Miodownik piernikowy z kremem grysikowym

Miodownik piernikowy z kremem grysikowym

Miodownik piernikowy z kremem grysikowym

W starym zeszycie , gdzie mam mnóstwo przepisów zebranych przez pare ładnych lat , znalazłam ten oto przepis na miodownik z kremem z kaszy mannej. Bardzo dużo jest przepisów na tego typu ciasta a ja wybrałam właśnie ten i się z Wami nim podzielę :)  Jeśli lubicie piernik i ciasto miodowe to te połączenie smaków przypadnie Wam do gustu :). Ciasto najlepiej zrobic 2-3 dni wcześniej, przed podaniem , gdyż potrzebuje czasu aby zmięknąć i nabiera więcej mocy smaku :)Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piernikowa, ciasto, pieczenie, polewa, krem, orzechy, miód, mielone, cukier, orzechy włoskie, polewa czekoladowa, piernik, czekoladowa, mąka, kasza, placki, kakao, włoska, cynamon, kokosowe, jajko, ciasta z kremami, ciasto kokosowe, krem czekoladowy, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, sposoby na jajko, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
COOLinarna Strefa, 15 sierpnia 2013 14:35:59

Wow! Ale smakowite ciasto. Lubię taką kolorystykę miodową ciach. :) Musi być pyszne.

Nashelly, 15 sierpnia 2013 18:30:47

Uwielbiam to ciasto ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

kasiatestuje, 16 sierpnia 2013 21:52:47

Kiedyś często gościł w mojej kuchni.Przyznam,ze zupełnie zapomniałam o miodowniku.

Anonymous, 17 sierpnia 2013 23:40:32

Przyznam, że podsunęłaś mi pomysł na niedzielny smakołyk, ale czy będzie taki urodziwy jak Twój .....

monika smakoszka, 18 sierpnia 2013 19:50:19

tak , ciasto wygląda efektownie i tak tez smakuje :)

monika smakoszka, 18 sierpnia 2013 19:50:53

Pora sobie przypomniec , bo jest czym się zachwycac ;)

monika smakoszka, 18 sierpnia 2013 19:53:14

Bardzo się cieszę i dziękuję a zarazem czekam z wielkim zainteresowaniem na opinie na temat Twojego dzieła :)

Katarzyna Leśniak, 19 sierpnia 2013 11:03:28

Ale mi sie slinki nazbieralo:D Ostatnio dom mi sie upominal o cos slodkiego, to juz wiem, co zrobie!

monika smakoszka, 21 sierpnia 2013 00:09:49

bardzo zachęcam i polecam :) pycha :)

Kuchenne Zabawy, 22 sierpnia 2013 09:39:43

Z tym miodownikiem mam wiele wspomnień :DWygląda pysznie :)

Lisia Kawiarenka, 15 września 2013 00:51:36

To jeden ze smaków dzieciństwa, kupowałam go w ciastkarni koło domu :D Przyznam, że sama zrobiłam raz i widocznie nie wybrałam dobrego przepisu, bo nie był rewelacyjny... jak się zbiorę do drugiego podejścia to skorzystam z przepisu :)

monika smakoszka, 15 września 2013 02:22:25

bardzo się cieszę :) mojej rodzince i mi smakował wyśmienicie :) pozdrawiam

Anonymous, 3 grudnia 2013 15:01:05

"Dodawac po łyżce kaszę i ucierac na krem" Przrpraszam dodowac do czego do masla i cukru ??

Anonymous, 3 grudnia 2013 15:10:48

"Dodawac po łyżce kaszę i ucierac na krem" Przepraszam dodawac do czego ? do masla i cukru ?? Z gory dziekuje za odp :) Napewno zrrobie go na swiets wyglada oblednie ;)

monika smakoszka, 3 grudnia 2013 18:42:22

Tak , ugotowaną kaszę na mleku dodawać po 1 łyżce do miękkiego masła z utartym cukrem.Przepraszam , rzeczywiście trochę nie jasno opisałam przepis .Zaraz poprawie wpis. Pozdrawiam

Anonymous, 4 grudnia 2013 19:06:09

na jaki rozmiar blachy ten przepis?:)

monika smakoszka, 4 grudnia 2013 21:46:11

Przepraszam nie podałam wymiarów blaszki. Korzystałam z blaszki o wymiarach 24 x 29 cmP.S za momencik podam informację we wpisie.

Anonymous, 21 grudnia 2013 15:15:50

a mi nie urosłło ciasto takie jak na zdjęciu ;/

monika smakoszka, 21 grudnia 2013 17:48:08

Z podanych składników należy upiec 3 placki i przełożyć kremem. Gdy się upiecze 3 to na pewno będzie taki okazały jak na zdjęciu :)

Anonymous, 21 grudnia 2013 23:10:58

ja mam pytanie czy przepis na ciasto to jest na 1 z 3 spodów czy na całe ciasto?

monika smakoszka, 21 grudnia 2013 23:42:58

podane składniki są na 3 spody. Proszę się nie martwić , że po rozwałkowaniu spody są cienkie, one takie właśnie mają być. W czasie pieczenia troszkę rosną i są w sam raz :)

Anonymous, 22 grudnia 2013 11:37:39

a trzeba czekac po wymieszaniu składników aby masa stezała do rozwałkowania?

monika smakoszka, 22 grudnia 2013 12:11:43

w przepisie nie ma , ale oczywiście nigdy nie zaszkodzi ( 30 minut ) , ale nie ma takiej potrzeby.

Anonymous, 30 grudnia 2014 23:51:34

robiłam i szału nie ma mi takie piękne nie wyszło :(

monika smakoszka, 31 grudnia 2014 13:07:49

piękne nie wyszło a w smaku jakie?

Anonymous, 14 kwietnia 2014 19:58:27

Co to za ciasto bez tłuszczu????

monika smakoszka, 14 kwietnia 2014 20:29:34

Ciasto miodowe :)