kokosowe - 19941 przepisów (strona:1010/1330)

WEGAŃSKI KRAKÓW: Momo - bar wegetariański 163

indyjską oazę, co miało swój klimat. Na pierwszy ogień poszedł sambar. Nie trzeba też było na niego czekać. Rewelacyjne zaskoczenie smakowe, a właściwie smaków, bo moc przypraw i mleczko kokosowe zrobiło swoje. Jadło się znakomicie i żałowało, że już koniec. Paszko wziął danie dnia, ryż z warzywnym curry z dipem ostrym z chilli i drugim z kawałkami cytryn. Danie było

Bananowe Pole
CHLEB ORKISZOWY JASNY, NA ZAKWASIE, BEZ DODATKU DROŻDŻY 249

rzadkie, dużo rzadsze niż np. przy chlebach żytnich, ale widoczne jest, że się lekko ciągnie. Gotową masę rozdzielamy do dwóch przygotowanych wcześniej form, u mnie silikonowe (delikatnie przesmarowane olejem kokosowym), metalowe musimy posmarować i dokładnie wysypać otrębami lub mąką. Ciasto ubijamy dokładnie (miejsce przy miejscu) łyżką maczaną w wodzie, wyrównujemy i obsypujemy ziarnami, u mnie słonecznik i siemię  lniane

Smaczne Zdrowe
Pełnoziarniste wegańskie gofry 133

Składniki na około 10 szt.: pół kubka mąki pszennej kubek mąki pełnoziarnistej pół kubka roztopionego masła kokosowego półtora łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan szczypta soli łyżka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru półtora kubka mleka sojowego Przygotowanie: Zblendować banana, dodać wszystkie składniki. Dać odpocząć cieście około 15 minut i piec gofry

greenscarf
Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla 206

obtoczyć w brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi. Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Czekoladowe rożki z nadzieniem o smaku pina colady 379

choć łatwe w przygotowaniu, trochę zabawy z nimi jest, nadzienie jest ze śmietanki i serka mascarpone -czyli klasyka, jednak smak wzbogaciłam cudownym likierem  CANARI  o smaku ananasowo-kokosowym, deser chwaląc się nieskromnie wyszedł obłędny w smaku

Wanilia i Kardamon
Zycie zmienne jest... 132

Bananowe placki fasolowe*;  z morelami i białą czekoladą *z ubitym białkiem, mleczkiem kokosowym Miał być grill ze znajomymi, nocowanie, a potem miałam sprzedawać lody w godzinach późniejszych niż ranne, życie się zmienia, lodów nie było, ale było pytanie czy chcę jechać na truskawki, szybka decyzja, to jadę.. warunek wyjazd o 6! No i był ten grill, troszku inaczej

More food, love and dreams
Szybki deserek bez piekarnika :) 100

pokrojony w kostkę melon pokrojone w kostkę dojrzałe mango pestki granata ulubiony jogurt lub serek homogenizowany Wszystkie warstwy przekładamy jogurtem i na koniec posypujemy pestkami granata. Można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów

Jemy Pijemy
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 237

nerkowca. Zielone curry z tajską bazylią. Nie pamiętam jak to się nazywało ale było w gęstym sosie i z owocami morza. Kolejna pyszna zupa Tom  Kha z mlekiem kokosowym. Przysmak Królewicza ;) Pad Thai można zjeść dosłownie wszędzie i za grosze. Jest wyśmienity. Kolejna wersja Pad Thai A tutaj krewetki z nerkowcem w sosie z tamaryndowca.  Nieeebo w gębie

Jemy Pijemy
Ostro kwaśna tajska zupa z krewetkami TOM YUM GOONG 161

minut. Smacznego :)  Zupę tą można również przygotować z mieszanką owoców morza lub z kurczakiem. Wtedy nie będzie się nazywała goong ( z krewetkami ). Do tej zupy NIE DODAJEMY MLEKA KOKOSOWEGO ! ! ! Można ją zabielić mlekiem krowim w niewielkiej ilości - około 4 łyżki przy tych proporcjach

Jemy Pijemy
Muffinki Oreo 113

Składniki na ciasto: 2 jajka 200g mąki 175g cukru 25g rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 75ml gorącej wody (mniej więcej 1/3 szklanki) 75g  mielonych orzechów włoskich lub wiórków kokosowych 100g jogurtu naturalnego pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej szczypta soli ciasteczka Oreo (ok. 12-20 szt. - w zależności od wielkości blaszki, którą mamy) Wykonanie ciasta: Rozpuścić masło

Mania Wypiekania
Batoniki owsiane z mlekiem skondensowanym wg Nigelli Lawson 195

godzinę". Dla kogo: dla fanów Nigelli dla lubiących zdrowe przekąski dla szukających alternatywy dla ciasteczek owsianych Składniki: puszka słodkiego mleka skondensowanego 250g płatków owsianych "Górskich" (nie błyskawicznych) 75g wiórków kokosowych 100g suszonej żurawiny 35g sezamu 35g pestek dyni 35g pestek słonecznika 125g orzeszków ziemnych niesolonych Wykonanie: Wyłóż papierem do pieczenia prostokątną blachę (o wymiarach mniej więcej 23x33). Jeśli masz inną

Mania Wypiekania
"Kulki życia" - pralinki z migdałami, orzechami, daktylami i kokosem (bez cukru, glutenu i laktozy) 103

Można je przechowywać w lodówce przez długi czas. Dla kogo: dla lubiących bez cukrowe słodkości dla małych dzieci dla tych, którzy stawiają na zdrowy tryb życia Składniki: szklanka wiórków kokosowych (+ ew. do obtoczenia) szklanka migdałów (bez skórki) szklanka daktyli bez pestek szklanka orzechów nerkowca łyżka kakao Wykonanie: Wszystkie składniki blendujemy na masę w misie blendera. Najlepiej blendować składniki partiami

Mania Wypiekania
Drożdżowe racuchy z truskawkami 103

czystą (oczywiste szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę do wyrośnięcia, ciasto musi podwoić swoja objętość. Po wyrośnięciu dodać truskawki, wymieszać i smażyć racuchy na maśle kokosowym lub oleju rzepakowy nakładając masę łyżką, podawać z cukrem pudrem, można też polać syropem trzcinowym. Smacznego

greenscarf
.1004. drożdże w ruch 162

Zaskakująco intensywna słodycz powstaje przez rozkład złożonej skrobii zboża przez liczne enzymy trawienne koji na łatwo przyswajalne i lekkostrawne naturalne cukry proste.  Zapraszam też na pyszne truskawkowo-kokosowe wegańskie lody :) KLIK

breakfast of dreams
Klopsiki z kaszy gryczanej z jarmużem w occie balsamicznym 128

był pewien że to pieczarki z mięchem, tak więc podstęp znowu się udał. Składniki na 6 osób: 400 g suchej kaszy gryczanej (ugotować) 100 g masła roślinnego (ja użyłam kokosowego) 300 g pełnoziarnistej mąki (użyłam pszennej, ale może być każda inna) około 400 g marchewki 500 g jarmużu pęczek pietruszki/lub czubata łyżka pesto pietruszkowego lub z natki marchewki przyprawy

greenscarf