Bułki, bułeczki, bajgle, chleby w ostatnim czasie bardzo często wychodzą z mojego piekarnika. Są one tak smaczne, że ciężko się oprzeć więc powstają nowe i nowe...Tym razem powstały małe, zgrabne parzone bułeczki z przepisu na te BAJGLE Wyszły równie pyszne i jakże urocze, polecam. Składniki : 250 ml mleka 15 świeżych drożdży 50 g masła 20 g cukru
Radość kipiąca uśmiechem.zależności od upodobań. Ja polecam krem z tortu biała truskawka . 3) Przekrawamy biszkopt na 3 blaty, najlepiej takim nożem strunowym , można też zwykłym nożem z piłką (takim do chleba). 4) Na paterę wykładamy pierwszy blat, nasączamy około 60 ml ponczu, wykładamy 1/2 kremu, wykładamy 1/2 dżemu/frużeliny, kładziemy drugi blat, nasączamy około 60 ml ponczu, wykładamy pozostały kremu, wykładamy
moj przepis naDziś całkiem sporo się działo, bo robiłam śmietanowe ciasto śliwkowe (przepis niebawem), Ułasowy chleb oraz Ekspresowy dżem śliwkowy i własnie na ten dżem chciałabym wam dać przepis bo sezon śliwkowy w pełni… aż szkoda nie wykorzystać tych świetnych owoców w zimie np. do ciasta drożdżowego, czy nawet do zwykłej chałki z masłem i dżemem śliwkowym… mniammmmm. A więc
moj przepis nadrugi dzień bułka jest tak twarda że nie da się jej ugryźć. Dlaczego nie zachowamy tej bułki i nie zrobimy z niej bułki tartej? Dlaczego nie upieczemy chleba, który zachowuje świeżość nawet 5 dni i nie zawiera żadnej chemii, dlaczego kupujemy za dużo produktów żywnościowych i w końcu dlaczego nie mrozimy pożywienia, skoro go na bieżąco nie spożywamy? poniżej cytuję
moj przepis namałych obrotach dodawać masę orzechową, zmiksować tylko do połączenia. Przełożyć do szczelnego pojemnika. Wstawić do lodówki, aby się przegryzło na 12 godzin. Można smarować tym kremem wszystko: wafelki, bułki, chleb, biszkopty, naleśniki, gofry, placki, można też wyjadać bezpośrednio ze słoika… tak jak Nutellę ;-) Smacznego! Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno Domowy krem Kinder Bueno .pf-button.pf-button-excerpt
moj przepis naPirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy gryczanej, ziemniaków, sera białego i boczku/smalcu/szynki. Jest przepyszny na ciepło polany kwaśną śmietaną, na zimno można spożywać go zamiast chleba, posmarowany masłem z domową wędliną. Następnego dnia warto odgrzać go na masełku, wówczas smakuje jeszcze lepiej ;). Wersja, którą ja zrobiłam jest bez otoczki z ciasta tzw. „łysa”, ale oczywiście
moj przepis nagóry i formy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Ja zawsze używam noża strunowego , blaty wychodzą o takiej samej grubości, a nóż nie jest drogi. Na sam koniec dodam, że z tego przepisu można zrobić również
moj przepis naformy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 4 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Masa serowo-śmietankowa: 400 gr sera twarogowego, trzykrotnie zmielonego (u mnie z wiaderka Piątnica) schłodzonego 400 ml śmietany 30% schłodzonej 50 gr cukru pudru około 1 kg umytych
moj przepis naformy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 4 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Krem kawowy: 400 ml śmietany 30% 500 gr mascarpone 1/4 szklanki kawy instant rozpuszczonej w 2 łyżeczkach wrzątku 1/2 – 3/4 szklanki cukru pudru 1,2 kg truskawek
moj przepis naformy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 3 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Masa śmietankowa: 200 ml śmietany 30% schłodzonej 250 gr serka mascarpone schłodzonej 1/8 – 1/4 szklanki cukru pudru 600 gr truskawek (najlepiej o podobnym rozmiarze) 5-6 łyżek
moj przepis naformy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 3 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Lime curd: 4 jajka 4 żółtka 300 gr cukru drobnego sok z 6 limonek skórka otarta z 6 limonek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżka oliwy Wszystkie składniki
moj przepis namojprzepisna.pl | Chlebki drwala Bardzo, bardzo spodobał mi się przepis z blogu Kornik w kuchni na Paluchy wieloziarniste . Postanowiłam zrobić coś takiego dla mojej rodzinki. Oczywiście z
moj przepis nadaktyle, resztę awokado, skórkę pomarańczową, kakao zmielić blenderem na gładką masę, przez kilka minut, tak aby masa rozcierana między palcami była gładka. Można przekładać masą torty lub jeść do chleba jako smarowidło. Smacznego! Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado Czekoladowy krem z awokado .pf-button.pf-button-excerpt { display: none
moj przepis najego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć białą mąkę. Inspiracja blog Moje Wypieki . Składniki na formę 35 cm na 20 cm: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej lub pszennej (u mnie
moj przepis namojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest prosta w wykonaniu i zawiera łatwo dostępne składniki, polecam. Przepis zaczerpnięty z książki CIAŁO I DUCHA RATOWAĆ ŻYWIENIEM autorstwa dr. Ewy Dąbrowskiej, delikatnie został przeze mnie zmodyfikowany. Składniki na 2 szklanki pasty: 1/2 szklanki
moj przepis na