chleb - 26176 przepisów (strona:1026/1746)

Dyniowe gnocchi z masłem szałwiowym 103

przypadku większości włoskich przepisów bywa, rodzajów gnocchi jest tyle, ile regionów. W zależności od miejsca przygotowywania, na liście składników gnocchi możemy znaleźć takie składniki jak: mąka pszenna, semolina, chleb, ricotta, parmezan, jajka, ziemniaki, szpinak. Najpopularniejsze, klasyczne wydanie gnocchi jest przygotowywane z mąki, ziemniaków i jajek (choć ten ostatni punkt to też sprawa dyskusyjna). Można podawać je prosto z wody

Na-talerzu.pl
Wędlina drobiowa z szynkowaru / Homemade Chicken Ham 101

Wędlina drobiowa z szynkowaru Wędlina drobiowa z szynkowaru to łatwa, domowa szynka z kurczaka. Jest o wiele lepsza niż wędliny ze sklepu, doskonale komponuje się ze świeżym domowym chlebem lub bułeczkami. Dzisiejsza wędlina drobiowa z szynkowaru jest przygotowana z udek kurczaka bez skóry i kości, dzięki czemu nie jest sucha i powinna posmakować wszystkim fanom ,,konkretnych" wędlin. Dzięki temu

Lekcje w kuchni
Gulasz z indyka z cukinią 118

gulasz z indyka z cukinią.    Taki gulasz to świetna alternatywa dla gulaszu  wieprzowego czy wołowego. Doskonale smakuje z wszelkimi kaszami, makaronem jak również z kromką chleba. Składniki: 600 g mięsa z indyka 1 cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki 1 łyżeczka maki ziemniaczanej 1/2 łyżki maki pszennej olej do smażenia 1 gałązka lubczyka 3 ziarna ziela

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak curry 115

pół godziny albo przyrządzisz w wolnowarze. Aksamity, aromatyczny sos  i delikatne mięso pasują zarwano do ugotowanego na sypko ryżu, jak i pszennego pieczywa (koniecznie zobacz przepis na indyjski chleb naan z patelni).  Do kurczaka w sosie curry możesz dodać ulubione warzywa - pasują niemal wszystkie - papryka, bataty, dynia, zielona fasolka itd. Swój niesamowity smak potrawa zawdzięcza przyprawom i mleczku

Cztery Fajery
Fasolka po bretońsku 149

czosnek i gotuj. KROK 4: Gdy fasola będzie miękka, dorzuć, podsmażony boczek, cebule i kiełbasę oraz pomidory doprawiając całość majerankiem, rozmarynem, tymiankiem i kminkiem.    Podawaj ze świeżym chlebem.    Czas przygotowania: około 1 godzina   SMACZNEGO

Związek na patelni
Bez marnowania. Kuchnia zero waste - recenzja 61

raczej kilkanaście przepisów, które mam zamiar wypróbować w najbliższych dniach. W pierwszej kolejności będą to: kokosanki chlebowe, biszkopt z aquafaby, kotlety z czerstwego pieczywa, chipsy z liści kalafiora oraz chleb z naczynia żaroodpornego.   Naprawdę warto wziąć w dłonie tą książkę. Polecam! Dane o książce: Autor: Anna "Lena" Lesz Liczba stron: 280 Wymiary: 16,5 x 23,5 cm Oprawa

Di gotuje
Placki z mąki kasztanowej 99

Placki z mąki kasztanowej to pomysł na pyszne śniadanie lub kolacje. Znacie mąkę kasztanową? Na blogu znajdziecie przepis z jej użyciem na Ciastka z maki kasztanowej i Chleb z maki kasztanowej – zapraszam do wypróbowania! Dla mnie to kwintesencja jesieni! Zapraszam Was też do innych jesiennych wpisów: Ciasta jesienne 85 przepisów 100 pomysłów na jesienny obiad Surówki jesienne PRZEPIS

