W starym zeszycie , gdzie mam mnóstwo przepisów zebranych przez pare ładnych lat , znalazłam ten oto przepis na miodownik z kremem z kaszy mannej. Bardzo dużo jest przepisów na tego typu ciasta a ja wybrałam właśnie ten i się z Wami nim podzielę :) Jeśli lubicie piernik i ciasto miodowe to te połączenie smaków przypadnie Wam do gustu :). Ciasto najlepiej zrobic 2-3 dni wcześniej, przed podaniem , gdyż potrzebuje czasu aby zmięknąć i nabiera więcej mocy smaku :)Wymiary blaszki : 24 x 29 cmCzas pieczeni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wow! Ale smakowite ciasto. Lubię taką kolorystykę miodową ciach. :) Musi być pyszne.
Kiedyś często gościł w mojej kuchni.Przyznam,ze zupełnie zapomniałam o miodowniku.
Przyznam, że podsunęłaś mi pomysł na niedzielny smakołyk, ale czy będzie taki urodziwy jak Twój .....
Bardzo się cieszę i dziękuję a zarazem czekam z wielkim zainteresowaniem na opinie na temat Twojego dzieła :)
Ale mi sie slinki nazbieralo:D Ostatnio dom mi sie upominal o cos slodkiego, to juz wiem, co zrobie!
Z tym miodownikiem mam wiele wspomnień :DWygląda pysznie :)
To jeden ze smaków dzieciństwa, kupowałam go w ciastkarni koło domu :D Przyznam, że sama zrobiłam raz i widocznie nie wybrałam dobrego przepisu, bo nie był rewelacyjny... jak się zbiorę do drugiego podejścia to skorzystam z przepisu :)
bardzo się cieszę :) mojej rodzince i mi smakował wyśmienicie :) pozdrawiam
"Dodawac po łyżce kaszę i ucierac na krem" Przrpraszam dodowac do czego do masla i cukru ??
"Dodawac po łyżce kaszę i ucierac na krem" Przepraszam dodawac do czego ? do masla i cukru ?? Z gory dziekuje za odp :) Napewno zrrobie go na swiets wyglada oblednie ;)
Tak , ugotowaną kaszę na mleku dodawać po 1 łyżce do miękkiego masła z utartym cukrem.Przepraszam , rzeczywiście trochę nie jasno opisałam przepis .Zaraz poprawie wpis. Pozdrawiam
Przepraszam nie podałam wymiarów blaszki. Korzystałam z blaszki o wymiarach 24 x 29 cmP.S za momencik podam informację we wpisie.
Z podanych składników należy upiec 3 placki i przełożyć kremem. Gdy się upiecze 3 to na pewno będzie taki okazały jak na zdjęciu :)
ja mam pytanie czy przepis na ciasto to jest na 1 z 3 spodów czy na całe ciasto?
podane składniki są na 3 spody. Proszę się nie martwić , że po rozwałkowaniu spody są cienkie, one takie właśnie mają być. W czasie pieczenia troszkę rosną i są w sam raz :)
a trzeba czekac po wymieszaniu składników aby masa stezała do rozwałkowania?
w przepisie nie ma , ale oczywiście nigdy nie zaszkodzi ( 30 minut ) , ale nie ma takiej potrzeby.