kokosowe - 19941 przepisów (strona:1006/1330)

61. Makaron razowy z pastą z bobu, groszku cukrowego i szynki parmeńskiej 190

miętą. Miksujemy na jednolitą pastę, w razie potrzeby dosolić, dopieprzyć. Cebulę kroimy w kosteczkę, szynkę rwiemy na małe kawałeczki i wraz z przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na oleju (u mnie kokosowym). Gdy cebula się zeszkli dorzucamy zmiksowaną pastę i podgrzewamy ciągle mieszając. Ja pastę podałam na makaronie, ale równie dobrze możecie zmieszać ją z makaronem na patelni. Przyozdabiamy listkami bazylii, obranym

Be Fit Be Strong
Na przekór pogodzie 137

Malinowy pudding chia z mleczkiem kokosowym,  oraz lodami bananowymi  Bo wcale tak zimno nie jest jak się wydaje

More food, love and dreams
Stefanka 174

dobre i  świetnie się prezentuje.Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach gdy całość przejdzie smakiem a placki zmiękną. U mnie w wersji czekoladowej posypana wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: - 50 dag mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 20 dag masła - 3 łyżki miodu - łyżeczka sody Składniki na masę: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru

magiczna kuchnia Kasi
Styropian (sernik bez sera) 222

Pyszne, delikatne jak chmurka ciasto, które można zrobić na  wiele  sposobów po dodaniu np.owoców, wiórków kokosowych czy rodzynek.  Ciasto wypatrzyłam na blogu  Eweliny  i jest po mojej małej modyfikacji.     Składniki: ciasto 3 żółtka 250 g masła 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa

magiczna kuchnia Kasi
Czekoladowe naleśniki migdałowe z mrożonym sosem truskawkowym :) 141

wsyp mąkę migdałową, odżywkę roślinną, kakao, mleko i żółtka - wymieszaj. Dodaj białka i delikatnie zamieszaj całą masę.  Mocno rozgrzej patelnię (w razie potrzeby możesz użyć troszkę np. oleju kokosowego). Wylewaj porcję ciasta. Kiedy pojawią się pęcherzyki przeżuć na drugą stronę. Podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie zmiksowane, mrożone truskawki - pycha

Zdrowie na języku :P
Chatka Puchatka 5280

łyżka kakao 3 opakowania herbatników opcjonalnie 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w niewielkiej ilości wody (jeżeli ktoś boi się, że masa będzie za rzadka) dodatkowo : ulubione bakalie (ja dałam wiórki kokosowe, rodzynki i fistaszki) polewa : 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka 3 łyżki śmietany Herbatniki układamy na folii aluminiowej w trzech rzędach obok siebie.  Twaróg

charlotte gotuje
Kokosowe orzeźwienie 147

Prosty, lekki i bardzo smaczny drink. Składniki 60 ml soku pomarańczowego 180 ml Bazilio Caraibo di Coco plasterek pomarańczy lód Przygotowanie Sok pomarańczowy i likier o smaku kokosowym mocno schłodzone wymieszałem w shakerze z lodem. Wlałem do kieliszków. Udekorowałem plasterkami pomarańczy

R'n'G Kitchen
Drink Pod Napięciem 142

również wersję bezalkoholową. Składniki 250 g świeżych truskawek 500 ml napoju energetycznego Burn 100 ml czystej wódki łyżeczka posiekanego imbiru 40 ml soku z limonki tajskiej 30 ml syropu kokosowego lód Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki wrzucamy do blendera ,miksujemy. Do szklanek typu long wrzucamy kostki lodu ,wlewamy drink. Dekorujemy truskawką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Cytrynowe pancakes na mące orkiszowej 194

lekkie. Nie sposób im się oprzeć :) SKŁADNIKI (ok 10-12 sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej 3/4 szklanki mleka roślinnego lub krowiego 1 jajko 30g roztopionego masła lub oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu sok i skórka otarta z jednej cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Masło roztopić lekko wystudzić i połączyć, z mlekiem oraz roztrzepanym jajkiem. Mąkę połączyć

DefinicjaSmaku
Omleciki kokosowo - owsiane z masłem orzechowym 146

Dlatego też zawsze robię zapasy masła, jak tylko pojawi się amerykański tydzień ;) Składniki 2 jajka 2 łyżki mąki szczypta proszku do pieczenia 1 łyżka płatków owsianych 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka kakao Sposób przyrządzenia jest równie prosty: 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą pianę. 2. Dodajemy żółtka i delikatnie

Mój Smak na Życie
Granola domowa 140

granoli się pojawia. Można ja jeść z mlekiem, jogurtem, owocami. składniki: 250g płatków żytnich /owsianych 2 łyżki siemienia lnianego 50g pestek dyni 20g sezamu ( najlepiej niełuskanego ) 20g wiórek kokosowych 30g orzechów laskowych 30g płatków migdałowych 50g moreli ( najlepiej niesiarkowanych) 50g fig  50g rodzynek bądź żurawiny 2 łyżki tahini 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki miodu gryczanego lub spadziowego

Apetyt na Zielone
Placuszki z serka wiejskiego z owocami suszonymi i orzechami 145

cynamonu 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki sezamu niełuskanego 4 -5 łyżek oleju do smażenia po podania: syrop z agawy, miód, owoce suszone, wiórki kokosowe Wykonanie: Do serka wiejskiego dodajemy wszystkie pozostałe składniki, oprócz oleju. Orzechy i owoce typu daktyle, morele powinny być rozdrobnione na mniejsze części. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju

Apetyt na Zielone
Makaron z suszonymi pomidorami i slonecznikiem. 354

oleju z pomidorów z samego dna wraz z ziołami 150g oliwek zielonych     sos: 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mleczka kokosowego Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Termoobieg. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ziarna słonecznika równomiernie rozsypujemy na blasze. Czas prażenia około

Apetyt na Zielone
18. Babka jaglano-ryżowa 229

wychodzi mniej więcej 15 kawałków, 1 kawałek ok. 46g = 160kcal. Składniki: - 250g mąki jaglanej - 60g mąki ryżowej - 60g masła - 50g amarantusa - 30g oleju kokosowego - 20g lnu mielonego - 4 jajka - 1 szklanka wody niegazowanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 łyżki ksylitolu * płatki jęczmienne do posypania na wierzch Oddzielamy żółtka od białek. Białka z ksylitolem ubijamy na sztywną pianę

Be Fit Be Strong
19. Naleśniki szpinakowe z farszem brokułowym 230

farszem to ok. 242g = 230kcal. Składniki na ciasto (4-5 naleśników): - 100g szpinaku baby - szklanka mleka - 120g mąki ryżowej - 2 duże jajka lub 3 małe - 2 łyżeczki oleju kokosowego Składniki na farsz: - 450g mrożonego lub świeżego brokuła - 100g jogurtu naturalnego - 80g Apetiny Basil&Oregano  Gotujemy brokuły do miękkości. Ciasto: Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i wrzucamy

Be Fit Be Strong