Przepis na : obiad
Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że to danie kuchni meksykańskiej. A tu niespodzianka, bo to amerykańska (a dokładniej teksańska ) potrawa. Można powszechnie dostać ją również w Meksyku, ale bardziej z powodów upodobania turystów niż pochodzenia. Chili con carne można nazwać gulaszem lub potrawką , która głównie składa się z mięsa, mixu papryczek chili, cebuli, czosnku. Często dodaje się jeszcze strączki (najczęściej czerwoną fasolę) i inne warzywa. Podanie zależy od upodobań. Aczkolwiek najczęściej jest to ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...