Zapiekanka tartiflette

Zapiekanka tartiflette

Zapiekanka tartiflette

Prosta, bardzo aromatyczna zapiekanka ziemniaczana o pięknej historii. Tartfilette doskonale nadaje się na obiad w chłodne, jesienne dni. Czas przygotowania : Godzina Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 4 Świetny przykład udanego marketingu i reklamy. W latach 80. minionego wieku Unia Producentów Reblochona postanowiła coś zrobić, żeby poprawić sprzedaż tego unikalnego, lokalnego sera i wymyśliła danie o chwytliwej nazwie Tartiflette – od słowa „tartiff”, który w lokalnym dialekcie znaczy „ziemniak”. Ta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, ziemniaki, boczek, zapiekanka, zapiekanki, szpinak, brokuły, zapiekanka ziemniaczana, sosy, likier, brokuł, obiad, bez pieczenia, chleb, mięso, zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, ziemniaki zapiekane, pieczony boczek, szybki obiad

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.