wszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba. Jeszcze tylko kawałek kiszonego ogórka i idealna, chłopska przekąska gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojski smalec ze skwarkami z boczku 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość
ProstePesto.plkurkumą Koktajl ze szpinakiem Zupa kalafiorowa z imbirem i kurkumą Curry z kalafiora Curry z młodych ziemniaków Złota owsianka wzmacniająca odporność Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami Słodkie bułeczki – przepis Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa Ogórki kanapkowe
Dorota Smakujeszczypta cynamonu 1/2 łyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku Pure z dyni: dynię piżmową obieram, kroję w kostkę i gotuję na parze. Miksuję. Wykorzystuję do ciasta, chleba i deserów a resztę zamrażam wystudzone. Kaszę gotuję w mleku migdałowym ok. 15 minut. Miksuję na gładko, dodaję tahinę, pure z dyni, przyprawy i dosładzam miodem. Przekładam do naczyń
AZgotuj!dressing. Przeciskamy czosnek przez praskę i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę polewamy dressingiem i wszystko mieszamy. Podajemy z kromką najlepiej żytniego chleba. Smacznego! Jadacie często sałatki i ryby? Mam nadzieję, że tak! Zarówno warzywa jak i ryby to kluczowe elementy zdrowej diety. Pomimo tego, że dużo mówi się teraz o zanieczyszczeniu wód
Natka PietruszkiPolsce focaccia. Mało kto wie, że to tak naprawdę bardzo mocno zmodyfikowana wersja pizzy, która jest jedzona w Genui na praktycznie każdy posiłek i często traktowana jest jako zamiennik chleba. W przeciwieństwie do każdej innej, klasycznej pizzy, focaccia nie jest podawana z sosem oraz piecze się ją z niewielką ilością dodatków, na przykład z oliwkami lub suszonymi pomidorami, świeżymi ziołami
CookMaglaktozy. Agnieszka zjada płatki kukurydziane z jogurtem i owocami. Miłosz je w przedszkolu:) Na przekąskę mamy w lodówce humus własnej roboty, który przegryzamy warzywami (marchew, rzodkiewka) i ciemnym chlebem, który upiekłem w weekend. Życzymy smacznego tygodnia! Artykuł Zaplanuj obiady na cały tydzień pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPrzypominamy więc przepis na proste, pyszne, puszyste racuszki drożdżowe, na które bez wątpienia przyjdzie niejednemu z Was dziś ochota Polecamy i zapraszamy! Zobacz też nasze pyszne zapiekanki z chleba tostowego RACUCHY – PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI Składniki: 0,5 kg mąki pszennej 350 ml ciepłego mleka 2 jajka 40 g drożdży 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru szczypta soli
Kuchnia Na Wypasiefiletu łososia ze skórą 750 ml śmietany 18% 2 łyżki miodu 4 łyżki musztardy rosyjskiej 4 łyżki chrzanu tartego 2 pęczki koperku 4 ząbki czosnku 6 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego sok z cytryny sól morska, świeżo mielony pieprz Piracka ryba – przygotowanie: Przygotowanie łososia rozpoczynamy dzień wcześniej : W misce wymieszaj śmietanę, miód, musztardę, chrzan, posiekany koperek, przeciśnięte ząbki czosnku oraz kromki
Moja Delicjanaszej spiżarni, i obok domowych przetworów z pomidorów, będzie musiała się obowiązkowo w tej spiżarni co roku odradzać 🙂 Lutenica jest przepyszna! Już sama świetnie smakuje na kromce świeżego chleba. A może być stosowana jako dodatek do dań z grilla, mięs czy serów. Można dzięki niej wyczarować wiele wyjątkowych dań. Mojej Drugiej Połówce Lutenica najbardziej zasmakowała z chrupiącymi chipsami z tortilli
Moja DelicjaMięso drobiowe w słoikach to nie lada przysmak, pachnące i bardzo smaczne. Świetnie smakuje z pajdą chleba, bardzo fajny pomysł na przechowanie mięsa na daleką podróż czy na wczasy pod chmurką. Na moim blogu możecie znaleźć również przepis na mięso wieprzowe w słoikach, również pyszne i aromatyczne. Przygotowane w ten sposób mięso można przechowywać dłuższy [...] Artykuł Mięso drobiowe w słoikach
Pieprzyć z FantazjąCiasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCiasto posypać kruszonką. Piec 45-50 min w 170 stopniach, dobrze zrobić test patyczka. Artykuł Proste i pyszne niemieckie ciasto ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuzależności od pory roku zmieniają się dodatki. Aktualnie w sezonie są pomidory soczyste i kurki pachnące. Szybkie, proste śniadanie od którego nie można się oderwać. Szakszukę podaję z chlebem żytnim na zakwasie który sama piekę. 4 pomidory lima 4 jajka 20 dkg kurek 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz oregano, bazylia suszona natka pietruszki
wesoła kuchniauwielbiam naturalne! ) + micha pełna chrupiących bakalii – mnóstwo orzechów, rodzynki, sezonowe owoce i płatki owsiane. Dziś poranki są zdecydowanie bardziej urozmaicone! Świeże pieczywo ( niedawno nawet zaczęłam piec swoje chleby – co prawda jeszcze nie ma się czym chwalić na blogu, ale smakują całkiem nieźle! ), sery, wędliny, no i oczywiście warzywa, bez których nie wyobrażam sobie dnia. Zainspirowana współpracą z marką
Ostra na Słodkoprzykryte. Odstaw do lodówki na minimum 24 godziny. Rada: tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce nawet kilkanaście dni. Najlepsze są jednak po około trzech. Najlepiej smakują ze zwykłym chlebem. Artykuł Śledzie w oleju z cebulką. Najlepsze ze słoika. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska