Przepis na : deser
Idealne ciasto na wigilijny stół i nie tylko :) Składniki: 1 kg twarogu 12 jajek 20 dag cukru 2 cukry waniliowe 1 aromat waniliowy 2 łyżki masła 30 dag pierników wiórki kokosowe do formy tłuszcz do formy Wykonanie: Twaróg dokładnie zmielić, najlepiej trzykrotnie. Dodać 8 jajek, 4 żółtka, masło i cukry (stopniowo podczas ucierania). Następnie dodać kilka kropel aromatu, sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem, boki obsypać wiórkami, a spód wyłożyć piernikami. Zalać ma... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com