Dorota Smakuje
Delikatna mielonka z kurczaka i szynki 78

przygotowana w domu zawsze będzie o wiele lepsza niż ta ze sklepu. Mielonka z kurczaka i szynki jest mięciutka, wilgotna i bardzo aromatyczna. Polecam szczególnie z domowej roboty chlebem ;-) Przepis przygotowany w oparciu o domowy szynkowar. Składniki: 60 dag piersi z kurczaka, 30 dag szynki, 10 dag słoniny, 1 łyżeczka soli peklowej (z małą górką), biały pieprz do smaku

Świat Domowej Kuchni
Kanapki z kozim serem i figami 76

domowy cheeseburger –  stek z sosem whisky –  makaron ze szparagami –  sałatka ze szparagami i jajkiem KANAPKI Z KOZIM SEREM I FIGAMI PRZYGOTOWANIE: 10 minut SKŁADNIKI: – pieczywo – chleb lub bagietka (zrób pyszne bagietki z mojego przepisu) – miękki ser kozi – świeże figi – płynny miód PRZYGOTOWANIE: Kromki pieczywa posmaruj kozim serem, dość hojnie, powinno być go sporo. Figi pokrój

nietylkopasta.pl
Sałatka z Kurczakiem i Miodowym Sosem Winegret 89

talerzu. Dodać ostudzonego kurczaka. Posypać sałatkę startym serem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki sosu dokładnie wymieszać  i polać nim sałatkę tuż przed podaniem. Podawać z opiekanymi kromkami chleba lub prozaikami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A Wam jaka sałatka z kurczakiem smakuje najbardziej? Jaką najczęściej przygotowujecie w swoich domach? Koniecznie napiszcie jaka sałatka z kurczakiem należy do waszych ulubionych Artykuł Sałatka

Przepiski.pl
Kozieradka – zdrowa przyprawa 80

kozieradki można namoczyć i wyhodować z nich kiełki. Kozieradka ma słodki, orzechowy smak z nutą goryczy. Znajdziecie ją głównie jako składnik przyprawy curry.Warto ją jednak dodać również do wypieków, chleba i ciast. Właściwości odżywcze kozieradki Kozieradka jest bogata w białko i błonnik pokarmowy. To właśnie błonnik poprawia pracę żołądka i zwiększa metabolizm. Podobnie jak wszystkie pokarmy bogate w błonnik, nasiona

codojedzenia
Swojski smalec ze skwarkami z boczku 96

wszystkich czytelników uwielbiających swojszczyznę i prostotę. Swojski smalec ze skwarkami z boczku i karmelizowaną cebulką. Smalczyk wieprzowy to doskonałe smarowidło do świeżo upieczonego, białego chleba. Jeszcze tylko kawałek kiszonego ogórka i idealna, chłopska przekąska gotowa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Swojski smalec ze skwarkami z boczku 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość

ProstePesto.pl
Kurkuma w daniach – 25 przepisów 111

kurkumą   Koktajl ze szpinakiem   Zupa kalafiorowa z imbirem i kurkumą   Curry z kalafiora   Curry z młodych ziemniaków   Złota owsianka wzmacniająca odporność   Nocny chleb z kurkumą, marchewką i orzechami   Słodkie bułeczki – przepis   Kotlety z soczewicy i miąższu z sokowirówki   Omlet z żółtą cukinią na jajkach od zielononóżki Szarlotka pomarańczowa  Ogórki kanapkowe

Dorota Smakuje
Budyń jaglany z dynią i pastą sezamową 159

szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki startego imbiru miód akacjowy do smaku  Pure z dyni: dynię piżmową obieram, kroję w kostkę i gotuję na parze. Miksuję.  Wykorzystuję do ciasta, chleba i deserów a resztę zamrażam wystudzone. Kaszę gotuję w mleku migdałowym ok. 15 minut. Miksuję na gładko, dodaję tahinę, pure z dyni, przyprawy i dosładzam miodem. Przekładam do naczyń

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania