Czas na Indie!

Czas na Indie!

Czas na Indie!

**** Normalnie nie jadam potraw indyjskich. Odważne połączenia owoców i mięsa, kokosowe dania na wytrawnie, silne aromaty, ostrość i wielobarwność tych dań nie specjalnie przypadają do gustu mojej familii.  Ale... Dziś post przecież indyjski! Jako gotująca z grupy organizatorów imprezy, gdzie jest również konkurs na potrawy z kraju, jaki inne teamy reprezentują, zostałam przydzielona do tegoż zadania. Prócz "indyjskiego placka cebulowego z kminem", który pojawi się w niedalek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, cebula, wegańskie, wegetariańska, ryba, placuszki, deser, desery, torty, tort, sok, mielone, mąka, placki, ciasto, ryba w ciescie, impreza, duszone, cukier, susz, kokosowe, mięso, desery kokosowe, placuszki kokosowe, ciasto kokosowe, ryby smażone, ciasto z bezami, mięso duszone, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dusia, 8 lutego 2013 15:04:46

takie placuszki to bym sobie zjadła :)

Kulinarna Fuzja, 8 lutego 2013 15:42:51

Uwielbiam Indyjskie potrawy :) Jestem ciekawa smaku tego połączenia białej cebuli i rodzynek...ciekawe smaki:)

Magda, 8 lutego 2013 16:31:14

Chutney absolutnie boski. Placuszki o wdzięcznej nazwie to nasze słowiańskie podpłomyki! Proszę jak jedzenie łączy narody!!

Magda, 8 lutego 2013 18:12:55

Uwielbiam kuchnię indyjską. Poza niezwykłymi połączeniami smakowymi jedną z najlepszych grup produktów są w niej właśnie placki i pieczywo. Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie od razu nabrałam ochoty na coś indyjskiego :)

veronika, 8 lutego 2013 20:46:02

To chyba coś w rodzaju indyjskiej tortilli :) wygląda smacznie.

Capacitier, 8 lutego 2013 21:06:49

Chętnie bym posmakowała takiego indyjskiego dania :)

Anucha S., 8 lutego 2013 23:50:22

Muszę się przyznać, że wcale nie znam kuchni indyjskiej. No, ale mozna to zmienić. Koniecznie muszę Twoją dzisiejszą propozycję wypróbować.Pozdrawiam:)

Kasia S,, 8 lutego 2013 23:59:27

Dla mnie nie jest ważne, czy jest to kuchnia indyjska, czy chińska. Te placuszki wraz z ich zawartością mnie przypadły by do gustu. Powiem nawet więcej, niebezpiecznym było by je u mnie w domu zrobić. znikneły by w oka mgnieniu. Ale kiedyś się z pewnością skuszę- w końcu całe życie przede mną ;)Pozdrawiamy serdecznieTapenda

gzik_i_pyry, 9 lutego 2013 15:21:17

Ale pyszności, chutney wygląda wspaniale :)

Karmel-itka., 10 lutego 2013 02:06:34

smakuje świetnie, aż zadziwiająco dobrze :]

Karmel-itka., 10 lutego 2013 02:06:54

to częstuje się, śmiało!

Karmel-itka., 10 lutego 2013 02:07:23

smacznego poznawania nowych smaków!

Karmel-itka., 10 lutego 2013 02:08:05

miłe słowa, dziękuję.i życzę smacznego!

Ciachomania, 10 lutego 2013 09:55:00

placuszki wyglądają świetnie! bardzo ciekawe połączenie smaków w chutneyu!

Aleksandra Rybinska, 10 lutego 2013 10:12:25

Placuszki genialne! Karmelciu dziekuje za podsuniecie pomyslu z cerata! A ja sie zastanawialam skad mam wziac deske. Super wyglada na zdjeciach i nie widac roznicy z drewnem :). Pozdrowienia :)

Karmel-itka., 10 lutego 2013 10:16:43

nie ma za co, Olu!postanowiłam, że podzielę się swoją pomysłowością :]

Marzena, 10 lutego 2013 13:03:07

Piękne zdjęcia...chciałoby się chwycić placek i spróbować:-)

Joanna Skoraczyńska, 10 lutego 2013 13:41:13

Uwielbiam indyjskie klimaty, więc chapati z chutneyem są w sam raz dla mnie :-)

kulinarne-smaki, 10 lutego 2013 15:06:48

Chętnie bym się wybrała w indyjskie kulinarne klimaty

MałgosiaZ, 10 lutego 2013 16:14:31

a ja muszę to zrobić choć ręki do placuszków nie mam niestety..ale podoba mi się ta konfitura..mniam:)

Sophii, 10 lutego 2013 16:40:47

Ja kocham kuchnię indyjską <3 na pewno wykorzystam przepis :)

Wegan Nerd, 10 lutego 2013 17:21:49

mmmmmm do kuchni indyjskiej nie wracałam od bardzo długa, ale takiego placka opitoliłabym zaraz! :D

Crispy Biscuits, 10 lutego 2013 23:00:52

Jestem pewna, że posmakowałyby mi i to bardzo :)

ola in the kitchen, 11 lutego 2013 00:29:28

Zaskakujesz mnie! :}

Iwona, 12 lutego 2013 21:57:38

spróbowałabym ale wydaje mi się że to dobre jest:)

asiathinksthings.com, 17 lutego 2013 15:54:19

ja ostatnio całkiem sporo robię dań z kuchni indyjskiej. Muszę wypróbować Twojego przepisu, bardzo mi sie podoba :) Pozdrawiam, Asia