Oliwkowe ciasteczka migdałowe – słodkie i chrupiące, bezglutenowe , wegańskie. Zrobione z mąki migdałowej, gryczanej i oliwy. Wystarczy tylko 5 składników i 12 minut pieczenia! Oliwkowe ciasteczka migdałowe 18 ciasteczek (1 ma ok. 106 kcal, 1.2WW, 0.7WBT) Składniki: 110 g mąki migdałowej 180 g mąki bezglutenowej (ja użyłam gryczanej) 1/2 łyżeczki sody 90 g erytrolu lub innego słodzika 55 g oliwy 90 g wody Wykonanie: Mieszamy składniki sypkie, a następnie dodajemy oliwę i wodę. Mieszamy dokładnie. Formujemy ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...