Jedno z wytworniejszych ciast jakie robiłam, delikatne i puszyste z dużą ilością orzechów. Idealne na małe i duże przyjęcia, z pewnością mile zaskoczycie jego smakiem swoich najbliższych. Przepis podaję na duża blachę 35x24 cm. Ciasto ciemne: - 7 jaj - 3/4 szklanki cukru - 5 kopiastych łyżek mąki pszennej - 2 kopiaste łyżki kakao naturalnego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodać cukier i miksować aż piana zrobi się błyszcząca. Połączyć z ż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...