Chili con (sin) carne

Chili con (sin) carne

Przepis na : obiad

Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że to danie kuchni meksykańskiej. A tu niespodzianka, bo to amerykańska (a dokładniej teksańska ) potrawa. Można powszechnie dostać ją również w Meksyku, ale bardziej z powodów upodobania turystów niż pochodzenia. Chili con carne można nazwać gulaszem lub potrawką , która głównie składa się z mięsa, mixu papryczek chili, cebuli, czosnku. Często dodaje się jeszcze strączki (najczęściej czerwoną fasolę) i inne warzywa. Podanie zależy od upodobań. Aczkolwiek najczęściej jest to ...

Czytaj dalej na blogu rabarbarowo

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.