DYNIA MARYNOWANA

DYNIA MARYNOWANA

DYNIA MARYNOWANA

Chciałam zatrzymać trochę słońca w słoiku ;-) Otwierając słoiczek dyni marynowanej w zimie  mam nadzieję,że zrobi się trochę słoneczniej na stole. Słodycz połączona z cierpkością, pachnąca goździkami o pięknym żółto-pomarańczowym kolorze. No to zatrzymujemy... Składniki: około 4 kg.dyni 1,5 kg. cukru 1 litr octu 3 litry wody około 15 szt.goździków Obrałam dynię i pokroiłam ją na wąskie kawałki, a później na mniejsze cząsteczki. Do garnka wlałam wodę, ocet. Wsypałam cukier i goździki. Do gotującej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu potrawyregionalne

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.