sałatka - 50590 przepisów (strona:1049/3373)

Sałatka z fasolką szparagową 116

Smaczny pomysł na sałatkę z fasolką szparagową. Podana razem z gotowanym kurczakiem, cebulą, pomidorem i musztardą francuską tworzy bardzo udaną kompozycję. Bez dodatkowych słów zapraszam na zapoznanie się z przepisem;) ok. 300 g fasolki szparagowej 2 pojedyncze małe piersi kurczaka Sos: 1 czerwona cebula 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 1 duży pomidor malinowy 2 łyżeczki musztardy francuskiej sól

Smaki Na Talerzu
Sałatka ziemniaczana z łososiem 114

Magda Sezon na młode ziemniaki zachęca do działań kulinarnych, tylko teraz są słodkie i świeże w smaku, dlatego świetnie będą nadawać się do sałatek. Ta z łososiem i fasolką szparagową będzie bardzo dobrym pomysłem na smaczny, zdrowy i sycący obiad. Wszystkie te smaki łączy przepyszny, aromatyczny dressing z pomidorów suszonych, kaparów, cytryny i świeżych ziół – świetny dodatek do ryby(...)Czarne oliwki przekrawamy na pół i dodajemy od miski z ziemniakami i fasolką. Upieczonego łososia delikatnie rozdzielamy widelcem na większe kąski, dodajemy do miski i delikatnie mieszamy.   Gotową sałatkę rozdzielamy na dwie porcje, z wierzchu polewamy pozostałym dressingiem i od razu podajemy.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Sałatka z tortellini i serem pleśniowym 99

Bardzo szybka i prosta sałatka 3 składnikowa z makaronem. Idealna do grilla, zamiast chleba Czas wykonania: 20 min    Ilość porcji: 6 porcji Składniki: 250 g makarony tortellini grzybowy 100 g sera pleśniowego 1 ogórek szklarniowy krótki 4 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz Przytogowanie : Ugotować makaron (20 minut(...)małą kostkę ser pleśniowy oraz ogórka. Wymieszać makaron z serem i ogórkiem, dodać majonez i doprawić do smaku pieprzem. Gotowe! Smacznego! Artykuł Sałatka z tortellini i serem pleśniowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z ryżem i kurczakiem. 218

lubię sałatki. Lubię jeść i lubię robić :) Ta sałatka jest o tyle fajna, że w upały można ją zjeść, nawet na obiad. Jest syta, bo ma w składzie kurczaka i ryż. Mojej rodzince smakowała, myślę, że i Wam posmakuje. Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu (użyłam ryż jaśminowy, Polskie Młyny) 2 małe pojedyncze piersi kurczaka, lub jedna duża (miałam

Agusiowe smakołyki
Letni obiad – młode ziemniaki z roszponką, jajkiem, boczkiem i pieczarkami 94

dodać, nic ująć – jak w nazwie dania:) To pewnego rodzaju sałatka, która sprawdzi się świetnie podczas cieplejszych dni. Smakuje rewelacyjnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zdecydowanie polecam. ok. 1 kg małych, młodych ziemniaków 4 jajka 250 g małych pieczarek 200 g boczku (u mnie surowy, w cienkich plastrach) około 1/2 szkl. bulionu garść lub dwie roszponki(...)Jeśli był zimny, doprowadzamy go do wrzenia. Dodajemy łyżkę octu winnego. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Do ziemniaków z pieczarkami dodajemy roszponkę oraz boczek. Mieszamy. Na koniec dodajemy jajka. Polewamy sałatkę sosem

Smaki Na Talerzu
QUINOA Z BURACZKAMI 127

Prosta i zdrowa sałatka z ziarnami komosy ryżowej i buraczkami, którą proponuję Wam w ramach akcji „Mam smaka na buraka” ogłoszonej na Durszlak.pl. Przepis dla tych, które lubią proste, zdrowe potrawy, a przy okazji wegetariańskie i wegańskie. Przygotowanie  : 20 min. Gotowanie : ok. 1godz 30. Porcja dla 4 osób: ● 150 g komosy ryżowej ● 4 buraczki średniej wielkości (w różnych kolorach(...)wchłonie całą wodę. Owoc granatu rozkrój i wybierz ziarenka. Do quinoa domieszaj połówki orzechów włoskich. Wyciśnij sok z cytryny, wymieszaj z oliwą i miodem. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę dressingiem. Podawaj na ciepło lub na zimno

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Panzanella 99

pyszne, kolorowe i mięsiste pomidory. Aż żal przejść koło nich obojętnie. Sprzedam Wam patent na ich pyszne wykorzystanie. Panzanella, bo o niej mowa, to genialna włoska, a konkretnie toskańska, sałatka z soczystych pomidorów i chleba. Idealna na lato do grilla, czy lekkiego obiadu. Im więcej gatunków, kształtów i kolorów pomidorów wykorzystacie tym będzie ona smaczniejsza. Panzanellę najlepiej zjeść odrazu(...)mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski. Pozostały czosnek drobno siekamy i dodajemy do pomidorów. Następnie doprawiamy wszystko oliwą z oliwek, świeżo mielonym pieprzem i solą. Na koniec, przed podaniem sałatkę posypujemy posiekaną bazylią i grzankami. Smacznego Artykuł Panzanella pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sos miodowo-musztardowy do sałatek 350

