Za oknem mgła jak biała, zwiewna suknia. Siedzimy z mamą przy śniadaniu,dziewiąta dochodzi. Błogi, leniwy poranek. Po pierwszym tego dnia posiłku wyciągam deserowe talerzyki, włączam ekspres, brzdękam filiżankami. Kawa już pachnie, a torcik czeka na pokrojenie. Jest lekki, bardzo smaczny, z moim ulubionym smakiem wanilii i cappuccino. A na urozmaicenie dodałam konfiturę z róży. Polecam! Składniki: biszkopt 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 3/4 szklanki cukru pudru 5 jajek 1/3 szklanki kakao 1 łyż... czytaj dalej...
Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!