega 3, odpowiedzialnych za naszą odporność i zdrowie, warto zajadać takie pasty. Pasta na zdrowie. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebudować, co jest do tego dobre, a czego powinniśmy unikać. Przepisy jakie tutaj znajdziemy to m.in. miód z jeżówką - pobudzający odporność, domowy ekstrakt z korzenia żeń-szenia, pozdrowotny chleb z dodatkiem płatków owsianych, syrop z liści babki lancetowatej, nalewka czosnkowo-propolisowa, krople czosnkowo - goździkowe na trudne leczenie infekcji, nalewka z imbiru z dodatkiem miodu, liście melisy w miodzie - broń
kruche babeczkipoczekaniu. W kwadrans, a nawet mniej możesz cieszyć się pysznym i sycącym daniem. Szarpane boczniaki możesz włożyć w tortille – najlepiej domowego wyroby- albo po prostu między dwie kromki chleba. Ważny jest sos barbecue – jeśli go nie masz, to zrób w domu. Albo w ostateczności kup, ale sprawdź, żeby nie było w nim za dużo chemii.’ Wrapy z boczniakami wzorowaliśmy
Niedzielny kucharzpieczonym kalafiorem Pieczone nadziewane ziemniaki Hummus z pieczoną marchewką i fetą Hummus z wędzonym łososiem Naleśniki ruskie Pieczone bakłażany Tosty z pesto i jajkiem Sałatka z pomidorów i czerstwego chleba Chilli con carne z dynią i kalafiorem Burrata z pomidorami i szynką parmeńską Hummus z kolendrą i limonką Placki ziemniaczane z łososiem Tosty z serem i pomidorem Sałatka z burratą
nietylkopasta.plzupa z czerwonej soczewicy ! Czym się różni od poprzedniczki? Przede wszystkim… Smakiem! 😅 Z czym ją podawać? U mnie towarzyszyła jej bułka, ale możesz również ukręcić podpłomyki lub bezglutenowy chleb gryczany . Wszystko zależy od tego, na co masz ochotę. Pałaszowałem ją również bez pieczywa i była równie dobra, bo… dobra zupa i bez dodatków, będzie dobra 🙃 Dodatkowo dałem sporą
Blendmanłyżkę serka do żelatyny, hartuję ją i mieszam. Wlewam do 1/3 części serka. Dodaję groszek konserwowy. Ogórek zielony kroję na cienkie plastry wzdłuż zrobiłam to na maszynce do chleba ze skórką kroję. Układam w foremce plastry jeden obok drugiego. Wylewam masę z groszkiem, posypuję pieprzem czerwonym. Wstawiam foremkę po skosie do lodówki na 20 minut aż stężeje. Warstwa
wesoła kuchniadodać więcej) i wkrusz kostkę rosołową. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut. Wsyp szpinak i dobrze wymieszaj, gotuj dodatkowe 5 minut. Zmiksuj blenderem. Podawaj z dobrym chlebem
Lejdi of the housedosypujemy cukier puder i mieszamy na gładki gęsty lukier Nadzienie Owoce myjemy, odsączamy, dodajemy cukier i mąkę. Mieszamy. Artykuł Drożdżówki z borówkami i malinami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuktoś ich nie lubi? Pyszne, charakterystyczne dla kuchni polskiej jedzenie. Pamiętam, że od dziecka je uwielbiałam. W moim rodzinnym domu jadało się gołąbki bez dodatków, bez ziemniaków i chleba. Tak też serwuję je do tej pory, przez to właśnie można zjeść ich więcej 🙂 Cały ambaras w ich przygotowaniu polega … Czytaj dalej Gołąbki w sosie pomidorowym Artykuł Gołąbki w sosie
Pieprzyć z Fantazją