chleb - 25827 przepisów (strona:1020/1722)

Papryczki padron – Pimientos de Padron fritos 75

papryka, niektórzy obawiają się ich ostrości choć one wcale ostre nie są. A przygotowuje się je banalnie prosto. Papryczki są według mnie genialne na kolacje, z dodatkiem świeżego domowego chleba z oliwą lub masłem, zjadane w całości na ciepło prosto z patelni. To co namówiłam Was? Polecane przepisy: –– bruschetta z gruszką i kozim serem – carpaccio z cukinii – carpaccio

nietylkopasta.pl
Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką 76

zabraknie mi chleba robię podpłomyki z pastą z ciecierzycy. Podpłomyki z pastą z ciecierzycy z czarnuszką Składniki: mąka 250 g woda sól pasta z ciecierzycy z czarnuszką Przygotowanie: Do mąki dodajemy sól i wodę - w takiej ilości, aby powstało elastyczne ciasto, które bez problemu będzie można wałkować.  Jeśli będzie zbyt suche dodajemy więcej wody, jeśli zbyt lepiące się - więcej

Moja smaczna kuchnia
Sałatka prosto z Indii Chana Chaat 143

lunch lub kolację. Składa się z warzyw, w tym ziemniaków. Dlatego po dodaniu ciecierzycy można sobie wyobrazić, że jest raczej sycąca. Oryginalny chaat składa się z kawałków ziemniaków, chrupiącego chleba, ciecierzycy, mieszanki chili, świeżej kolendry, jogurtu i sosu z imbiru i tamaryndowca. Jak to jednak bywa z ulicznym jedzenie, jest bardzo dużo wersji tej sałatki, można powiedzieć „ilu kucharzy, tyle

RafalCook
Co jeść na śniadanie, kiedy musisz unikać mleka i glutenu? 106

jest pozorna trudność, która z początku rzeczywiście może poważnie blokować. Bo przecież trudno wyobrazić sobie śniadanie bez tradycyjnej kromki chleba z czymś tam, albo bardziej nowoczesnej miski mleka i płatków śniadaniowych. Tymczasem śniadanie bez mleka i glutenu może być całkiem pyszne, kolorowe i wystaraczająco sycące. Oto kilka pomysłów na bezglutenowo – bezmleczne śniadanie, … Artykuł Co jeść na śniadanie, kiedy

MODA NA BIO
Maślany bigos z młodej kapusty 99

mój przepis na smaczny bigos. Z dodatkiem boczku, kiełbaski czy chudej szynki też wyśmienicie smakuje, jednak ja, akurat tę wersję preferuję bez. Do ziemniaków, do klusek, do pajdy chleba, albo jako dodatek do kotletów... około 4-6 porcji: 1,2 kg młodej kapusty (około 2 mniejsze główki) 1 marchewka 1 mała cebula 1 szklanka wody 150 g masła 1 łyżka

Kraina Miodem Płynąca
Hummus 67

favorite version of the paste! I recommend you this option of that classic Levant kitchen dish! Hummus najlepiej smakuje jako dip do warzyw albo, po prostu, na chlebie. Ja go często używam na kanapkach, zamiast masła. Jest dużo smaczniejszy i mniej kaloryczny niż masło, a kanapka zyskuje dodatkowy, głeboki smak! Zdarza mi się go wykorzystywać również do mięs

Martyna Cooks
Szpinakowa shakshouka / Sinach shakshouka 66

will stay liquid, turn the kitchen off and take the lid from the pan. Teraz delikatnie zdejmij jajka z patelni przy pomocy długiej, szerokiej łyżki albo łopatki, ukrój kromkę chleba i jedz! Smacznego! Now gently remove the eggs from the pan with a spoon or spatula, cut yourself a piece of bread and eat! Bon appetite

Martyna Cooks
Ciasto drożdżowe z żurawiną i pomarańczą 110

jajka do ciepłej wody i dajcie im się ogrzać przez kilka minut – to wystarczy. Ciasto na słodkie wypieki najlepiej piec w temperaturze 180°C , wypieki takie jak bułki, chleby i pizza wymagają wyższych temperatur – co najmniej 200°C. To kilka najbardziej potrzebnych wskazówek, dzięki którym ciasto drożdżowe powinno wyjść za każdym razem. Ciasto możecie również wstawić do lodówki

Słodkie Gotowanie
Sandwicze z kalafiora! 62

Dodajemy 2 jajka, oregano, 100g utartego sera żółtego oraz pieprz i sól. Całość dobrze mieszamy. Wykładamy porcjami wielkości gałki lodów na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Formujemy prostokąty wielkości kromki chleba. Smażymy z obu stron. Po usmażeniu posypujemy połowę naszych sandwiczy resztą żółtego sera i całość zamykamy drugim sandwiczem. Smażymy chwilę do roztopienia sera żółtego. Danie można ponownie podgrzać na patelni

Fleksitarianizm.pl
Białe gazpacho czyli Ajo Blanco lub Gazpacho Blanco 80

Kordoby „ajo blanco cordobes”. Jedynie w Almerii podaje się białe gazpacho, „ajo blanco (almeriense)” nie schłodzone, a formie gęstego sosu, którym smaruje się pajdy chleba lub bagietki. Uzupełnieniem tej aromatycznej zupy czosnkowo-migdałowej na zimno są owoce, białe winogrono lub melon, u mnie jest zielony ogórek, więc, aż tak bardzo nie odbiegłem od oryginału

RafalCook
Pasta z tuńczyka 131

dużo pełnowartościowego białka, jednak ze względu na zawartość metylortęci nie powinno się jej spożywać w nadmiarze. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do wytrawnych naleśników i oczywiście jako smarowidło do chleba. Przepis na pastę z tuńczyka nie wymaga od kucharza specjalnych umiejętności, a samo przygotowanie nie zabiera wiele czasu. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na kanapki . Składniki: 300 g tuńczyka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
3 proste przepisy z łososiem w roli głównej 86

pieczywa, awokado, łyżeczka oliwy z oliwek, pęczek szczypiorku, szczypta soli, biały pieprz, limonka, marynowany ogórek, ocet spirytusowy, 4 jajka, 50 g rukoli, 4 plastry wędzonego łososia, 2 rzodkiewki. Kromki chleba upiecz na odpowiednio rozgrzanej patelni. Kolejny krok to przygotowanie musu z awokado. Owoc przekrój wzdłuż i usuń z niego pestkę. Po wyjęciu miąższu rozdrobnij go widelcem z odrobiną oliwy

Żyję by jeść
Ciasto biszkoptowe z truskawkami i rabarbarem 88

tortownicę. Na wierzch układamy ulubione owoce. Pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka – ok. 45 min. Artykuł Ciasto biszkoptowe z truskawkami i rabarbarem pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku