Całość wkładamy do zamrażarki na co najmniej godzinę. 6. Po zmrożeniu jogurtu cieszymy się pyszną, zimną przekąską :) Kombinacji smakowych jest nieskończoność. Możemy dodawać jagody, maliny, truskawki, banany, czekoladę, wiórki kokosowe, orzechy.. wszystko zależy od naszych upodobań smakowych i tego, co mamy akurat w domu. Gotowe mrożone jogurciki można przechowywać w zamrażarce w woreczkach strunowych lub plastikowych pudełkach. Mam nadzieję
two broke sistersmango. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy. Są lekkie, a dzięki zawartości kaszy jaglanej - zdrowe. Czego potrzebujemy? - szklankę kaszy jaglanej - 2 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego np. kokosowego) - mały jogurt naturalny - kilka kropel aromatu waniliowego (lub cytrynowego) - 1/4 szklanki cukru (lub innego słodzidła) - 3 łyżeczki żelatyny - 1/3 szklanki wody - okrągłe biszkopty - galaretka brzoskwiniowa - jedna dojrzała brzoskwinia - pół dojrzałego mango
two broke sistersRybki, rybki... Dzisiaj płotki smażone w sezamie. Możecie je również usmażyć w panierce kokosowej lub najprościej w bułce tartej. Powiem Wam jak najprościej pozbyć się ości z płotek i jak zrobić ,aby były takie płaskie. Najpierw odciąć głowy, a zostawić ogony i skrzela. Przeciąć kręgosłup przy ogonie i delikatnie wyciągnąć go palcami od strony głowy. Rybę ułożyć rozcięciem
O kuchni z uczuciemprosty, wyglądem przypominający białą czekoladę, deser. Mieszamy, posypujemy bakaliami, mrozimy i gotowe. Idealny na upalne dni. Składniki: Jogurt grecki 400 g 1-2 łyżki ksylitolu/miodu 2-3 łyżki wiórków kokosowych ulubione dodatki - u mnie jagody goi, orzechy nerkowca i borówki 1. Jogurt wymieszaj z wiórkami i ksylitolem. 2. Powstałą masą posmaruj silikonową formę (możesz też wyłożyć pudełko papierem do pieczenia
Powiedz dietom niekokosowe trufle jaglane z puree malinowym~ Dzisiaj. To TEN dzień. Dzień w którym zaczyna się mój 18 rok życia, Jestem pełnoletnia, ale czy dorosła? Sama nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Mimo, że przez te 18 lat wiele przeszłam i wiele mnie życie nauczyło, nie uważam się za osobę dorosłą, która w pełni może o sobie decydować. Są w moim
breakfast of dreamskeksówki wysmarowanej tłuszczem wykładamy ciemne ciasto na wierzch nakładamy małą łyżeczką masę serową. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C około 50 minut. Po upieczeniu posypujemy wiórkami kokosowymi Smacznego
kgwjanczewołyżeczka * oliwa – 2 łyżki * sól – do smaku * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W osobnych garnkach gotujemy soczewicę oraz ziemniaki, odcedzamy. Do ugotowanych dodajemy posiekaną chili, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli – wszystko razem dokładnie ugniatamy. Z masy formujemy 10 pączków. W miseczce roztrzepujemy jajko, dodajemy kurkumę, szczyptę soli, 2 łyżki oliwy oraz mąkę – mieszamy
Ostra na Słodkonaturalnego Masa: 5 białek 1 szklanka cukru (220g) 1 litr jogurtu naturalnego 2 opakowania budyniu śmietankowego (proszek -40g każde op.) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150g wiórków kokosowych Dodatkowo ok pół kg dowolnych owoców - u mnie wiśnie. Wykonanie : Mąkę , cukier i proszek do pieczenia wysypać na stolnicę , dodać zimne masło i siekać wszystko az do uzyskania drobnej
Malinowa Kawiarenkamasłem orzechowym, marchewką i brokułem Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur i brokuły A na koniec mały słodki akcent.. Omlet cukiniowo-kokosowy z ricottą, ufo i borówkami
More food, love and dreamszrobić również metodą tradycyjna podaną na opakowaniu Konfitur-Fix. Gorącą przełożyłam do słoiczków. Odwróciłam słoiki do góry dnem. Poczekałam aż wystygną. Przetestowałam konfiturę na pieczywie chrupkim i dodałam chipsów kokosowych! Dzieci miały zdrowe śniadanie. Ja też
Z Kuchni Do KuchniSKŁADNIKI: 1 cukinia 2 jajka 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól szczypta proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia SOS JOGURTOWY: 1 jogurt pieprz ziołowy sól szczypiorek Cukinię zetrzeć na grubej tarce dodać przyprawy i resztę składników. Gdy cukinia będzie wymieszana z przyprawami należy troszkę zaczekać, ponieważ puści sok i można troszkę odlać. Rozgrzewamy olej i smażymy
harrisadużych szklanek drinkowych musiałam zwiększyć proporcje. SKŁADNIKI NA 1 DRINKA (średniej wielkości) 50 ml rumu 25 ml wódki 20 ml blue curacao 50 ml soku ananasowego 30 ml mleczka kokosowego kostki lodu WYKONANIE Kostki lodu wrzucić do szklanki drinkowej. Pozostałe składniki wymieszać w shakerze lub blenderze (u mnie był to blender). Przelać do szklanki i udekorować sezonowymi owocami lub innymi
Passions hobbies lifeByły lody ananasowe z bazylią a dzisiaj lody ananasowe z mlekiem kokosowym i tylko dla dorosłych bo z odrobiną alkoholu. Smakują jak drink piña colada, który zawsze bardzo lubiłam więc i te lody bardzo przypadły mi do gustu. Jeżeli chcecie poczuć odrobinę egzotyki i orzeźwienia to koniecznie zróbcie sobie takie! Lody to świetny deser i to nie tylko na lato
Smaczna Pyzamleku. Gdy żelatyna napęcznieje, podgrzewamy ją do momentu rozpuszczenia i studzimy. Jeśli masa mleczna za szybko stężałaby, należy ją umieścić w misce z ciepłą wodą. Dno tortownicy posypujemy wiórkami kokosowymi, a następnie zalewamy je 70 ml masy mlecznej i schładzamy w lodówce. Na tę warstwę wylewamy 200 ml tężejącej galaretki cytrynowej i ponownie schładzamy w lodówce. Na przemian wylewamy masę
Salonik smakówciasto marchewkowe. Składnik na dużą blachę: - 4 szklanki wytłoków marchewkowych lub marchewkowo – jabłkowych (mogą być też starte na drobnej tarce marchewki) - 3 szklanki mąki pszennej, - 1 szklanka wiórków kokosowych, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżki sody, - ¾ szklanki oleju, - 1 łyżeczka cynamonu, - szczypta soli - garść rodzynek, - garść siemienia lnianego, - ok. 2 kubków wody, - opcjonalnie kilka kropel esencji waniliowej. Wykonanie
Co na wege obiad?