kokosowe - 19941 przepisów (strona:1057/1330)

Bajaderka 151

łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie:1 szkl. mleka 3,2% (ja dałam 2%) 1 łyżka kakao 100 g orzechów (u mnie włoskie) 100 g rodzynek 100 g wiórków kokosowych 1 zapach rumowy (dałam pomarańczowy) 5 łyżek cukru lub płynnego miodu 100 g masła dżem z czarnych porzeczek lub marmolada Polewa:2 tabliczki czekolady + 50 g masła lub gotowa polewa czekoladowa

charlotte gotuje
Magia świąt 118

No i właśnie oto jest pytanie, gdzie się podziała ta wspaniała magia świąt? Nie wiem czy tylko ja tak mam ale nie czuję w ogóle, że

charlotte gotuje
Ciasto z białek 1468

Długo szukałam idealnego przepisu na jakieś ciasto z białek, bo  jak wiadomo, czasami trochę ich zostaje i nie wiadomo co z nimi zrobić. Szukałam

charlotte gotuje
Tarta z porzeczkami 120

Sezon czarnej porzeczki uważam oficjalnie za otwarty. Choć nie przepadam za bardzo za tym owocem, skusiłam się na ciasto z jego udziałem.Tarta jest delikatnie kwaskowata

charlotte gotuje
Dyniowe ciasto 95

szkl dyni pokrojonej w bardzo małą kosteczkę1 szkl oleju1 szkl cukru3 jajka2,5 szkl mąki pszennej1 szkl dowolnych bakalii (ja dałam orzechy włoskie, laskowe, rodzynki, trochę żurawiny i wiórki kokosowe)1 łyżeczka sody2 łyżeczki proszku do pieczeia2 łyżeczki cynamonu3 cm kawałek startego imbiruPrzygotowanie:Jajka ucieramy z cukrem na białą, puszystą masę. Dodajemy olej i mieszamy. Wrzucamy sypkie składniki - mieszamy. Następnie

charlotte gotuje
POPAPRANIEC 1106

żółtka)- 3/4 szklanki cukru (dałam 2/3 szklanki)- 1 szklanka mąki pszennej tortowej- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1/4 szklanki oleju- 1/2 szklanki maku (suchy, cały)- 1/2 szklanki wiórków kokosowych- 1 łyżka kakaoSkładniki polewy:- 100g masła- 1/2 szklanki cukru pudru- 2 łyżki kakao- 3 łyżki wodyDodatkowo:- dżem z czarnej porzeczki (dałam własną konfiturę wieloowocową z kawałkami owoców)- ulubione bakalie, ilość dowolna

Smaczne Zdrowe
Mazurek z owocami 138

bardzo różnić. U mnie w domu była zawsze jedna zasada - każdy robi taki, jaki smakuje mu najbardziej i przystraja go według własnej fantazji. Bywały lata, że nasze mazurki miały kokosowe bałwanki zamiast baranków i nikogo to specjalnie nie dziwiło. W tym roku postanowiłam zrobić mazurek z owocami, kremem waniliowym, czekoladą i całkiem zwyczajną zajęczą dekoracją.Składniki na biszkoptSkładniki na krem

Ciastkozercy
Domowa Granola! 144

miałam dostępu do internetu! Dziś mam dla Was domową Granolę! Do miski wsypałam płatki górskie, orkiszowe i owsiane. Oprócz tego dodałam żurawinę, rodzynki, siemię lniane, wiórki kokosowe oraz ziarenka Cynamonowy Raj. Wymieszałam to też z wcześniej przygotowaną płynną masą z masła orzechowego i oleju(na 3 łyżki masła orzechowego, 1 płaska łyżka oleju)Następnie piekłam w piekarniku, mieszając

Chocolate Stop Tempting
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 232

skandynawskich słodkich bułek o nazwie Skolebrød, Solskinnsboller lub Solboller. Każda wariacja różni się nieco dodatkami, ale najczęściej w składzie posiada kardamon, gotowany krem waniliowy, ciasto drożdżowe, lukier oraz wiórki kokosowe. Z ostatniego elementu zrezygnowaliśmy, gdyż w grze wyraźnie widać, iż jest to wersja tylko z lukrem. Przepis opracowaliśmy sami na podstawie kilku innych. Jeśli nie lubicie lub nie posiadanie kardamonu

Nerds Kitchen
Przepisy z jarmużem 166

nerkowcami Gulasz dyniowy z jarmużem Tartaletki z dynią i jarmużem Sałatka z dynią i jarmużem   Śniadania i przekąski: Koktajl z jarmużem i mango Smoothie z wody kokosowej i jarmużu Czipsy z jarmużu Jajecznica z jarmużem Smoothie z jarmużu i jabłka

Sto kolorów kuchni
Kokosanki 172

Kokosanki  ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny miękkiej 1 cukier waniliowy 2 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżeczki proszku 3/4 szkl. mleka 3 jajka 1/2 szkl. cukru polewa; 1 kostka margaryny 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szkl mleka 3 łyżki kakao dodatkowo; 400 g wiórek lub orzechów , migdałów Sposób przygotowania Sposób przygotowania 1. Miękką margarynę utrzeć

Sama słodycz i szczypta chili
BEZGLUTENOWE GOFRY OWSIANE – POMARAŃCZOWO – CYNAMONOWE: 178

móc zachwycić.Temat gofrów, to temat rzeka, więc pewnie będziemy nimi zasypywać. W naszym gofrowym repertuarze m.in. bezglutenowe: czekoladowe, cynamonowe, amarantusowe, bardzo chrupiące, owocowe, kawowe, mocno maślane, orzechowe, kokosowe, migdałowe, bakaliowe, anyżowe, kukurydziane, pikantne, paprykowe itd. Wszystkie te „odmiany” oczywiście można wykonać w wersji nie-bezglutenowej. Ostatnio też wyczarowałyśmy gofry dietetyczne, proteinowe, dozwolone na diecie Dukana! Jeśli macie ochotę, podzielimy

Wypisz Wymaluj
Kokosanki 223

Składniki: 4 białkaszczypta soli 3 łyżki cukru pudru100-150 g wiórek kokosowychZ białek i soli ubijamy pianę. Zawsze korzystam z miksera więc nie muszę przerywać ubijania

prawdziwe jedzenie