Kołacz śląski z rabarbarem i posypką

Kołacz śląski z rabarbarem i posypką

Kołacz śląski z rabarbarem i posypką

W sezonie zawsze wypiekam tradycyjne ciasto drożdżowe z sezonowym owocami. Świeży drożdżowy kołacz smakuje wybornie. Kołacz śląski z rabarbarem i posypką ciasto: około 2 i 1/2 szklanki mąkipszennej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 40 g drożdży 10 dag masła 2/3 szklanki mleka 3 jajka 10 dag cukru posypka: 3 łyżki masła 3 łyżki cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżka wiórek kokosowych Nadzienie: pęczek rabarbaru(6-8 szt) 3 łyżki cukru cukier puder do posypania Wymieszaj szybko wszystkie składniki posypki i odstaw do z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj Sam!

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję