Przepis na : obiad
Przez chwilę czułam wiosnę, odstawiłam puchówkę i wyjęłam płaszcz. Od razu jakoś lepiej, ładniej. Ale już straszą, że ma być znów zimno i minusowo.. staram się nie przyzwyczajać ale ciężko się nie przyzwyczajać do dobrego. A danie jakie mam dziś dla Was już mocno we wiosennym charakterze-chrupiące placki z batatów podane z jajkiem w koszulce i avocado. Wiosenne bo lekkie i przyjemne – no i te kolory!. Zaraz znów poczujemy ochotę na rozgrzewające zupy ale chwilowo można poudawać, że jest wiosna, przynajmniej n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...