chleb - 26516 przepisów (strona:1010/1768)

Zupa z dyni, cebuli i żółtych pomidorów 85

podsmażamy około 5 minut. Dodajemy żółte pomidory, przyprawy i jeszcze chwilę podsmażamy. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu około 30 minut (aż dynia zmięknie). W tym czasie kromki chleba smarujemy oliwą, posypujemy startym serem i zapiekamy, najlepiej w opcji grill. Zupę miksujemy, jednak nie całkowicie na gładko, część warzyw zostawiamy w całości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podajemy

Mienta blog
Zapiekane kanapki z serem i szynką 234

wyśmienite zapiekanki, zapiekane kanapki tradycyjne z serem i szynką. Domowe zapiekane kanapki z bagietki. Tradycyjnie zapiekane kanapki przygotowuję na bagietce, bułce typu kajzerka lub bułce wrocławskiej, możecie wykorzystać też chleb czy inne zalegające pieczywo. Domowe zapiekanki z serem mozzarella, szynką i szczypiorkiem – przepis Składniki na 15 kanapek: bagietka mleko tarty ser np. mozzarella 2-3 plastry szynki sól, pieprz posiekany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KitchenAid: amerykański styl w polskiej kuchni 105

inspirowane). Dzięki temu nadają się one nie tylko do bicia piany, ubijania jajek czy mieszania lekkich ciast, ale również wyrabiania ciężkich ciast drożdżowych – takich jak na przykład ciasto na chleb. Dziś istnieje możliwość rozbudowywania ich o wiele dodatkowych funkcji – mielenia, siekania, rozdrabniania, ważenia itp. Z tego powodu miksery planetarne KitchenAid klasyfikuje się też najczęściej jako roboty kuchenne . Fot. Pixabay Warto

Żyję by jeść
Fit batony z prosem ekspandowanym. 127

żelazo, kwas foliowy, sód, jod. Wspomaga proces budowy tkanki mięśniowej. Jest źródłem bardzo dobrze rozpuszczalnego błonnika, stabilizuje poziom cukru we krwi. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje

Zdrowy Styl Joanny
Zupa z mulami 87

łyżki przecieru pomidorowego, trochę wody, natkę pietruszki i pod przykryciem na wolnym ogniu gotowałam 5 minut. Na talerzu ciut posoliłam i popieprzyłam, dodałam swój zapieczony z oliwą i czosnkiem chleb. Można dodać śmietanę do zup. Zachęcam do spróbowania, zupa jest lekka, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Autor przepisu: Danuta Lissek Artykuł Zupa z mulami pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pieczarki po portugalsku – baza do wielu dań 104

dodatkiem ulubionej kaszy lub ryżu. Polecam także posypać danie natką pietruszki, szczypiorkiem lub pokruszoną fetą. Jeśli chcemy zjeść je jako szybką kolację to wystarczy dodać kromkę dobrego chleba. Możemy także przygotować do nich sadzone jajko. Propozycji podania jest tyle, że na pewno każdy znajdzie coś dla siebie Spróbuj także: zupa z soczewicy i pieczarek, zapiekanka z pieczarkami, kurczakiem i cukinią

Natka Pietruszki
Właściwości imbiru: sprawdź, na co może Ci pomóc 110

innych nacji. Np. w Anglii (być może ze względu na jej kolonialną przeszłość) imbir od dawna jest przyprawą znaną i lubianą. Dodawany bywa do drobnych wypieków ( ginger cake ), do chleba ( ginger bread ), do sporządzania imbirowego piwa bezalkoholowego ( ginger ale ). Oczywiście najwięcej zastosowań ma imbir w kuchniach Dalekiego Wschodu (w Chinach, w Indiach). Można powiedzieć, że bez tej przyprawy

Żyję by jeść
Gofry z mąki z ciecierzycy (bezglutenowe i bezjajeczne) 263

Bezglutenowe i bezjajeczne (wegańskie) gofry na dodatek w wersji wytrawnej. Ciekawa odmiana zwykłych gofrów. W tej wytrawnej wersji nadają się idealnie jako zastępstwo dla chleba. Można podać je z jajkiem sadzonym lub serem i szynką. Pomysłów tyle co wersji kanapek Składniki (6 gofrów w kształcie koniczynki) 140g mąki z ciecierzycy 70g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200ml dowolnego

Mohiella
Dip z karczochów czy smarowidło na chleb? 123

ziołami i oliwą. Przełóż do miseczki i posyp suszoną pietruszką oraz kawałkami parmezanu. Podaj jako dip do warzyw lub pieczywa. Smacznego The post Dip z karczochów czy smarowidło na chleb? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Kapuśniak z kiszonej kapusty 121

rosołu (bez kości).  Zasmażkę rozprowadzić zimną wodą lub wywarem, połączyć z kapuśniakiem i zagotować. Na koniec doprawić kapuśniak solą i pieprzem, przelać do wazy. Gotowy kapuśniak podawać z chlebem lub ugotowanym żółtym grochem, posypać posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem. Mam nadzieję, że przepis na kapuśniak z kiszonej kapusty spodoba się Tobie i Twojej rodzinie :) Korzystaj z niego i ulepszaj

Moja Książka Kucharska
Szynka pieczona z gożdzikami / Baked Ham with Cloves 124

ćwikłą. Wspaniale komponuje się w kanapkach na ciepło lub sałatkach oraz świetnie znosi mrożenie. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na domowe wędliny :) Do domowej wędliny polecam również pyszny, domowy chleb bez zagniatania: Szynka pieczona z goździkami, składniki: szynka (1.5 kg), garść goździków, ok. 1/2 łyżki mielonego imbiru, łyżka ulubionych suszonych ziół (u mnie prowansalskie), pół łyżeczki gałki muszkatołowej, pół łyżeczki

Lekcje w kuchni
Mizeria z ogórka w stylu azjatyckim. 142

ogórku to: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, kwas foliowy. Związki mineralne to: potas, sód, magnez, wapń, żelazo, cynk. Sezam jest znany każdemu. Jest on dodawany do chleba, do ciast i deserów, wyrabiamy z niego pastę tahini. Cenimy go za jego aromat i wspaniały smak. Jednak nie każdy zdaje sobie sprawę, że sezam posiada właściwości zdrowotne. Sezam charakteryzuje

Zdrowy Styl Joanny
Pasta kanapkowa z warzyw z rosołu 125

pomoże. Przygotujecie ją w kilka chwil. Będzie pysznym nadzienie kanapek, naleśników, wrapów. Jeśli lubicie tego typu smarowidła, koniecznie zajrzyjcie do mojego działy Przepisy na pasty do chleba . PRZEPIS NA PASTA KANAPKOWA Z WARZYW Z ROSOŁU Składniki: warzywa z rosołu ugotowane np 3 marchewki, pietruszka, korzeń selera 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego lub ketchupu 1 łyżeczka

Dorota Smakuje
Chłopski garnek (danie jednogarnkowe) 155

saniami biała droga i aura polany otoczonej wysokimi sosnami gubiącymi sporadycznie zbyt ciężkie czapy śniegu. To danie te esencja przyjemności w prostocie. Rozgrzewa, uspokaja. Wspaniale będzie pasowało do żytniego chleba. Do tego piwo, najlepiej ciemne, jak nie przy ognisku to może przy kominku. Warto spróbować i się zrelaksować. Składniki: 3 łyżki oleju rzepakowego cebula 3 ząbki czosnku 250 gram brązowych

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania