Warto mieć w zanadrzu szybką sałatkę na Imieniny albo na każdą inną okazję. Ja polecam ostatnio sałatkę z porem, jajkiem i szynką. Całość bardzo prosta w wykonaniu. Składniki: - 1 duży por - 100 g szynki konserwowej - 2 jajka - 1 łyżka śmietany - 2 łyżki majonezu - 1/2 łyżeczki tartego chrzanu - kolorowy pieprz Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo. Białą część pora dokładnie płuczę
Kuchnia co dniaczegoś nie wiesz i zaufaj swoim zmysłom. Niech wyobraźnia stanie się twoją książką kucharską. Łam zasady. Improwizuj..." takie motto znalazłam na stronie Vegety i tak właśnie powstała dzisiejsza sałatka, na pełnej improwizacji. Ale takie pomysły zwykle okazują się bardzo trafione. Połączenie słodkiego smaku winogron, kwaśnego smaku pochodzącego z marynowanego selera i kilku dodatków daje nam naprawdę przyjemne danie na lunch(...)podwieczorek. NATRU-alna sałatka z kurczakiem Składniki: 1 szkl.makaronu małe muszelki 1/2 filetu z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur o smaku kurczaka 2 ząbki czosnku 1 garść ciemnych winogron 1 słoiczek marynowanego selera 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Filet z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę Vegeta Natur o smaku kurczaka i przeciśnięty
Bon appetit mon amieWiosenna sałatka z warzywami, jajkami oraz kaszą gryczaną jest lekka, smaczna i pełna naturalnych witamin. Do zrobienia sałatki wykorzystałam również liście rzodkiewki
Przepisy KulinarneMłoda kapusta kiszona sprawdzony przepis na kapustę kiszoną z marchewką i koperkiem. Młoda kapusta kiszona z marchewką i koperkiem nie ma sobie równych. Jest fantastycznie chrupiąca
Cztery FajeryŚwieża sałatka z dodatkiem francuskiego sera Roquefort Moje danie na dziś to lekka, świeża i zdrowa sałatka z jednym z moich ulubionych serów: serem Roquefort! Mix sałat + pomidory + ogórek + oliwki + młoda cebulka albo szczypiorek + rozdrobniony roquefort + oliwa tłoczona na zimno + swieżo wycisnięty sok z cytryny + sól morska + pieprz. Ułożoną sałatę na półmisku ozdobić oliwkami, pokrojonym ogórkiem i pomidorem, ulubionymi ziołami
Wino Francja KuchniaIdealna sałatka na grilla. Pyszne papryczki padron, idealnie chrupiące grzanki czosnkowe, słony ser feta i soczyste pomidorki z ogórkiem. Brzmi bosko, smakuje jeszcze lepiej. Naprawdę. Papryczki możesz podsmażyć na grillu, nie musisz na patelni. Wystarczy tacka na grilla ;) Możesz użyć starszego pieczywa, pamiętaj - nie marnujemy żywności! :) Składniki: 3 duże garście pomidorków koktajlowych 3 duże garście papryczek padron 1/2 kostki(...)Chleb kroimy w kosteczkę. Chleb i papryczki wrzucamy na patelnię. Przeciskamy czosnek. Posypujemy solą. Podsmażamy do momentu aż grzanki będą chrupiące. Dodajemy grzanki i papryczki tuż przed podaniem do sałatki (najlepiej jeszcze ciepłe
CzarnawisienkaPrzepyszna sałatka włoska tutaj w wydaniu z grillowanymi nektarynkami. Sałatka jest pożywna, a jednocześnie lekka, idealna na letni posiłek. Smaki i aromaty się przenikają i tworzą zbilansowany posiłek. Zachęcam do spróbowania. Panzanella z nektarynkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMatka natura podpowiada nam jakie składniki łączyć ze sobą. Na ryneczku pojawiły się szparagi i truskawki oraz sałata masłowa. Jest taka prosta sałatka, którą robię raz w roku. I ona właśnie łączy te składniki. Potrzebujemy: 300 g zielonych cienkich szparagów 0,5 główki sałaty masłowej 8 truskawek 1 garstka orzechów włoskich 2 łyżki cukru + 1 łyżeczka do gotowania szparagów(...)się karmelizować - nie mieszać. Dolewamy wodę, ocet balsamiczny oraz wsypujemy sól i pieprz - dosłownie odrobinę. Mieszamy i pozwalamy na odparowanie wody. Dodajemy łyżkę oleju kokosowego. Polewamy tym balsamicznym karmelem sałatkę. I voila
Emskie Smakiawokado! Green salad with eggs and avocado Weekend brunch – green salad with egg and avocado! Print Recipe Sałata z jajkiem i awokado (No Ratings Yet) Loading... Obiad, Kolacja, Sałatka By MartynaCooks – Serves: 1 Prep Time: 15 min. Total Time: 15 min. Lekka i szybka propozycja na letni lunch! Ingredients ✔warzywa - mix sałat, rukola, cykoria, seler naciowy, pomidorki koktajlowe(...)name": "Sałata z jajkiem i awokado", "nutrition": { "@type": "NutritionInformation", "calories": "550 cal", "carbohydrateContent": "", "cholesterolContent": "", "fatContent": "", "fiberContent": "", "proteinContent": "", "saturatedFatContent": "", "sodiumContent": "", "sugarContent": "", "transFatContent": "", "unsaturatedFatContent": "" }, "prepTime": "PT15M", "totalTime": "PT15M", "recipeCategory":"Obiad, Kolacja, Sałatka", "recipeCuisine":"", "keywords": "", "recipeInstructions": [ "Awokado i jajka kroimy wg uznania.", "Składniki dressingu łączymy ze sobą.", "Składniki sałaty mieszamy z dressingiem, posypujemy pestkami dyni, dekorujemy awokado, podajemy z chlebem, smacznego!" ], "recipeYield
Martyna Cookszielona sałata z jajkiem i awokado! Weekend brunch – green salad with egg and avocado! Print Recipe Sałata z jajkiem i awokado (No Ratings Yet) Loading... Obiad, Kolacja, Sałatka By MartynaCooks – Serves: 1 Prep Time: 15 min. Total Time: 15 min. Lekka i szybka propozycja na letni lunch! Ingredients ✔warzywa - mix sałat, rukola, cykoria, seler naciowy, pomidorki koktajlowe, szczypior(...)name": "Sałata z jajkiem i awokado", "nutrition": { "@type": "NutritionInformation", "calories": "550 cal", "carbohydrateContent": "", "cholesterolContent": "", "fatContent": "", "fiberContent": "", "proteinContent": "", "saturatedFatContent": "", "sodiumContent": "", "sugarContent": "", "transFatContent": "", "unsaturatedFatContent": "" }, "prepTime": "PT15M", "totalTime": "PT15M", "recipeCategory":"Obiad, Kolacja, Sałatka", "recipeCuisine":"", "keywords": "", "recipeInstructions": [ "Awokado i jajka kroimy wg uznania.", "Składniki dressingu łączymy ze sobą.", "Składniki sałaty mieszamy z dressingiem, posypujemy pestkami dyni, dekorujemy awokado, podajemy z chlebem, smacznego!" ], "recipeYield
Martyna CooksDziś szybka, pyszna, zdrowa sałatka z ulubionej o tej porze roku botwinki. Botwinkę szybko podsmażamy na oleju a potem to już szybciutko, polecam. Sałatka na wiosnę z botwinki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepomidorów oraz ciecierzycy i tuńczyka z puszki - najlepiej w kawałkach (nierozdrobniony!) i w sosie własnym. Podana jest z sosem jogurtowo-majonezowym z dodatkiem musztardy, czosnku i soku z cytryny. Sałatkę można podać ładnie ułożoną na talerzu lub półmisku lub wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także(...)mieszamy do połączenia składników. Na talerzu lub półmisku wykładamy rukolę. Następnie wykładamy kawałki tuńczyka, pokrojone pomidory oraz ciecierzycę. Na końcu układamy plasterki jajek. Całość polewamy przygotowanym sosem. Wszystkie składniki sałatki możemy również wymieszać w salaterce razem z sosem
Kuchnia MagdaLenypomidorów oraz ciecierzycy i tuńczyka z puszki - najlepiej w kawałkach (nierozdrobniony!) i w sosie własnym. Podana jest z sosem jogurtowo-majonezowym z dodatkiem musztardy, czosnku i soku z cytryny. Sałatkę można podać ładnie ułożoną na talerzu lub półmisku lub wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także(...)mieszamy do połączenia składników. Na talerzu lub półmisku wykładamy rukolę. Następnie wykładamy kawałki tuńczyka, pokrojone pomidory oraz ciecierzycę. Na końcu układamy plasterki jajek. Całość polewamy przygotowanym sosem. Wszystkie składniki sałatki możemy również wymieszać w salaterce razem z sosem
Kuchnia MagdaLenyKolorowa sałatka ze słodkim mango i granatem w towarzystwie awokado. Coraz częściej przekonuję się do owocowych sałatek i tym razem postanowiłam wykonać taką w domu ze słodkim mango. Dodając awokado zawierające zdrowe tłuszcze i mozzarelle odpowiadającą za białko, podnosimy nieco wartości odżywcze posiłku. Nie dość, że kolorystycznie wygląda całkiem fajnie po dodaniu granatu, to jeszcze w smaku wymiata! Żadnych
Zdrowie i pysznie na talerzuKolorowa sałatka ze słodkim mango i granatem w towarzystwie awokado. Coraz częściej przekonuję się do owocowych sałatek i tym razem postanowiłam wykonać taką w domu ze słodkim mango. Dodając awokado zawierające zdrowe tłuszcze i mozzarelle odpowiadającą za białko, podnosimy nieco wartości odżywcze posiłku. Nie dość, że kolorystycznie wygląda całkiem fajnie po dodaniu granatu, to jeszcze w smaku wymiata! Żadnych
zdrowo i aktywnie