Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym

Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym

Paluszki rybne w migdałowej panierce z sosem jogurtowo- koperkowym

Przepis na : obiad

Żeby zachęcić moje dzieci do jedzenia ryby, często robimy razem paluszki rybne- na różne sposoby. Tradycyjnie- panierowane w bułce tartej, ale najczęściej w pokruszonych płatkach migdałowych- te smakują im najbardziej. Polecam też wypróbować obtaczane w wiórkach kokosowych. Najlepiej smakują z lekkim sosem np. jogurtowo- koperkowym a do obiadu np. z ryżem. Polecam. Składniki na ok. 12 paluszków rybnych: 30dkg fileta rybnego (ja użyłam z pangi) 10dkg płatków migdałowych 1 jajko sól 3 łyżki mąki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maślane ciasteczko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.