Słodki powrót

Słodki powrót

Słodki powrót

Czas powrócić do blogowania :-) Od jakiegoś już czasu staram się zorganizować w mojej ślicznej, nowej kuchni. Jej wygląd zachęca do częstego przebywania tam. Gotowanie jest teraz jeszcze większą przyjemnością. Dziś efekt testowania nowego piekarnika. Na początek coś prostego i szybkiego. Kokosanki z malinami składniki: 2 białka 160 g wiórków kokosowych 120 g cukru 1 łyżeczka maki 60 g malin szczypta soli wykonanie: Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na pianę, pod koniec ubi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przysmaki Karolki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.