emulagory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy. Brzmi smacznie i zdrowo? Niekoniecznie. A może ciastka bez dodatku cukru? Składniki: Skrobia ziemniaczana, margaryna (oleje roślinne /palmowy, rzepakowy, kokosowy, częściowo utwardzony palmowy/ w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: annato), mąka kukurydziana, syrop glukozowy, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, substancja słodząca
Powiedz dietom nieSosna kwitnie w kwietniu i maju, więc jest to najlepsza okazja na spacer do lasu i zbiory młodych pędów. *Odkryj również mój przepis na świetny krem na bazie oleju kokosowego! Klik. Teraz kilka słów na temat zastosowania leczniczego sosny zwyczajnej : Syrop z młodych pędów sosny (zalecany zwłaszcza dzieciom) - w nieżytach górnych dróg oddechowych, bólach gardła, anginie, przewlekłym suchym kaszlu. Odwar
IzaGotujewłasnych upodobań. Czas przygotowania: Składniki: 150 g mąki pszennej, 100-130 g cukru pudru, 2 szklanki drobno tartej marchewki, 3 jajka, 3-4 łyżki kakao, 4 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, skórka otarta z połowy cytryny, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, Polewa serowa (opcjonalnie) jest przygotowana z 1/4 składników na krem
SzczyptaSmaQZachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniau na Aniołach w Kuchni
Anioły...POZA KUCHNIĄZapowiedź pysznego ciasta Zachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniu !!! KLIK
Anioły w kuchniżłótka 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5-6 łyżek cukru ziarna z laski wanilii/cukier waniliowy 250 g masła szklanka delikatnie uprażonych wiórek kokosowych. 500 ml mleka wlać do garnka i zagotować. Następnie wsypać wiórki i gotować całość na małym ogniu kilka min. W 250 ml rozmieszać dokładnie mąki, cukier, żółtka i wanilię. Wlać
Malinowe Pocałunkizainteresują :) Zupa z soczewicy przepyszna, pomidorowa zresztą też :) Ciekawy w smaku, jak i w konsystencji był również napój Mogu Mogu, jest to połączenie soku z owoców z kawałkami żelków kokosowych :) Również Imbiriada smakowała wyśmienicie. To niegazowany napój z imbirem, miodem i witaminą C. Świetnych stoisk było wiele i mógłbym tak o każdym choć kilka zdań opowiadać. Poniżej zdjęcia kolejnych wystawców
Parowar Facetaekologiczne, bezglutenowe, wegańskie, bez dodatku cukru, bez laktozy i mają niski indeks glikemiczny. Czyli dla każdego coś miłego :) W wersji wegańskiej/bezlaktozowej polecam zastąpić ricottę np. ubitą smietanką kokosową. Składniki na ok 8 naleśników o średnicy ok 18 cm: Ciasto naleśnikowe: 125 g ekologicznej mąki z kasztanów jadalnych Symbio 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1 łyżka oliwy z oliwek
Zawsze głodna!zostaje rozszerzona o kolejną pozycję :) SKŁADNIKI 200 gram płatków owsianych, 50 gram masła, 2 łyżki miodu, 1 jajko, 1 łyżka mąki, garść orzechów włoskich, garść żurawiny, 3 łyżki wiórków kokosowych, 3 łyżki amarantusa ekspandowanego Masło roztapiamy na patelni, dodajemy płatki owsiane i wiórki. Następnie w misce mieszamy wszystkie składniki. Jak masa jest zbyt rzadka i się nie odchodzi
Mój Smak na Życiezbędnych dodatków. Domowa zaś roznosi niezwykły aromat podczas pieczenia, a jej składniki możemy dowolnie modyfikować. Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 100g suszonej żurawiny ½ szklanki łuskanych ziaren słonecznika ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki fistaszków bez soli 4 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Suche składniki: płatki owsiane, ziarna słonecznika, wiórki i orzechy wymieszać ze sobą. Miód połączyć z olejem. Wymieszać
Fabryka pomysłówsmakowały z brzoskwiniami, borówkami, płatkami migdałowymi, dżemem truskawkowym i syropem klonowym. Inspiracja od anappleeveryday . Składniki: 1 szklanka mąki jaglanej ½ szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) ulubione mleko – około 1,5 szklanki 4 łyżki oleju Najpierw wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Następnie dodaj mleko i olej
Qlinarnie i Qlinarnienajlepszy sernik bez sera! :) Spód: * ciastka maślane- 300 g * kakao- 1 czubata łyżka * masło- 150 g Desernik: * nerkowce- 350 g * jarmuż- 50 g * syrop z agawy- 4 łyżki * olej kokosowy rozpuszczony- 1/2 szklanki * ekstrakt z wanilii- 1 łyżka * limonka- sok z 2 szt. Dodatkowo: * limonka- 3 plasterki do ozdoby * kakao- do oprószenia * maczek zielony- do dekoracji* Spód: Ciastka zmiksować
Kraina Miodem Płynącatego także zgodne z moimi nietolerancjami - laktozy i glutenu. CHLEBEK KASZTANOWY Z SUSZONYMI MORELAMI I KOKOSEM /własny od podstaw;/ 4 jajka 3 łyżki ksylitolu 100g płatków kokosowych lekko rozdrobnionych 1/2 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka + 1 łyżka mąki kasztanowej 1 łyżeczka z czubkiem bezglutenowego proszku do pieczenia 100g suszonych moreli Białka ubijam na sztywno, żółtka ucieram
W kuchni Karmel-itki