Drugi tydzień ograniczania słodkości za mną. Tym razem miałam jedną wpadkę - dostałam pudełko pysznych czekoladek, więc musiałam chciałam od razu je zjeść. W moim przypadku jedynym sposobem na wyeliminowanie nieporządanego produktu spożywczego, jest nieposiadanie go w zasięgu ręki. Nie mam jednak wyrzutów sumienia i ten jednorazowy wybryk sobie wybaczam ;) Dziś przedstawiam swój jadłospis z czwartku. ŚNIADANIE Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...