kokosowe - 19941 przepisów (strona:1053/1330)

Tort brzoskwiniowy z mango. 268

ziemniaczanejpuszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwiniowesok z cytryny do smaku 800ml śmietany kremówki 30% 500 g sera mascarponenapój sunquick o smaku mango 2 łyżki cukru pudruczereśnie w syropie do dekoracjiwiórki kokosowe ( do obsypania boków)2 łyżeczki żelatyny spożywczejcukier waniliowy Wykonanie:Białka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, kiedy piana stanie się gęsta i błyszcząca dodajemy żółtka stale ubijając masę

Malinowe Pocałunki
Tort cytrynowy 145

Tort dla cioteczki na "Barbórkę"Składniki:( temperatura pokojowa)Ciasto:250 g margarynyszklanka cukru4 jajka350 g mąki pszennejłyżka sodysok i skórka z 2 cytrynKrem cytrynowy:7 łyżek

Moje pyszne gotowanie
Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek 354

waniliowy1/2 szklanki makuMasa:500 ml mlekabudyń śmietankowyłyżka mąki ziemniaczanej1/3 szklanki cukrużółtko125 g masłacukier waniliowyPolewa:50 g czekolady gorzkie50 g czekolady mlecznej50 g masłakonfitura z czarnej porzeczki (ewentualnie dżem)wiórki kokosowe (opcjonalnie)Tort Makowy z Masą Budyniową i Konfiturą z Czarnych Porzeczek- Sposób przygotowania:Biszkopt:Tortownice wyłożyć pergaminem (średnica 22 cm). Mąki przesiać. Oddzielić białka od żółtek

Słodka Strona
Kokosanki 185

przepyszne w smaku. Każdemu kto uwielbia kokos i kokosanki polecam przygotowanie ich samodzielnie w domu.Kokosanki - Składniki:2 jajka (osobno białka i żółtka)140 g cukru pudru200 g wiórków kokosowych Kokosanki - Sposób przygotowania:Białka ubijamy na sztywno. Następnie ciągle ubijając powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier puder. Zmniejszamy obroty miksera na najniższy poziom i stopniowo wsypujemy kokos, a na samym

Słodka Strona
Śliwka w czekoladzie z truflą 186

wszystko dokładnie połączyć.Bierzemy śliwkę i obklejamy masą. Kiedy nasze trufelki stwardnieją to obtaczamy w mlecznej czekoladzie, którą rozpuszczamy nad parą.Smacznego :)*zamiast rumu można dodać mleko, lub mleczka kokosowego, migdałowego.A oto moje weekendowe królestwo: oj dzieje się, dzieje

Moje pyszne gotowanie
Tort miś 171

Tort idealny na urodzinki dziecka. Pieczenie tortów to dla mnie wyzwanie. I wiem łatwiej kupić gotowe blaty czy cały tort, szczególnie tutaj w Anglii, piękne torty

NA MOIM TALERZU
Puchaty sernik Helenki 517

serową :1 kg sera białego półtłustego1 szklanka cukru1 budyń śmietankowy lub waniliowego1/2 szklanki oleju2 żółtka + 3 całe jajka2 szklanki mleka, a jeśli ser wilgotny to mleka mniej1 paczka wiórek kokosowych -100 g - na wierzch ciastaPrzygotowanie :Ser mielimy, jajka ucieramy z cukrem - mikseremDo masy jajecznej dodajemy stopniowo ser, budyń, mleko i olej- ucieramy mikserem około 15 min.Piekarnik nagrzewamy do 180 *CDużą

Proste Potrawy
ROLADA BEZOWA Z BITĄ ŚMIETANĄ! OBŁĘDNA ROZPUSTA! 148

Przepyszna rolada z bezy kokosowej z bitą śmietaną i ananasem! Smakuje jak puszek, nieziemska! PRZEPIS KLIK

