Przepis na : deser
Tzw. batony muesli próbowałam robić wielokrotnie ale zawsze wychodziły twarde jak skała... Batoniki jaglano-bakaliowe są miękkie, nawet pomimo dodatku słonecznika i orzechów. Smak też jest bardzo fajny. Myślę też, że można je modyfikować w bardzo dużym zakresie, według własnych upodobań smakowych , dodając mniej lub więcej określonych bakalii. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2 szkl mleka plus 3 łyżki na parowanie - ja użyłam krowiego 2% ale może też być roślinne 2 łyżki brązowego cukru Bakalie: 1 szkl r... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)