Wołowina po wietnamsku na ostro

Wołowina po wietnamsku na ostro

Wołowina po wietnamsku na ostro

Od czasu do czasu warto skusić się na mięso wołowe. Bardzo lubię je w azjatyckim wydaniu. Dziś podam wołowinę po wietnamsku na ostro (przepis autorski) Składniki: 300 g wołowiny z udźca 8 suszonych grzybków mung 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka chilli w proszku 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżka cukru trzcinowego olej do smażenia 4 posiekane ząbki czosnku 1 posiekana w kostkę cebula 6 łyżek mleczka koksowego 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych bez soli sos sojowy 2 łyżki Przygotowanie: mięso umyj i pokrój w cienkie paski,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Autor

Oka w rosole czyli KaFka gotujeOka w rosole czyli KaFka gotuje

W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, mięso, sosy, grzyby, curry, ryż, makarony, makaron, kokosowe, wołowina, dania z makaronem

Inne przepisy z Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.