alergicy. Po przydługim wstępie zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki : 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1/2 szklanki mleka krowiego, koziego lub w wersji dla alergików - sojowego 2 łyżki wiórków kokosowych 2 kostki gorzkiej czekolady orzechy laskowe suszona żurawina W garnku wymieszać kaszę, mleko i wiórki. Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut. Zmiksować na gładki mus. Przelać do miseczki, dodać czekoladę
Chocolate Muffin Blogmama kiedy byłam bardzo mała - zapraszam, więc na smaki dzieciństwa :) Składniki : 200 g masła 190 g kleiku ryżowego bezsmakowego 3 jajka pół szklanki cukru pudru 4 łyżki wiórków kokosowych 4 łyżki sezamu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo : pół słoiczka powideł śliwkowych W misce utrzeć masło i cukier na jasną, puszystą masę. Po jednym dodawać jajka
Chocolate Muffin Blogodżywcze* dla placuszków bez miodu i dodatków Składniki : 3 łyżki mąki jaglanej (lub kaszy zmielonej na mąkę) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka wiórków kokosowych 1 jajko ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : mus truskawkowy, roztopiona czekolada, jogurt naturalny Rozgrzewamy patelnię. Zmieloną kaszę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy
Chocolate Muffin Blogksiążki "Wypieki. Chleby, pizze, ciasta, pączki, słodkie zawijańce" autorstwa Anneki Manning, wyd. Świat Książki. Zobacz również inne przepisy na placuszki -----> puszyste placuszki z kaszy manny , jabłka w cieście kokosowym , placki z maślanki , placuszki z piersi kurczaka , placki ziemniaczane z marchewką i natką pietruszki , placki ziemniaczane z cukinią , placuszki z ziemniakami, marchewką i porem , placki po syryjsku Krampety - przepis: Składniki
Moje Qulinariałyżka mąki pszennej 1 1/2 łyżeczki masła 1-2 łyżki cukru (można pominąć, zależy od tego jak słodki budyń chcemy mieć i jaką czekoladę i kakao użyjemy) wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie: Odlewamy około 3/4 szklanki mleka, mieszamy z mąką ziemniaczaną i pszenną oraz żółtkiem. Pozostałe mleko z cukrem i masłem gotujemy w garnku z grubym dnem. Do gotującego się
Słodkie okruszkiDzisiaj wyjątkowo i niespodziewanie naszła mnie ochota na deser… Jako, że dzień był intensywny nie bardzo miałam ochotę, na pieczenie, a tym bardziej na pilnowanie
Nie Bo Piekłooryginalny na amerykańskie pancakes pochodzi od Doroty z Moje Wypieki [ klik ] ale ja zrobiłam trochę po swojemu, niemniej jednak oryginalny przepis też Wam napiszę. Ja dodałam mąkę owsianą, mleko kokosowe, ksylitol oraz dużo mniej proszku do pieczenia. Przez te zmiany przy smażeniu brzegi robiły mi się takie jak ma sękacz. Polecam serdecznie obie wersje. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepaczce: 1. Ekologiczne płatki 5 zbóż 2. Ekologiczne orzechy brazylijskie 3.Ekologiczny ananas suszony 4. Ekologiczne jagody goji suszone 5. Ekologiczne orzechy pekan 6. Ekologiczny karob 7. Ekologiczne płatki kokosowe 8. Ekologiczna mąka pszenna chlebowa typ 750 9. Ekologiczna mąka żytnia graham typ 1850 10. Ekologiczna mąka orkiszowa typ 750 11. Ekologiczna komosa ryżowa trójkolorowa 12. Ekologiczne ekspandowane nasiona
Zawsze głodna!musem malinowym ?) oraz pysznego kremu sojowego o smaku czekoladowym. I robi się praktycznie sam :) Składniki na 2 porcje: 3 łyżki nasion chia 200 ml mleka roślinnego (np. sojowe, kokosowe, migdałowe) 1 opakowanie czekoladowego kremu sojowego Valsovia od DeCare.pl ulubione owoce (u mnie truskawki) Nasionka chia zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na kilka godzin (lub na całą
Zawsze głodna!tanie, ale też niezwykle uniwersalne, bo można zrobić z niej prawie wszystko. Nadaje się na zupę - zarówno w wersji tradycyjnego kremu , jak i bardziej "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do pieczenia i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia złotych racuchów najlepsza będzie dynia o intensywnie pomarańczowym
W SMAKzostała w garze), wrzuciłam do blendera, dołożyłam 1 litr ugotowanej kaszy jaglanej (ugotowanej już wcześniej, z myślą o rosołku, hłe, hłe), dodałam 2 ząbki czosnku, 2 duże łychy oleju kokosowego, dolałam wody i zblendowałam to wszystko na gęsty krem. Podgrzałam chwilę w garnku (na szczęście mam jeszcze inne ;)), na talerzach posypałam szczypiorkiem i choć minęły już 2 godziny, jeszcze
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEczasu pozwolić bez wyrzutów sumienia :) Składniki na 60 kulek [ +-5, bo nie mogę się doliczyć ile w międzyczasie zjadłam…:)] 3 szklanki mleka 1,5% 1 szklanka wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia 3-4 łyżki miodu 1,5 szklanki kaszy jaglanej szczypta wanilii 4 łyżki płatków migdałowych opcjonalnie bakalie i/lub kakao dla uzyskania ciemnych kulek. Wykonanie: Kaszę zalewamy zimnym mlekiem
Powiedz dietom niebodajże 2,5 zł za sztukę. Patrząc na smak i walory zdrowotne myślę, że warto;) Składniki (2 koktajle) 1 dojrzałe, miękkie mango 500 ml mleka 2% (można też użyć kokosowego, oczywiście w mniejszej ilości) Kilka kostek lodu Mango obieramy, wydrążamy miąższ, blendujemy w mlekiem. Podajemy z lodem
Powiedz dietom niekubków smakowych) są ogromne. Składniki (2 porcje) 400 truskawek mrożonych 1 banan 340 g jogurtu greckiego 4 łyżki migdałów 2 łyżki rodzynek 2 łyżki syropu z agawy łyżka wiórków kokosowych Migdały prażymy na suchej patelni. Truskawki (częściowo rozmrożone) blendujemy z jogurtem, wlewamy do wysokiej szklanki. Na wierzch układamy pokrojonego banana, posypujemy wiórkami, migdałami, rodzynkami. Polewamy syropem z agawy
Powiedz dietom nieDzisiejsze wypieki nazwałam żartobliwie kokoSANKI, z racji panującej za oknem zimy;) Potrzebujemy (mi z podanych składników wyszło 27 sztuk): 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej pszennej 200g wiórków kokosowych ¾ szklanki mleka 2% Kilka kropli aromatu waniliowego Coś dla dodania słodyczy – u mnie łyżka cukru trzcinowego +2 łyżki syropu z agawy Wykonanie banalnie proste – wszystkie składniki mieszamy do uzyskania gęstej masy. Formujemy kulki
Powiedz dietom nie