"Sup h̄ĕd", czyli zupa grzybowa po tajsku (ซุปเห็ด)

"Sup h̄ĕd", czyli zupa grzybowa po tajsku (ซุปเห็ด)

Pyszna grzybowa zupa rodem z Tajlandii. Nadaje się dla wegetarian, a przy niewielkich modyfikacjach również dla wegan. Nie zrażajcie się dużą ilością "dziwnych" składników :) Wszystkie można dostać w "Almie", "Piotrze i Pawle" lub "Kuchniach Świata" (w wersji dla leniwych - w sklepie internetowym). Większość produktów jest mrożona - mogą leżeć w zamrażarce przez długi czas i przydać się do wielu pysznych tajskich dań. Groszek cukrowy w tej zupie to jedynie moje "widzimisię", więc spokojnie można go pominąć. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajskie smaki

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

dagooshyadagooshya

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa grzybowa, imbir, sok, grzyby, chilli, zupa, groszek, sosy, cytryna, mielone, susz, makaron, makarony, kokosowe, pietruszka, czosnek, wegetarianskiego, bezglutenowe, pieczarki, drobiowe, wegetariańska, mięso, ryż, sos chilli, makaron z pieczarkami, sos z grzybów , dania z makaronem, tajska zupa, sok cytrynowy, zupa rybna

Inne przepisy z Tajskie smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.