RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU

RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU

RISOTTO PO MEDIOLAŃSKU

To znane na całym świecie danie, jest chyba najsmaczniejszym włoskim risotto. Składniki: dla 3-4 osób 0,5 kg piersi z kurczaka 1 cebula 125g masła 400 g ryżu arborgio 150 ml białego wina 500 ml bulionu drobiowego 60 g startego parmezanu sól,pieprz Posiekałam drobno cebulę i podsmażyłam ją na maśle na złoty kolor. Dodałam pokrojoną w plastry pierś z kurczaka. Dodałam ryż i wymieszałam. Wlałam wino, doprawiłam solą i pieprzem. Stopniowo wlewałam bulion, zmniejszyłam ogień i podgrzewałam   pod przykryciem około ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

duszek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

risotto, kurczak, ryż, pierś, piersi, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, drobiowe, warzywa, kokosowe, grzyby, kurczak z ryżem, risotto z grzybami, kurczak z warzywami, kurczak po włosku, dania z kurczakiem, dania z piersi kurczaka, kurczak na parze, ryż z warzywami i kurczakiem, ryż z warzywami

Inne przepisy z potrawyregionalne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.