Półkruche ciasto z marynowanym rabarbarem

Półkruche ciasto z marynowanym rabarbarem

Półkruche ciasto z marynowanym rabarbarem

Przepis na : deser

Kolejna wersja kruchego ciasta z rabarbarem, ten różni się tym, że rabarbar był przed pieczeniem marynowany w occie balsamicznym, co nadało mu szlachetnego smaku. Rabarbar należy marynować 24 h, mój się wylegiwał ponad 72, bo kompletnie nie miałam czasu na pieczenie. Składniki na standardowej wielkości tortownicę (26 cm): 800-1000 g rabarbaru 3 łyżki dobrej jakości octu balsamicznego (z czerwonego wina) 50 g cukru trzcinowego ciasto: 250 g mąki pszennej (u mnie była to pszenno żytnia z amarantusem, w sumie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kokosowe, banan, chleb, deser, wegańskie, desery, ciasto kokosowe, ciasto z bananem, ciasto z bananami

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.