cytryny. W niektórych regionach Rumunii można jednak spotkać sałatkę z majonezem i czosnkiem z odrobiną czarnego pieprzu, tę wersję zrobiłem dla Was. Sałatkę podaje się z chlebem lub krakersami, serem feta lub pomidorkami. Na zakończenie, zapraszam na moją wersję sałatki z bakłażanem i życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 90 minut 🇧🇪 – Rumunia Sałatka z bakłażana
RafalCookpyszny obiad na co dzień i od święta. Kapusta podczas pieczenia, nabiera cudownego smaku od grzybów i żeberek . można podać je z ziemniaczkami, kluskami śląskimi lub po prostu z chlebem - Ale na pewno będzie pysznie- polecam
Swojskie jedzonkoDziś polecam Wam rolowany boczek pieczony do chleba zamiast sklepowej wędliny. Udało mi się kupić ładny kawałek boczku, co prawda był ze skórą ale to nie problem. Boczek marynowałam 24 godziny a do marynaty dodałam sos od Ostre Dzieje . Kupicie tam nie tylko ten ale i inne fajnie skomponowane sosy. Sos ten jest na bazie słodkich śliwek węgierek, octu jabłkowego
Ewa w kuchniChili con carne to pyszna, jednogarnkowa potrawa kuchni meksykańskiej. Doskonale smakuje podana z ryżem jako danie obiadowe lub samodzielne danie z kromką chleba lub bułką. Najważniejszym składnikiem jest tutaj mięso mielone najlepiej wołowe i chili. Potrawa ta jest dość ostra ale bardzo aromatyczna i sycąca. Ja już ugotowałam pełen garnek, zamknęłam w słoiki i będzie pyszne danie dla męża
Zrób to smaczniezmiksowaliśmy na gładko, po czym krem trafił z powrotem do garnka zagęszczając dodatkowo zupę z soczewicy. Powstało danie bardzo sycące, choć lekkie. Doskonale smakuje z dodatkiem ciemnego, żytniego chleba. Możesz ją zrobić w wersji wegetariańskiej, odpuszczając sobie dodatek chorizo. Jeśli lubisz wędliny, zamiast chorizo możesz dodać np. kiełbasę jałowcową, myśliwską, lub dobry boczek. Spróbuj inne przepisy z soczewicą: Zupa krem
Niedzielny kucharzpiec 60 minut. Zostawić pasztet w foremce aż całkowicie ostygnie. Pasztet smakuje super pokrojony w grube plastry z sosem tatarskim lub czosnkowym, jak i na chleb. Polecam, smacznego
Kuchnia PokoleńDzisiaj wegańskie smarowidło na kanapki, a mianowicie serek z nerkowców z suszonymi pomidorami i czerwonym pieprzem z dodatkiem czosnku i świeżego rozmarynu. Pyszny, kremowy, idealny do smarowania. Świetny do chleba lub jako dip do warzyw. Miłośnikom wegańskich serów polecam również serek z migdałów , powstały z masy pozostałej po mleku migdałowym . Składniki: 200 g orzechów nerkowca 2 suszone pomidory (z zalewy
Oryginalny smakwyeliminował mięso ze swojej diety zupełnie a czasami tęskni za pasztetem mazowieckim, mam dobrą wiadomość :-) Zmajstrowałam takowy produkt w wersji wegetariańskiej. Poza tym, że pasztet można zajadać z pajdą chleba jest doskonałą bazą do farszu na pierogi wigilijne,wystarczy odrobinę kiszonej kapusty i naprawdę powiadam Wam genialnie smakuje zawinięte w ciasto pierogowe w towarzystwie barszczu czerwonego, oczywiście klarownego
pieprzny smaczekteż na inne propozycje na pyszne domowe zapiekanki. Min. chrupiące i mega aromatyczne zapiekanki gyros , smaczną zapiekankę ziemniaczaną z boczkiem , oraz niekwestionowany hit naszego bloga, czyli ekspresowe zapiekanki z chleba tostowego . Wiejska zapiekanka z mięsem mielonym Składniki: mięso mielone: ok. 800 g ziemniaki: ok. 1,5 kg pieczarki: 300 g cebula: 1 duża lub 2 mniejsze papryka: 1 szt. jajko
Kuchnia Na WypasieBłyskawiczny, prosty i pyszny chlebek ziołowy. To ostatnie dzieło mojej nastolatki- zaraziła się manią pieczenia od rodzicielki i starszej siostry... 🙈 Idealny jako dodatek do oliwy
Smaczne ZdrowePrzepyszne bułeczki, sposób zaplatania i przepis znajdziecie w moim ostatnim ebooku NA DOBRY POCZĄTEK, KROMKA CIEPŁEGO CHLEBA. KAROLINA SMYK teraz w promocyjnej cenie 15zł
SMYKWKUCHNIwolnowarze, ale wówczas otrzymamy raczej wegetariański gulasz . Briami to grecka potrawa z warzyw zapiekanych w oliwie z oliwek, a serwowana z serem feta. Briami możesz zjeść z chlebem albo potraktować jako dodatek do obiadu. Jest równie dobra na ciepło, jak i na zimno. Jeżeli nie lubisz fety, możesz ją zastąpić twardym dojrzewającym serem takim jak parmezan albo
Cztery Fajeryprzez 15-20 minut, lub do miękkości soczewicy. Zmiksuj blenderem na gładki krem i podawaj pokropione sokiem z cytryny, z posiekaną natką pietruszki, albo z ostrym sosem i dobrym chlebem
Lejdi of the housedzwonu, bo, chociaż bardzo je lubimy, no to jednak nie chcemy się sami wodzić na pokuszenie i zjadać pyszne, ale jednak puste kalorie. Inna sprawa, że uwielbiamy gotować, piec chleb i bułki, ale do wypieków cukierniczych nie mamy już takiego serca. No chyba, że trafi się taki przepis jak poniżej na czekoladowe ciasto z cukinii i banana: prosty, że można
Niedzielny kucharzciasta francuskiego przepis na: Smakiem Pisany 9. Zupa ziemniaczana z parówkami przepis na: Kuchnia Pełna Pasji 10. Parówki pod pierzynką przepis na: Moje Codzienne Przyjemności 11. Parówki w chlebie tostowym przepis na: Kulinarny Pamiętnik 12. Łódeczki z parówek z jajkiem sadzonym przepis na: Andzia Pichci 13. Parówki zapiekane z serem i szynką przepis na: Kulinarna Maniusia 14. Kukurydziane muffinki
BabskiePorady.pl - Przepisy