chleb - 26084 przepisów (strona:1048/1739)

Zupa gulaszowa 106

mięso będzie miękkie. Gdy oba mięsa będą miękkie połączyć je. Wlać pozostały bulion. Zagotować. Doprawić do smaku paprykami, majerankiem, solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zagotować. Podawać z chlebem lub ziemniakami. Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody, dodać do zupy gulaszowej

królestwo garów
Chleb razowy z chia i otrębami żytnimi 127

Chleb domowy, smaczny zdrowy. Z mąki razowej przygotowany z chia i otrębami żytnimi zmieszany.  Składniki na foremkę ok. 25/12 cm: 30 g świeżych drożdży, 400 ml ciepłej wody, 1 płaska łyżeczka cukru, 400 g mąki pszennej razowej, 100 g otrębów żytnich, 60 g nasion chia, 1 łyżeczka soli. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem cukru. Mieszamy z otrębami

Moniki Smakołyki
Chlebek bananowy 105

Chlebek bananowy niczym nie przypomina chleba, który nam znany jest w Polsce. Jest to zwykłe, słodkie ciasto bananowe, które zachwyca smakiem i aromatem nie tylko w Stanach Zjednoczonych ale już chyba na całym świecie. Puszyste, wilgotne, aromatyczne, a do tego takie łatwe w przygotowaniu - poradzą sobie nawet dzieci, ponieważ składniki wystarczy wymieszać widelcem. Pieczony w formie keksówce, z wyglądu przypomina

Kocham..lubię..gotuję..
Czy dobry robot planetarny musi być drogi? 123

Teraz jest inaczej. Opisywany robot planetarny znacznie ułatwił i usprawnił moją pracę. Dzięki hakowi do zagniatania gęstych ciast mogę w nim spokojnie przygotowywać najróżniejsze wypieki, np. domową pizze czy chleb. Oszczędza, to nie tylko mój czas, ale i dużo siły Wysokie obroty robota planetarnego marki Ariete w połączeniu z odpowiednią końcówką do ubijania są idealne, gdy przygotowuję bezę, ubijam pianę

Słodkie okruszki
Francuska zupa cebulowa 92

cebulowa: 1,5 kg cebuli 5 łyżek masła 1 łyżka mąki 1 -1,5 litra bulionu liść laurowy 6 szt ziela angielskiego sól pieprz do podania: kromki bułki lub chleba tarty ser żółty Jak zrobić zupa cebulowa z grzanką: Najpierw cebulę obieramy i siekamy. Potem dusimy na roztopionym maśle aż stanie się miękka i szklista (nie możemy jej przypalić

Dorota Smakuje
DOMOWE ZSIADŁE MLEKO 95

Dziś absolutny powrót do dzieciństwa, czyli domowe zsiadłe mleko, najlepsze i prawdziwe ze świeżego mleka. Wspaniałe w smaku. Do pajdy chleba, ziemniaków smażonych z cebulą, pieczonych lub wybranych dań obiadowych. Obecnie, zsiadłe mleko można przygotować także z mleka pasteryzowanego (np. dodać do niego niewielką ilość kefiru), choć ja podchodzę do tematu bardzo tradycyjnie – albo robię je ze świeżego mleka

Zasmakuj Kuchni
Gulasz z soczewicą i chorizo 104

Podsmażamy przez kilka minut na małym ogniu. Dodajemy paprykę słodką i zioła prowansalskie. Dodajemy soczewicę oraz pomidory z puszki. Gotujemy do momentu aż większość wody wyparuje. Podajemy ze świeżym chlebem. Inne przepisy z wykorzystaniem CHORIZO: Paella z chorizo i kukurydzą Makaron z chorizo i suszonymi pomidorami

Czarnawisienka
Prosty chleb na zakwasie z ziarnami 124

moim blogu znajdziecie dużo przepisów na domowe pieczywo, tym razem mam dla was Chleb na zakwasie z ziarnami. Pyszny ,wilgotny ,długo zachowuje swoją świeżość i gwarantuję ,że nie będziecie mogli mu się oprzeć ,jak już raz spróbujecie .Zapraszam po przepis

Swojskie jedzonko
Biała kiełbasa pieczona z fasolką 90

wielkanocne danie, ale nie tylko :) Super się sprawdzi również jako obiad lub kolacja w inne dni w roku. Taka biała kiełbasa z fasolką najlepiej smakuje z kawałkiem świeżego chleba, kt The post Biała kiełbasa pieczona z fasolką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
FARMA NOE - miejsce, do którego przyjedziesz, po to aby jeszcze wrócić... 90

domowe jedzenie, obłędnie pyszne i bajecznie podane. Panie, które przygotowują posiłki wkładają w nie całe swoje serce. Ja budząc się na śniadanie nie mogłam oderwać się od świeżo upieczonego chleba oraz świeżo ubitego masła, a dodatkowo wjechały swojskie wyroby w postaci wędlin, ryb wędzonych czy konfitur. Niesamowita bajka kulinarna.  Do dyspozycji gości jest prywatne jezioro z pomostem i łódkami

Niezły Młynek
Kapusta ziemniaczana z soczewicą – kuchnia podkarpacka 107

Zupę solimy do smaku i wlewamy do niej gorący tłuszcz powstały przy smażeniu skwarków. Tuż przed podaniem kapustę ziemniaczaną posypujemy skwarkami. Danie podaje się na gorąco, najlepiej ze swojskim chlebem. Kapusta ziemniaczana z soczewicą – kuchnia podkarpacka Kapusta ziemniaczana z soczewicą – kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej przepisów na regionalne specjały ... a o Lasowiakach więcej w zakładce LASOWIACY

Trzeci talerz
Śniadaniowa jajecznica na zielono FIT 77

wylewamy na patelnię, cały czas mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy awokado. Ściągamy z ognia i do jajecznicy dosypujemy posiekany koperek i szczypiorek, mieszamy. Podajemy np. z grzankami z chleba. Smacznego! Artykuł Śniadaniowa jajecznica na zielono FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Genialnie prosta i pyszna sałatka u mnie na śniadanie 185

było znakomite połączenie.   Genialnie prosta i pyszna sałatka garść rukoli garść roszponki kawałek twarogu wędzonego pomidor garść winogron jasnych bezpestkowych ziarenka których używam do wypieku chleba jako chrupiąca posypka oliwa z oliwek   Na talerz położyłam rukolę i roszponkę na to rozdrobniony ser, potem pokrojone pomidory, przekrojone na pół winogrona, ziarenka i całość spryskałam oliwą z oliwek. Szybko, prosto

Kuchnia na wzgórzu
Chleb oliwny z oliwkami 133

Ciasto na pizze przeważnie z mąki typ.00 przygotowujemy, ale z niej również chleb pieczemy. Kiedy dodatkowo oliwę i oliwki dodamy, to wyjątkowy chlebek mamy. Na jednej kromce z pewnością się nie zatrzymamy, bo kolejne z wielkim smakiem zjadamy. Idealny jako dodatek do sałatek.  Składniki: 1 opakowanie drożdży instant lub świeżych 25 g, 1 płaska łyżeczka cukru, 350 g mąki

Moniki Smakołyki