SMYKWKUCHNI
Krem czekoladowo-orzechowy z daktyli i awokado (wegańska nutella) 136

może, ale stanowi godnego przeciwnika. Kto raz spróbuje, ten zakocha się z pewnością. Składniki:200 g daktyli (bez pestek)1 dojrzałe awokado100 g orzechów laskowych30 g oleju kokosowego (tłoczonego na zimno)2 płaskie łyżki kakao wysokiej jakościszczypta kardamonuPrzygotowanie:Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut by zmiękły. Następnie odsączyć. Orzechy laskowe zemleć lub zetrzeć na proszek. Awokado

Food Square
Serowe słoneczniki 136

twarogiem.   Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odsączamy i kroimy na drobne kawałki.    Do masy twarogowej dosypujemy pokrojone rodzynki i mieszamy.   Przygotowujemy foremki, garstkę wiórków kokosowych i roztrzepujemy jedno całe jajko.   Ciasto rozwałkowujemy na cienki placek.Wykrawamy kółka odpowiednio dopasowane do rozmiaru foremek.Kółka posypujemy mąką i układamy jedno na drugim( nie więcej niż

Maminek kulinarny
Ciasto Maminkowe 212

szklanki cukru pudru-1/2 kostki margaryny-1 jajko-płaska łyżeczka proszku do pieczenia-aromat śmietankowy-słoiczek dżemu śliwkowego lub agrestowego   Składniki masy wiórkowej:-20 dkg wiórków kokosowych-3/4 szklanki mleka-1/2 oraz 3/4 szklanki cukru-4 jajka-3 łyżki mąki   Składniki masy orzechowej:-30 dkg orzechów włoskich-1,25 szklanki cukru-4 jajka3

Maminek kulinarny
Tajska zupa krewetkowa TOM YUM GUN 138

nich powinny się znaleźć: ostre zielone papryczki, limonka kaffir, trawa cytrynowa, świeża kolendra, cebulka dymka oraz- co najistotniejsze- krewetki. Wersji tej zupy jest bardzo wiele. Jedne zalecają dodanie mleka kokosowego, co czyni zupę aksamitną i nadaje jej słodyczy,  inne zaś stanowczo tego zabraniają. Natomiast dodatek sosu rybnego zapewnia słoność wywaru, podkreślając inne smaki. Ten, kto nie chce bawić się

Smakowity Blog Kulinarny
Pikantny krem z dyni z chipsami z chorizo 154

Bardzo jesienny, rozgrzewający, aromatyczny krem z dyni. Pikantny za sprawą czerwonej pasty curry i dodatków. Lekki i jednocześnie pożywny. Jeśli lubicie smak kuchni tajskiej, proponuję dodać do zupy mleczko kokosowe, które nada jej charakterystycznego azjatyckiego smaku i złagodzi nieco jej pikantny smak. Pasta curry jest mocno związana z kuchnią tajską i jest jej nierozłącznym i niezastąpionym elementem. Curry, jakiego koloru

Smakowity Blog Kulinarny
Pieczone jabłka z konfiturą 156

szybkie w przygotowaniu. I właśnie takie są pieczone jabłka. No i ten smak dzieciństwa...  Potrzebne nam:- 2 lekko kwaskowe jabłka- kilka łyżeczek konfitury malinowej- 2 łyżeczki wiórek kokosowych Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Górę jabłek odkrawamy i wydrążamy gniazda nasienne. Do tak przygotowanych jabłek nakładamy konfiturę i posypujemy wiórkami kokosa. Przykrywamy jabłka "czapeczkami", które wcześniej

W poszukiwaniu inspiracji
Najlepszy makowiec na Święta Bożego Narodzenia! 212

Kochani, postanowiłam przypomnieć Wam moje sprawdzone przepisy na pyszne ciasto na Boże Narodzenie. Dzisiaj proponuję przygotowanie makowca na kruchym spodzie, z bezą kokosową, czekoladą i figami, jak dla mnie to jest najlepszy makowiec!Jak zwykle nietuzinkowy i jedyny w swoim rodzaju, a co! Zaskocz bliskich w te Święta kreatywnością ;-)Buziak!PRZEPIS NA MAKOWIEC KLIK

SMYKWKUCHNI