Bardzo prosty sos miodowo-musztardowy. W zasadzie pewnie większość przygotowuje podobny. Jedyną nowością (przynajmniej dla mnie) jest tutaj dodatek majonezu. Taki sos do sałatek jest bardzo smaczny i ostatnio przygotowuję go zarówno z miksem sałat, jak i kapustą pekińską, czy sałatą rzymską. 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ostrej musztardy(...)Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ponownie potrząsamy słoiczkiem lub mieszamy małą rózgą kuchenną, aż do otrzymania sosu o gładkiej, aksamitnej konsystencji. Wykorzystałam go też między innymi do tej sałatki: sałata rzymska, rukola, pomidorki koktajlowe i mini kulki mozzarelli

Smaki Na Talerzu
Wykwintna sałatka z arbuza 130

Wykwintna sałatka z arbuza Gdy żar leje się z nieba z automatu tracimy apetyt. Zaprezentowana dziś sałatka pojawia się w mojej kuchni od dawna, jednak z biegiem lat ewoluowała i nabrała ostatecznego, satysfakcjonującego mnie sznitu. Swoją premierę miała pod żaglami i z miejsca zyskała swoich wiernych fanów. Jest prościutka w wykonaniu, a połączenie smaków, aromatów, tekstur i temperatur nadaje

Kate's Kitchen
Sałatka śródziemnomorska z oliwkami 121

Szybka, pyszna, pożywna sałatka śródziemnomorska. Zasmakuje każdemu, czy to małemu czy dużemu, polecam gorąco do pracy, szkoły na piknik czy do grilla, będzie wyśmienita. Śródziemnomorska sałatka z oliwkami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciepła sałatka z zielonych szparagów i pomidorów 110

Kupiłam niedawno na rynku cieniutkie zielone szparagi. Były idealne na sałatkę. Miałam też żółte i czerwone pomidory. Mało składników a sałatka wyszła pyszna. Oczywiście ważne, aby pomidory były dojrzałe i pachnące

Stare Gary
Środa: Sałatka ze smażonym serem w malinowo-buraczkowym winegrecie 100

Wykwintna sałata z papierowym, smażonym serem, gotowanymi buraczkami i botwinką, polana pachnącym dresingiem zrobionym z barszczyku, malin i octu balsamicznego. Czas : 40 min Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Sałatka ze smażonym serem wymaga trochę zachodu ze względu na przygotowanie dresingu, który powstaje z barszczyku spod gotowanych szybko buraczków, uduszonych w wywarz malin i octu balsamicznego. Sprawę można uprościć robiąc(...)pół pomidorki, groszek cukrowy i ugotowane buraczki, polej winegretem. Wymieszaj całość. Przekładaj na talerze, na wierzch kładź smażony ser, udekoruj orzechami włoskimi i malinami. Smacznego!   Artykuł Środa: Sałatka ze smażonym serem w malinowo-buraczkowym winegrecie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Fit sałata z krewetami 121

opakowanie mieszanki ulubionych sałat Garść pomidorów koktajlowych 6 suszonych pomidorów 1/2 ogórka Ulubione kiełki Krewetki marynowane w oleju z czosnkiem Podane wyżej składniki są wystarczające na dwa solidne talerze sałatki. Ja do przygotowania mojej sałaty urzynają mieszanki z czerwona sałata i roszponką lub z rukolą, te dwie lubię najbardziej! Sałatę wsypujemy do miski, następnie kroimy na połówki pomidorki koktajlowe, ogórka(...)Poniżej krewetki jakich używam. Krewetki z czosnkiem i natką pietruszki Całość opakowania dokładam do sałaty i wszystko razem mieszam. Voilà i gotowe! Jak obiecywałam przepis ekspres, a u mnie sałatka zrobiła wrażenie ? Wiosenna sałata z krewetkami Jeżeli przepis Ci się spodobał i chcesz być informowany o nowych wpisach, zapraszam Cię do polubienia Cookery.pl na FB, gdzie będziesz na bieżąco

Cookery.pl
Sałatka z brokułem 146

Sałatka z brokułami doskonale sprawdzi się na rodzinnym grillowaniu. Kiedy na talerzu leży kawałek smakowitego mięsa, to aż się prosi o bukiet warzyw. No i właśnie znajdziecie je w tej sałatce. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Sałatka z pieczonego buraka i grillowanego rabarbaru 109

Sałatka wymaga przygotowania, jednak samo jej wykonanie jest już banalne. 1 porcja: 1 średniej wielkości burak 1 mniejsza lub pół dużej łodygi rabarbaru ok. 30 g sera feta lub sałatkowego typu feta 2 łyżki oliwy gałązka estragonu gruboziarnista sól Rabarbar myjemy, ale nie obieramy. Kroimy na ok. 1-1,5 centymetrowe kawałki. Polewamy łyżką oliwy, solimy solą gruboziarnistą i dodajemy(...)Składniki zostawiamy do ostudzenia. Buraka kroimy w ok. 0,5 cm plasterki, dodajemy kawałki rabarbaru oraz pokruszony ser. Skrapiamy oliwą i delikatnie prószymy pieprzem. A tak sałatka wyglądała jako finger food

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania