Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe, orzeszki ziemne) ryż jaśminowy, brokuły ziemniaki i kalafior w mleczku kokosowym z curry
More food, love and dreamspokojową) sypkie 2 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka cukru z wanilią płynne 100 g masła roztopionego lub oleju kokosowego (u mnie z olejem) 1 szklanka mleka 2 jajka + 1 białko masa serowa: 250 g sera białego twarogowego 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią dodatkowo
Kuchcik gotujekilka osób i nasza kieszeń tak nie odczuje tego wydatku :) Składniki (na słoik ok 330 ml): - 2 pełne łyżeczki nasion chia, - surowe mleko roślinne (ja użyłam kokosowego, ale dobre będzie np migdałowe, słonecznikowe, - 1/2 mango, - opcjonalnie 2 - 3 truskawki świeże lub suszone, Wykonanie: Wsypać chia do słoika, zalać do połowy słoiczka mlekiem, dodać drobno pokrojone mango i truskawki, wymieszać dobrze
Co na wege obiad?surowa gryczanka kokosowo*-morelowa podana z morelą i domową tahini~ *z mąką kokosową Najlepsza jaką do tej pory zrobiłam <3 Wczoraj nie miałam już siły opisać Wam wrażeń po fotografowaniu wesela...Dzisiaj coś może naskrobię ;) Denerwowałam się bardzo, bo wiadomo, że jest to odpowiedzialne zajęcie. Całe szczęście trafiłam na super parę ;) Ogólnie wszyscy goście byli bardzo sympatyczni, dobrze się
breakfast of dreamsMieszamy aż masa zgęstnieje. Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego
Salonik smakówSkładniki: 100 g mąki żytniej 850 g mąki pszennej pełnoziarnistej 80 g drożdży 1 l wody 1 łyżeczka soli szczypta cukru 4 łyżki oleju kokosowego słonecznik mak sezam Wszystkie składniki( powinny być o temperaturze pokojowej) wrzucamy do miski, mieszamy mikserem lub wyrabiamy ręcznie ok 20 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy chleb urośnie przekładamy do foremek, posypujemy
harrisanaszej kuchni od dnia, w którym powstał w niej po raz pierwszy; - kropką nad "i" w tym królewskim śniadaniu są chrupiące płatki migdałowe (nieprażone) albo, jeśli wolicie kokos, chipsy kokosowe (prażone lub nie); - i żeby było całkiem pięknie, dołóżcie jeszcze listki mięty do dekoracji, której mnie wtedy zabrakło, do tego kawusia i... z takim starterem wolny poranek można zaczynać
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmałe ziarenka! :D Pudding z ich użyciem zawsze wychodzi wyśmienity :) Dodałam do niego jogurt naturalny i świeże borówki :) Pycha! Składniki (1 porcja): 2 łyżki nasion chia 200 ml mleka kokosowego 3 łyżki jogurtu naturalnego garść świeżych borówek Przygotowanie: Do słoiczka lub innego naczynia z pokrywką wsyp nasionka chia i zalej mlekiem. Wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie wstrząśnij. Wstaw do lodówki
Zdrowie na języku :Psmakują tak, jak tradycyjne kokosanki, ale są bardzo smaczną alternatywą i można je jeść bez wyrzutów sumienia ;) Przepis znaleziony tutaj . Składniki: 2 średnie przejrzałe banany 1,5 szklanki wiórek kokosowych 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych (zmielonych) pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli ewentualnie : 20 dag gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka(ja pominęłam) Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem
FitKotpieczenia- 1-2 łyżeczki (ja użyłam 2, ale moim zdaniem faworki mogły być niższe i 1 w zupełności by wystarczyła ) Cukier puder-płaska łyżka Sól- szczypta łyżka oleju kokosowego - można pominąć(ten składnik dodałam od siebie) Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko i kroić w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i wywinąć przez
FitKotkrem z pomidorów udekorowany musem gorgonzola z delikatną nutą brandy Zupa Tom Kha Gai podana w wersji Shot Soup ( 9 zł ) - pikantna tajska zupa z kurczakiem na mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej Sałatka Ciepła Koza ( 18 zł ) - mix sałat z ciepłymi grzankami z serem kozim, pomidorkami koktajlowymi i sosem miodowym vinegrette, posypana prażonymi orzeszkami pinii Ciepła Koza Herbata
Atlas Smakówznowu ...:) 100 g popping z amarantusa 4 łyżki miodu majowego łyżka oleju 4 łyżki suszonych owoców ( u mnie rodzynki i żurawina ) 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki wiórek kokosowych Pestki uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wymieszać. Niewielką blaszkę ( tak aby grubość batonika wyszła ok 1 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić składniki. Zapiekać w piekarniku
Atlas SmakówLubię takie śniadania kiedy jest słodko, zdrowo i bardzo smacznie. Kochani polecam, danie robi się samo! Składniki (2 duże lub 4 mniejsze porcje): 1/2 szklanki tapioki 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka mleka krowiego 2 łyżki cukru garść świeżych jagód opcjonalnie syrop klonowy do podania Tapiokę zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie gotujemy 15 minut na wolnym
Mango Papajajest strasznie, na prawdę, choć ta igła do przyjemnych nie należy :/ Po oddaniu dostajemy "posiłek regeneracjyjny" o wartości 4500 kcal, czyli np. w Dębicy 9 czekolad (3x3 smaki - mleczna, kokosowa i teraz orzechowa, kiedyś z bakaliami) i kawę/herbatę jeśli chcemy i zakładają nam małą czerwoną książeczkę do wpisów. Po pierwszym razie byłam strasznie zmęczona. Na początku jak dużo
W kuchni bez szafek