chleb - 26672 przepisów (strona:1001/1779)

Pasta twarogowa z jajkiem i rzodkiewką. 150

twardo. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojoną rzodkiewkę, jajka ścieramy na tarce, dodajemy jogurt grecki oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Gotową pastę nakładamy na chleb, krakersy lub wafle ryżowe i cieszmy się smaczną kanapką z pastą twarogową. Twarożek ma tak wiele zastosowań, ale w tej paście na kanapki naprawdę się wyróżnia. To danie zapewnia idealny początek

Zdrowy Styl Joanny
Zimne przystawki do grilla 137

grillowanych pomidorów Zmiksuj krem feta z serkiem, oliwą i ziołami. Dopraw krem solą i posyp zaatar. Udekoruj kiścią grillowanych pomidorów. Podaj jako przystawkę do grilla lub jako pastę na chleb barbari . Smacznego! The post Zimne przystawki do grilla appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pieczony bakłażan z kozim serem 107

bakłażana. Dodaj do niego pomidory z czosnkiem, nieco soli o pieprzu i wszystko ze sobą delikatnie wymieszaj. Na bakłażanie połóż porcję koziego sera, listki bazylii i pestki granata. Z chleba lub bułki przygotuj grzanki w piekarniku lub na patelni, skrapiając pieczywo oliwą. Podawaj bakłażana od razu z grzankami. SMACZNEGO! Artykuł Pieczony bakłażan z kozim serem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Jajka po Turecku 134

Składniki 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku mały pęczek świeżego szczypiorku 2 łyżeczki soku z cytryny sól 4 łyżki masła 1/2 papryki słodkiej grzanki z pszennego chleba lub bagietki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Czosnek przeciśnij przez praskę. Jogurt wymieszaj z czosnkiem, oraz posiekanym szczypiorkiem, dodaj szczyptę soli. Czynności z poniższych punktów – 3 i 4 robi się

Przepiski.pl
Wegetariańska panzanella z tofu 170

dojrzały pomidor sprawdzi się. Najlepiej wykorzystać kilka odmian pomidora. Jeśli chodzi o sałatę, to najlepsza będzie sałata rzymska. Ale jeśli nie masz jej pod ręką, użyj dowolnej. Co do chleba to możesz po prostu pokruszyć pajdę dowolnego pieczywa. Powinno być ono czerstwe. Jeśli masz świeże pieczywo po prostu stosuj go na patelni. I wreszcie tofu. Wegetariańska panzanella nabiera dzięki niemu

Niedzielny kucharz
Mielone z serem 133

mega wyszukane, ale dodatek sera sprawia, że choć są bardziej kaloryczne, to są soczyste i delikatne. Takie kotlety możemy zjeść do obiadu na ciepło lub po prostu do chleba na zimno. Ja użyłam sera z korycińskiego z czosnkiem, który świetnie podkreślił smak kotletów. Tak więc, jak widać, możemy kombinować ze zwykłymi tradycyjnymi mielonymi, które za każdym razem mogą smakować inaczej

Ewa w kuchni
Z pola prosto pod drzwi – za co lubimy wirtualne targowiska? 146

Dżem z agrestu, chleb na zakwasie bio, wiejskie jajka czy kiszona marchew – z każdym rokiem chętniej otwieramy się na lokalne dobra, szukając alternatywy dla żywności masowo dostępnej w marketach. Internetowe targowiska z rzemieślniczymi wytworami przyciągają coraz więcej klientów z kilku powodów. Jakich? Pandemia koronawirusa spowodowała, że termin świadome decyzje zakupowe zyskał nowe, dodatkowe znaczenie. To już nie tylko wybór zdrowych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chłodnik ogórkowy z rzodkiewką 146

chłodnik ogórkowy na zimno. Pomysł na prosty chłodnik z ogórków i rzodkiewki jest idealny na orzeźwiającą przystawkę, którą możesz podać w małych filiżankach. Jako zdrowy, lekki obiad z chrupiącym chlebem lub jako pyszne danie bezmięsne. Chłodnik z ogórka jest pełen letnich, świeżych smaków, które po schłodzeniu doskonale uzupełnią potrzebne nam minerały i nawodnią organizm. Chłodnik z ogórkami podajemy zazwyczaj jako

Kuchnia Na Wypasie
Menu na tydzień: Letnie, lekkie obiady 139

usmażyć do sałatki kurczaka, ale możesz ją zrobić w wersji wege. Zobacz przepis Super proste gaspacho z arbuza Klasyczne gaspacho to warzywna zupa hiszpańska, robiona z naprędce dostępnych składników: chleba, oliwy, pomidorów i ogórka. Zmiksowane tworzą zawiesisty krem. Warunek jest taki, że warzywa muszą być dojrzałe. Gaspacho z arbuza to twórcze rozwinięcie klasycznego przepisu. Zawiera wszystkie podstawowe składniki oraz arbuza

Niedzielny kucharz
Pasztet z bobu i cukinii 268

bób i cukinia. Intensywnie żółty kolor zawdzięcza kaszy jaglanej i kurkumie. Jest aromatyczny i zawiera dużo ziół. Polecam podawać z ulubionym pieczywem. U mnie jest to domowy, żytni chleb z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi. Wegetariański pasztet porcja dla 6-7 osób Składniki: 0,5 kg bobu 1 duża cukinia 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 szklanka kaszy jaglanej

Jaglusia
Socca czyli naleśniki z mąki z ciecierzycy 145

Waszych domach używa się mąki z ciecierzycy? Jeśli nie to czas to zmienić bo jest ona nie dość że zdrowa, odżywcza to także idealna do wypieków. Idealny będzie chleb z jej udziałem. Dzisiaj jednak będą naleśniki. Można je podawać na słodko, wytrawnie, jak lubicie. Moja dzisiejsza wersja jest z rukolą, serem feta i czarnymi oliwkami. Socca - naleśniki z ciecierzycy. CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Ogórki małosolne 177

ogórki małosolne czekam prawie tak samo jak na truskawki. Pajda świeżego, domowego chleba z masłem i ogórkiem małosolnym to niebo jest i jednorożce. Dość długo kupowałam ogórki w zaprzyjaźnionym warzywniaku, ale potem trafiłam na Eksia, a ten jak wiecie był francuskim pieskiem z wymaganiami i wzgardził ogórkami z warzywniakowej beczki, bo według niego ludzkość do tej beczki pluła. Najpierw myślałam

ladykitchen
Chłodnik litewski – pyszna zupa z botwiny na zimno 122

ostudzonej botwiny z bulionem. Wlewamy kefir i ocet. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Chłodnik można podawać z jajkami gotowanymi na twardo, młodymi ziemniakami z wody czy pajdą świeżego chleba posmarowanego masłem.   Chłodnik litewski – pyszna zupa z botwiny na zimno   Zobacz inne przepisy na letnie zupy: Botwinka z młodą kapustą – przepis na pyszną zupę z botwiny Botwinka

e-PrzepisyKulinarne
Młoda kapusta z boczkiem 143

surówki z młodej kapusty. Młoda kapusta zasmażana z boczkiem smakuje najlepiej jako dodatek do młodych gotowanych ziemniaków, ale również świetnie smakuje ze świeżą kajzerką lub grubym kawałkiem świeżego wiejskiego chleba z masłem. Polecam również spróbować mój przepis na bigos z młodej kapusty z dodatkiem sporej ilości mięsa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta z boczkiem – Składniki 1 średnia główka młodej

To Musisz Wiedzieć

Proponowane wyszukiwania