zachęcam do jego upieczenia :) Składniki : 3 średnie jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 2 łyżki masła 2 łyżki oleju rzepakowego 25 dag jeżyn 1/2 szklanki wiórek kokosowych pół łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka sodki 1/2 szklanki cukru trzcinowego plus 3 łyżki cukru białego 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie: Wymieszać mąki z sodą oraz solą W drugiej misce połączyć wiórki
Proste Potrawyłyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować na wolnym ogniu stale mieszając, aż polewa się zagotuje. Przełożenie ciasta: Ciasto I krem Ciasto II Polewa Posypać wiórkami kokosowymi krokodyle oczy
O kuchni z uczuciemnakomita konfitura morelowa z likierem kokosowym na bazie karaibskiego rumu. Jeśli macie macerowane czarne porzeczki, pozostałe po przygotowaniu Crème de cassis , połowę konfitury (lub całość) możecie zrobić z dodatkiem porzeczek. W ten sposób otrzymacie dwie konfitury i obydwie pyszne :). Możecie ją gotować klika godzin do uzyskania odpowiednie konsystencji, lub znacznie skrócić czas przygotowań dodając Konfitur-Fix. Porcja: 5 małych
SzczyptaSmaQjajko 1-2 łyżki miodu (można zastąpić syropem z agawy lub klonowym ew. stewią czy innym słodzidłem) 1-2 krople ekstarktu z wanilii 2 łyżki wody 1 łyżka oleju kokosowego (ew. innego roślinnego) 75 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia Do podania: miód/jogurt naturalny/świeże owoce/dżem Wszystkie składniki mieszamy rózgą lub widelcem
Zawsze głodna!ulubione przyprawy Wykonanie: cukinię kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i smażymy z obydwu stron na odrobinie oleju. Tofu kroimy w kostkę, polewamy sosem sojowym i przesmażamy na łyżeczce oleju kokosowego z imbirem. Pozostałe składniki kroimy i układamy na talerzu. Dodajemy cukinię (możecie dodatkowo ją rozdrobnić) i tofu. Sałatkę po wierzchu posypujemy sezamem. Smacznego
Taste Of My Dayprzez mikser, dodajemy łyżkę dowolnego rodzaju mąki, mieszamy na wolnych obrotach i dodajemy żółtka. Po połączeniu wszystkich składników, masę wylewamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu, ja używam oleju kokosowego. Smażymy z obydwu stron po 1 - 2 minuty. Podajemy z ulubionymi świeżymi owocami oczywiście najlepiej sezonowymi. Możecie dodać również inne składniki, np. sok owocowy, masło orzechowe, krem czekoladowy, dżem
Taste Of My DaySmacznego! Składniki: 250 g serka ricotta 125 ml mleka 2 jajka 100 g mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia (u mnie kokosowy) ulubiony dodatek do placków: owoce, bita śmietana, konfitura itp. Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. W misce mieszamy ricottę, żółtka i mleko. Dodajemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i mieszamy
psgotujemycytryny, żeby nie ciemniały, jeśli używamy cynamonu taka zmiana koloru nie powinna przeszkadzać, Jeśli do ciasta używamy orzechów, zamiast kroić je nożem możemy zmiażdżyć wałkiem, Jeśli przygotowujemy ciasto kokosowe - należy je piec krótko w dobrze nagrzanym piekarniku, ponieważ im dłużej będzie trwało jego pieczenie, tym ciasto będzie twardsze. A jakie są Wasze sposoby na udane wypieki
psgotujemySKŁADNIKI: 220 g mąki 100 g cukru 80 ml oleju kokosowego 2 jajka 75 ml wody mineralnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 duża łyżka kakao szczypta soli jeżyny Bierzemy dwie miski i wsypujemy do jednej wszystkie suche składniki, oprócz kakao, a w drugiej mieszamy wszystkie składniki mokre. Gdy wszystko jest dobrze połączone
harrisaLetni poranek, czyli pyszny i zdrowy deser wieloowocowy 4. Delikatne i kremowe lody malinowe - bez maszynki, bez jajek A teraz czas na podium: 3. Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 2. Trójwarstwowy deser kawowo-bananowy 1. Mleczne ciasto z brzoskwiniami i kruszonką - szybko, prosto i bez miksera Dziękuję Wam za każdy komentarz, mail, wiadomości na fanpage. Dziękuję
Słodkie okruszkiprzyrządzać lody, bo robię takie na jakie mam ochotę. Domowe lody są naturalne i pozbawione środków barwiących, aromatycznych i konserwantów. Świeże owoce, przyprawy jak cynamon, kardamon, wanilia, śmietanka, jogurty, kokosowe mleko czy jajka są jak najbardziej wskazane. Popularne lody czy mrożone desery dzielimy na lody tradycyjne, sorbety, parfait i semifreddo. Wszyskie odmiany lodów nieznacznie się od siebie różnią. Sorbet
codojedzeniaakurat jest w lodówce. Tym razem był w niej otwarty słoiczek domowych ogórków kiszonych i to właśnie z ogórkami powstał ten szybki obiad. Curry z mleczkiem kokosowym, papryką i ogórkami kiszonymi. I powiem wam, że było naprawdę smaczne. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmundurkach, ja standardowo wykorzystałam parowar) 200 g mąki pszennej 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej płaska łyżeczka soli jeden dojrzały banan około 1 kg śliwek do podania: bułka tarta, masło kokosowe, cynamon, brązowy cukier Przygotowanie: Banana zblendować Dodawać kolejno ugotowane ziemniaki obrane ze skórki i blendować Dodać sól i stopniowo mąkę, mieszając dużą łyżką, gdy mieszanie będzie szło już opornie zagnieść
greenscarfWidać było, ze gotowanie to jego pasja, aż miło było patrzeć na jego kulinarne wyczyny. Dorsz pieczony w suszonych pomidorach z ziemniakami i kasztanami oraz szpinakiem blanszowanym w mleku kokosowym był chyba najlepszą potrawą, jakiej w życiu próbowałam. Wołowina medium rare podana na soczewicy z warzywami z dodatkiem salsy z pieczonej papryki i czosnku też niczego sobie ;) Gotujemy z Josephem
Zawsze głodna!podane naleśniki będą częściej u mnie gościć. Spróbujcie, zapraszam. ... naleśniki - smaczny i szybki obiad dla małych i dużych Składniki: Ciasto naleśnikowe - najprostsze: Można również wykorzystać przepis na: kokosowe naleśniki , sojowe naleśniki waniliowe . 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka schłodzonego mleka 1 szklanka wody gazowanej! (to ważne, aby woda była gazowana) 2 całe jajka szczypta soli Dobra patelnia i odrobina
Słodkie okruszki