Przepis z bloga Gosi . Składniki: (blaszka/foremka 20cm jest idealna) 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru (brązowego i białego pomieszanych) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 szklanka startej cukinii (pół średniej sztuki) 3/4 szklanki mleka (oryginalnie koziego, a u mnie krowizna) Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj foremkę wyłożon ą papierem do pieczenia. Suche składniki wymieszaj w sporej misce. Cukinię dodaj do suchej miesza... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...